Produk untuk membantu masalah dengan penyakit Osgood-Schlatter

Produk untuk membantu masalah dengan penyakit Osgood-Schlatter

Osgood-Schlatter penyakit ini adalah penyakit tendon, yang cenderung untuk memberi kesan kepada atlet-atlet muda sebelum badan mereka telah berkembang sepenuhnya. Manakala rawatan yang terbaik bagi orang-orang yang dikenakan dengan penyakit Osgood-Sclatter adalah untuk berehat di kawasan seberapa banyak yang mungkin, ini selalunya akan melakukan apa-apa untuk sakit sebenar yang dialami oleh pesakit. Walau bagaimanapun, Terdapat sebilangan produk dan kaedah yang boleh membantu untuk mengurangkan kesakitan ini dan membantu atlet-atlet muda kembali berdikari lagi.

* Kaedah RICE.

Dahulu orang-orang yang menderita dari OSD, telah dianggap tidak mempunyai komisen bulan, bahkan tahun dalam beberapa kes. Rawatan yang paling biasa ialah Apakah kebanyakan pesakit dan profesional panggilan beras, apa yang ini berdiri rehat-ais-mampatan-ketinggian.

Ia adalah penting untuk ambil perhatian dalam perenggan itu kami yang dinyatakan di atas; hari ini terdapat berehat melalui proses-proses yang boleh membawa anda kembali dalam tindakan dalam tempoh masa yang singkat.

Mula-mula kita akan Lihatlah:

Protokol Strickland *

Kaedah ini adalah cepat mendapatkan dalam populariti. Fokus utama adalah untuk berurusan secara terus dengan kecederaan yang menggunakan regangan dan urut terapi. Protokol ini telah dicipta oleh Jennie Strickland, ahli fisioterapi terkenal. Idea program ini adalah untuk merawat bukan hanya otot yang tertentu, tetapi juga bertujuan untuk menyembuhkan dan membetulkan sekitar tisu, tendon dan ligamen.

Protokol Strickland mengajar anda bagaimana untuk bersenam, meregangkan dan urut kecederaan. Ia adalah sangat penting bahawa anda berpegang kepada pelan dan ikuti setiap hari. Pesakit telah menyatakan bahawa mereka merasakan peningkatan serendah 24 jam. Ramai yang kembali kepada aktiviti biasa mereka dalam tempoh beberapa minggu, bukan bulan atau tahun kerana bersama-sama dengan rawatan yang lebih tua.

Ia adalah penting untuk ambil perhatian juga antara kaedah yang sebelumnya yang telah digunakan pada masa lalu, kaedah beras khususnya yang masih sangat popular.

Rehat:

Konsep yang cukup mudah di sini, anda menghadkan penggunaan kawasan yang terjejas.

Ais:

Fungsi terapi sejuk dengan menggunakan ais, atau bahan lain yang sangat sejuk, terus secara langsung ke atas kawasan yang terjejas. Fungsi terapi sejuk mengurangkan pembentukan cecair, atau bengkak, yang sering menyelubungi tendon yang telah rosak. Sejuk juga bertindak melambatkan badan-badan yang membebaskan bahan kimia yang akan menyebabkan kesakitan di tempat pertama. Keluaran ini memperlahankan kerja menghairankan juga kerana, apabila hujung saraf akan disejukkan, mereka kurang mampu memancarkan sakit ke otak, yang bermaksud bahawa sakit tidak akan dirasai sebagai garang. Akhirnya, apabila otot-otot yang sejuk, keupayaan mereka untuk kontrak dikurangkan, yang menyebabkan kekejangan otot yang kurang, yang boleh menjadi agak menyakitkan.

Mampatan:

Terdapat pelbagai jenis sokongan lutut untuk pelbagai fungsi yang berbeza. Ada yang untuk membantu penghidap artritis, dan lain-lain adalah untuk mempertahankan tinggi-hubungi sukan pemain daripada kerosakan kepada lutut mereka. Bagi penghidap penyakit Osgood-Schlatter, pendakap lutut yang meletakkan tekanan langsung pada patella yang sangat ideal, kerana ini akan menyebabkan kurang menggosok terhadap tulang, iaitu apa yang menyebabkan keradangan. Brace jenis ini ringan, dan boleh didapati di kedai-kedai peralatan sukan tempahan atau diberikan kepada anda oleh doktor.

Walaupun sesetengah pelbagai sokongan lutut meliputi kawasan kedua-dua di atas dan di bawah lutut, Terdapat beberapa variasi yang akan membantu untuk menghalang kesakitan dan kerosakan selanjutnya dari penyakit Osgood-Schlatter. Satu jenis sokongan lutut yang ketara adalah tali lutut jumpers, yang meletakkan tekanan di patella itu sendiri. Ini adalah terutamanya berkesan kerana mereka tidak mengekang pergerakan bahagian-bahagian lain di kaki, dan terus membuktikan sokongan yang hebat. Sokongan lutut jenis ini juga boleh didapati di kedai-kedai barangan sukan, serta pelbagai peruncit dalam talian.

Ketinggian:

Seolah-olah membuat rasa bahawa jika kawasan yang terjejas sakit dan bengkak yang anda simpan ia dinaikkan.

Walau bagaimanapun, jika anda ingin diubati dalam masa yang singkat supaya dapat kembali kepada tindakan, menerima pakai protokol Strickland The nampaknya munasabah.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *