Produk-produk penjagaan kesihatan Kuda

Produk-produk penjagaan kesihatan Kuda

Adakah kita benar-benar perlu tambahan moden lengkap kuda dan kuda kecil suapan kami dengan semua ini ‘menyusahkan’?

Bilakah kami mengambil kira bahawa setiap haiwan adalah seseorang individu, kesihatan bijaksana, genetik bijaksana, lagi Maha Bijaksana persekitaran dan mempunyai keperluan yang berbeza. -Jawapannya mungkin Ya!

Untuk pemulihan haiwan tambahan bagi aduan-aduan terperinci seperti menenangkan, perangai, isu-isu kulit gatal dan sebagainya, perkara pertama yang perlu dipertimbangkan adalah mineral yang kekurangan – memastikan Kuda adalah mendapatkan apa yang ia memerlukan pemakanan, sebelum cuba produk herba atau nutraceutical dihasilkan untuk menyusun perangai atau kulit. Ujian darah yang mudah dilakukan oleh doktor haiwan boleh membantu. Selalunya jika pemakanan ditangani, gejala-gejala yang anda alami mungkin berhenti. Menggabungkan ini dengan pengurusan dan senaman, jika masalah itu masih ada, ia mungkin mengambil masa untuk mencapai pembaikan produk tertentu.

Dalam pengalaman kami dengan mudah memberi makan yang lebih berjaya adalah untuk kesihatan Kuda. Banyak pelawas untuk usus belakangnya dengan makanan tinggi tenaga untuk usus kecil jika mengambil bahagian dalam sukan Ekuin. Gabungan beet gula unmolassed dengan lucerne /alfalfa telah berjaya saya broodmares dan foals jumpers Papar, menambah crushed oat untuk tenaga tambahan jika perlu. Apabila gula telah diekstrak dari pulpa beet, itulah kemudian direndam bersedia untuk menyusukan, gentian yang sangat berguna memakan mayat yang sangat dihadam dan memiliki jumlah yang besar air-apabila anda mengambil kira kuda yang asas makanan di hutan adalah rumput dan daun-daun yang mereka secara semulajadi akan menerima kandungan air tinggi ini.

Manfaat yang unmolassed Menunggang suapan adalah kekurangan kandungan gula jadi tidak memberi kesan bergantung kepada keperibadian dengan menaikkan tahap gula dalam darah. Pulpa beet akan meningkatkan jumlah lima atau enam kali apabila direndam menawarkan suapan lembap besar. Hal-hal yang besar untuk sukan Kuda dalam kerja-kerja yang berpanjangan, membantu mengekalkan penghidratan. Di lucerne / kacang alfalfa boleh ditambah kacang beet 2 bahagian beet gula 1 bahagian rumput. Saya Tambah sedikit cuka dan pelbagai minyak biji Rami minyak bagi remaja-remaja kerana ia membantu untuk membina tulang yang sihat, minyak kacang Soya untuk bersaing kuda dan anak Kuda bagi tenaga dan stamina dan Cod hati minyak untuk omegas yang penting. Kerana terdapat banyak kuantiti makan Kuda kami adalah kandungan dan santai.

Mari kita lihat beberapa herba asas & kegunaan mereka
Rumpai laut mengandungi semua mineral yang penting dan lebih banyak kalsium, kalium, fosforus, sulfur, tembaga, besi, magnesium, selenium, zink, vits a, b, c, d, e, lysine asid amino methionine, tryptophan antaranya, menambah Rosehips campuran semulajadi ini penting dan anda mempunyai yang sangat baik “bantuan Farriers”yang tidak akan kos anda banyak tidak seperti banyak produk yang dipasarkan juga – Rosehips mengandungi biotin vitamin B-complex sangat penting bagi hooves dan Vit C untuk sistem imun.

Bawang putih darah bantuan pernafasan, pembersihan, anti virus, worming sokongan, anti fly-penggunaan kita tulen, tidak cukup dalam suapan komersial untuk kesan ubat-ubatan – Tambah sebagai satu tambahan Granules bersama/serbuk/bijirin.

Fenugreek benih – udara herba hebat untuk membina baris atas dan otot – tidak hanya lemak! Menggabungkan baik dengan bawang putih.

Mint-antacid/kembung-appetiser baik untuk cribbers dan windsuckers.

Chamomile bunga – bunga kuning tumbuh di sekitar pintu masuk di dalam musim panas-A lembut menenangkan calmer.

Rosehips – Vitamin C / biotin / imun-dengan rumpai laut.

Thistle susu – sel-sel regenerates hati.

Meadowsweet-herba-memilih saya sistem sehingga/aspirin/peredaran/penghadaman & kencing, bagus untuk oldies

Berkuku syaitan –anti-radang.

Agnus Castus – hormon herba-sejarah

Dan bahan perangsang sistem imun Ekinasea untuk menunggang pemakanan yang

NaturaGleam pelbagai produk dari pelbagai NaturaHorse adalah campuran biji Rami, bawang putih, pudina fenugreek & rumpai laut dan rosehips yang membekalkan semua nutrien Kuda atau ponies memerlukan. NaturaGleam sukan mempunyai penambahan bir dan yis. Berbanding cip Feed Balancers – biru yang terkenal, Equilibria dan Top Spec yang dimuliakan bir dan yis + vitamin berkubu malang hakikatnya anda membayar untuk /marketing pembungkusan dan pengiklanan – bukannya kandungan produk-produk yang sangat baik. Jika anda lakukan perbandingan harga bekalan satu bulan NaturaGleam dan anda balancer suapan yang anda dapat menyimpan cukup untuk membeli yang menunjukkan jaket atau pakaian Tempahan Reka bentuk.

Setiap hari beberapa suapan enhancers & Nutraseutikal
Cuka – darah pembersihan semua pusingan penggalak Kesihatan Kuda besar untuk arthritics.

Brewers yis – mengandungi semua vitamin ‘B’ penting dan besar calmer sistem penghadaman. -Baik untuk miskin fasik-yang bimbang berat badan mereka mati.

Kuda makan minyak
Minyak kacang soya – yang terbaik untuk berat badan Kuda, keadaan kot dan tenaga yang berterusan tanpa mendapat bodoh.

Minyak biji Rami – bagus untuk tulang Kuda

COD minyak hati – mengandungi asid amino omega yang penting, sesuai untuk kesihatan kuda anda

Pada subjek pergerakan!
Ini adalah satu perkara yang besar yang saya akan memudahkan seberapa banyak yang mungkin www.naturahorse.co.uk mempunyai banyak maklumat lanjut mengenai perkara ini. Peluang yang amat besar bagi pengeluar untuk membuat banyak wang daripada pemilik Kuda.
Seperti calmers, anda boleh melangkah ke dalam sebuah lombong bidang pilihan dan ramai orang baru perlu menyokong sendi ponies atau Kuda mereka hanya melakukan apa yang diiklankan dan dipasarkan terbaik – Walau bagaimanapun seperti yang anda mungkin boleh tentang dilawati, walaupun mereka memang mempunyai kesan yang baik, banyak wang pemilik kuda yang diperolehi boleh digunakan tidak perlu!

Seseorang pergi ke sebuah kedai dan meminta tambahan terbaik mungkin jenis bersama untuk menunggang atau ponies yang kecil agak stiff, untuk “beliau semakin sedikit”, untuk, untuk serius artritis, navicular, laminitis, penyakit sendi degenerative atau Pedal Ostitis. -Ini adalah variasi yang datang di bawah panji-panji gerakan!

Ubat-ubatan homeopati seperti rhus tox kos sangat sedikit dan jika anda memilih yang betul boleh ‘ajaib’ dalam keputusan. Mungkin sedikit fiddly untuk kegunaan profesional di mana haiwan banyak yang terlibat, namun boleh sempurna bagi Shetland di Taman. Pemakanan harian beberapa pilules dalam titbit yang kecil boleh menjadi sangat terapeutik Ekuin ini dan pemilik rumah.

Meadowsweet herba – kimia salinan ini dan kulit willow yang terdiri aspirin moden kami. -mempunyai kesan memberi anda Menunggang sengit aspirin untuk sehari. Ini adalah amat underused tetapi indah herba yang dapat membantu banyak kuda yang hanya mendapat sedikit kaku. Super untuk suapan anda ‘golden oldie’ dan akan meninggalkan sedikit kiri Wang Tunai dalam bank untuk hari hujan. -Purata kos kurang daripada £10 setiap bulan.

Berkuku syaitan yang anti radang, seperti sebuah tablet Ibuprofen untuk kita, tetapi sudah tentu benar-benar semulajadi.

RON97 – organik sulfur-diperlukan di semua makhluk hidup untuk mend-sangat baik untuk pergerakan am / ligamen tendon / kecederaan otot.

Glucosamine-bangunan blok masalah rawan sendi-cuba menggunakan ini dengan sendiri atau dengan RON97 sebagai alternatif kepada produk-produk yang dipasarkan secara komersial bersama. NaturaFlex adalah berbaloi memandangkan kombinasi kedua-duanya dengan ascorbite mangan ditambah untuk membantu penyerapan.

Menenangkan
Jika anda mempunyai satu Kuda mudah teruja atau Kuda kecil yang anda perlu untuk menenangkan, dan pemakanan telah meliputi, peringkat seterusnya memerlukan sedikit usaha, kerja rumah, akal dan mungkin sedikit percubaan dan kesilapan. Selepas suppleness, ini adalah isu paling seterusnya dengan equines. Mula-mula mewujudkan sama ada mereka akan membimbangkan Wilma atau muram Puan/lelaki-hormon atau jika ia berada dalam make-up yang umum. Kita semua suka untuk berfikir kita tahu personaliti kami Menunggang; Walau bagaimanapun banyak orang apabila ditanya ini perlu berfikir keras!

PMT-kami kanak-kanak perempuan adalah sangat serupa dengan berapa banyak Kuda, merasa – lelaki dan perempuan mempertimbangkan Agnus Castus. Bagi orang gila yang semulajadi saraf / flighty atau sekadar terdapat beberapa pilihan yang baik. Lagi menetapkan sama ada anda akan berurusan dengan jangka pendek masalah – pertama kolam tayangan / baru persekitaran / hanya untuk dalam disiplin atau sepanjang hari setiap hari! Masalah yang lebih pendek boleh sering dikurangkan oleh beberapa remedi Homeopati yang cemerlang. Bunga-bunga Chamomile yang berbau sedikit bunga kuning yang anda sering lihat berkembang dalam bidang semulajadi besar calmer manis, hop mungkin berguna juga.

Untuk maklumat lanjut mengenai nasihat pemakanan am Menunggang bersama-sama dengan produk-produk semulajadi haiwan peliharaan dan produk Ekuin keadaan lain, sila hubungi Ketua stor dalam talian.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *