Probiotics – pergi dengan usus anda satu ini

Probiotics – pergi dengan usus anda satu ini

Adakah anda tahu apa untuk salutan enteric adalah? Anda mungkin telah melihat ini anda botol aspirin atau botol lain dalam Kabinet perubatan anda, tetapi membiarkan Guido menyedarkan anda kerana itulah apa yang saya lakukan terbaik. Untuk salutan enteric adalah penghalang digunakan untuk ubat-ubatan lisan atau makanan tambahan yang mengawal lokasi dalam sistem pencernaan di mana ia diserap (misalnya, sesetengah suplemen lebih baik diserap jika mereka melepaskan kandungannya dalam saluran usus).

Baru-baru sebagai alternatif untuk salutan enteric, kapsul tahan asid telah dibangunkan yang menyediakan fungsi yang sama dengan membenarkan kandungan agar ia melalui perut tidak terjejas dan kemudian dilepaskan di dalam usus. Itulah sebabnya mengapa sesetengah syarikat telah termaktub probiotics mereka dengan sarung vegetarian yang tahan asid.

Jadi saya rambling tentang salutan enteric dan anda mungkin tertanya di mana di dunia ini kat krazy akan. Juga, anda lihat probiotics yang mempunyai rumah yang mereka cuba untuk sampai ke seperti kat setiap di takungan, jadi untuk sampai ke usus pil ini telah meninggalkan botol, masukkan mulut anda, perjalanan anda esofagus, apungan melalui perut anda dan mencari rumah yang dalam usus anda, di mana lapisan rosak dan semua kebaikan dalaman dikeluarkan.

Ia adalah perjalanan cukup, tetapi ianya berbaloi menunggu. Setelah dimasukkan ke dalam usus, probiotics beberapa boleh lepaskan 12 bilion bakteria hidup dan mesra dalam enam belas strain yang berbeza. Ini bukan typo yang dengan cara – setiap kapsul softgel mengandungi bakteria hidup dan mesra 12 bilion. Itu adalah seperti setiap orang di seluruh dunia datang ke rumah anda dan menjatuhkan dari dua bakteria mesra di pintu depan anda. Saya fikir saya hanya meniup fikiran saya sendiri. Bagaimana mereka sesuai yang dalam sebuah kapsul? Mereka mesti telah mengupah seorang ahli silap mata (sebenarnya mereka sudah sangat, sangat kecil).

Jadi apa ini dipanggil “bakteria baik?” Jenis yang oxymoron seperti Casper hantu mesra, jika anda bertanya kepada saya. Hakikatnya, bakteria sering mendapat rap buruk yang banyak seperti yang kat hitam yang sedang sial (yang adalah mitos semata-mata… Saya telah gambled dengan mereka dan mereka berada di antara kats luckiest yang saya tahu). Kembali di landasan yang betul sekarang. anda manusia mempunyai lebih banyak jenis bakteria yang sihat yang tinggal dalam sistem penghadaman anda. Mereka membantu penghadaman yang menyerap nutrien daripada sokongan anda diet dan membantu kesihatan secara keseluruhan. Mereka memecahkan kanji loji dan lain-lain makanan yang bahawa badan manusia mempunyai kesukaran hariannya. Ini membolehkan tubuh untuk menukar lebih banyak makanan kepada tenaga. Baik bakteria seperti acidophilus dan bifidobacteria, juga boleh mewujudkan suasana yang tidak menguntungkan bagi bakteria yang kurang wajar.

Jadi anda mungkin terfikir ia adalah hebat bahawa anda mempunyai semua bakteria ini yang bekerja lebih masa dalam usus anda, tetapi malangnya kerana penuaan dan pendedahan kepada perkara-perkara seperti antibiotik, kortison, pil kawalan kelahiran, terapi sinaran, toksin alam sekitar atau kekurangan makanan, bekalan semulajadi bakteria yang sihat sering terjejas. Jadi the bottom line ialah, jika anda mahu mengekalkan anda Kesihatan gastrousus dalam semakan anda akan menjadi bijak untuk memasukkan probiotics dalam regimen anda untuk mengekalkan keseimbangan halus dalam usus anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *