Probiotics sebagai cara mengekalkan kesihatan yang baik

Probiotics sebagai cara mengekalkan kesihatan yang baik

Crazes kesihatan telah melihat kami menambah banyak perkara yang berbeza untuk makanan kami agar m yang lebih kuat daripada mereka biasanya akan. Sama ada ia adalah memperkaya makanan dengan vitamin dan mineral atau menambah aditif yang bermanfaat, senarai ini tidak berkesudahan. Satu trend yang telah menjadi popular adalah penambahan probiotics makanan tenusu banyak. Terma-terma yang yang sedang berterbangan adalah mengelirukan dan ramai pengguna mungkin mempunyai masa yang sukar untuk memikirkan Apakah organisma ini dan bagaimana mereka boleh memberi manfaat kepada seseorang yang mereka makan.

Jika anda berfikir bahawa semua bakteria di dalam badan kita adalah berbahaya, anda perlu berfikir sekali lagi. Malah, majoriti bakteria di dalam badan kita mempunyai peranan yang penting dalam Kesihatan umum. Terdapat banyak strain yang berbeza daripada organisma-organisma ini yang terletak di usus kami dan ini membantu kita mencernakan makanan dan menyerap nutrien dengan lebih cekap. Dengan sokongan mereka dengan makanan yang kita makan, kita boleh berdiri peluang yang lebih baik daripada perasaan baik dan masih sihat.

Pernahkah anda terfikir mengapa anda berakhir sehingga dengan cirit-birit atau mempunyai masalah kesihatan yang lain hasil daripada mengambil antibiotik? Ia adalah kerana ubat-ubat ini perlu mempunyai satu tabiat buruk membunuh organisma-organisma yang bermanfaat dan bakteria dalam badan kita. Mereka, bersama-sama dengan jangkitan sasaran akan musnah dan ini boleh membawa kepada isu-isu kesihatan tambahan. Ini adalah kerana apabila terdapat bakteria tidak baik untuk menjaga mereka di semak, bakteria yang boleh membawa kepada jangkitan yis, cirit-birit dan lain-lain masalah boleh tiba-tiba mula berkembang dengan cepat dan mudah.

Apabila para saintis mendapati bahawa sesetengah produk tenusu membantu mengekalkan keseimbangan ini, organisma-organisma di dalam saluran usus, mereka ingin tahu mengapa. Mereka mendapati bahawa terdapat beberapa organisma berfaedah yang mereka digelar probiotics yang juga akan membantu memastikan bakteria jahat dalam semakan dan dibenarkan bakteria baik untuk diganti dengan cepat. Ini bermakna bahawa banyak isu-isu pencernaan yang dialami oleh sesetengah orang boleh dikurangkan atau dielakkan sama sekali.

Ia mungkin akan mengejutkan anda untuk belajar hanya berapa banyak keadaan kesihatan yang berbeza boleh mendapat manfaat daripada penggunaannya. Ia mungkin akal kepada anda bahawa mereka akan membantu seseorang dengan isu-isu pencernaan seperti Sindrom usus yang cepat marah atau IBS. Ini adalah kerana ia boleh mengawal bagaimana saluran usus beroperasi. Tetapi, Adakah anda juga tahu bahawa pesakit-pesakit yang mengalami ulser perut mungkin juga mempunyai produk probiotik yang disyorkan untuk mereka. Probiotics menyerang bakteria H. Pylori yang menyebabkan ulser ini. Jika anda telah berurusan dengan jangkitan yis kronik, anda mungkin juga mendapat manfaat daripada menggunakan probiotics kerana ia boleh membantu memulihkan keseimbangan bakteria yang sihat di dalam badan.

Anda mungkin perasan bahawa sumber utama organisma-organisma ini boleh ditemui dalam produk tenusu. Mereka adalah organisma hidup supaya menjaga mereka sejuk adalah penting untuk memastikan mereka yang berkesan sebagai mungkin. Anda juga boleh melihat bahawa terdapat beberapa strain yang berbeza yang mungkin semua dipanggil probiotics.

Kerana ia boleh menjadi sukar untuk memberitahu berapa banyak makan, kekejangan yang mencari dan bagaimana untuk memilih suplemen yang betul, ia adalah penting untuk bercakap dengan pakar pemakanan atau doktor. Mereka akan pergi ke atas sejarah perubatan anda dan dapat bercakap kepada anda tentang apa-apa kebimbangan yang tertentu. Mereka akan dapat membantu anda menentukan sama ada syarat-syarat khusus ini boleh mendapat manfaat daripada peningkatan probiotics dalam diet anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *