Probiotics, mengapa kesihatan anda bergantung pada mereka

Probiotics, mengapa kesihatan anda bergantung pada mereka

Berapa kerapkah anda mendengar ungkapan “Anda adalah apa yang anda makan”? Kursus yang kebanyakan orang akan menganggap yang merujuk kepada berat badan tetapi ia juga terpakai kepada bagaimana sihat anda akan. Terdapat tiada Kesihatan soalan ditentukan di Jadual Makan malam tetapi mengikut Bacteriologist yang terkenal, Profesor Ilya Mechnikov “kematian bermula di usus besar”.
Biar saya jelaskan.

Untuk mencapai kesihatan yang optimum, kita perlu

Udara segar
Air bersih tulen
Kualiti pemakanan

Walau bagaimanapun, kebanyakan daripada kita kekurangan pemakanan yang baik dan walaupun orang-orang yang mengambil nutrien yang terbaik di dunia yang sering tidak dapat mencernakan dan menyerapkan mereka. Mengapa?

Baik, kebanyakan daripada kita mempunyai satu ketidakseimbangan bakteria dan yang mempunyai banyak kaitan dengan apa yang kita makan.

Kita semua telah mendengar ungkapan “diet seimbang” dan yang benar-benar terdiri daripada 20 peratus asid pembentukan makanan dan makanan membentuk alkali 80 peratus. Sebab saintifik ini adalah bahawa kehilangan alkali badan anda adalah empat kali besar sebagai asid.

Makanan menjadi alkali termasuk semua sayur-sayuran, salad, buah-buahan yang segar kecuali cranberries dan mempelam, badam dan susu.

Makanan menjadi asid terdiri daripada semua protein haiwan seperti daging, ikan, kerang, telur, keju, ayam, kekacang (kecuali badam), gula, dan semua makanan bijirin dan roti dan tepung kanji.

Difahami kebanyakan kita lebih suka asid makanan pembentukan dan begitu bakteria jahat.
Saluran penghadaman anda bermula dari mulut anda ke dubur anda dan penuh dengan bakteria. Jika anda meregangkan keluar usus anda mereka akan meliputi separuh Gelanggang Tenis supaya anda boleh memberitahu kita bercakap berjuta-juta di sini.

Nisbah ideal baik untuk bakteria jahat dalam usus adalah 85:15. Itu adalah 85% baik (probiotik) dan 15% buruk (penyakit). Kebanyakan orang mempunyai cara lain pusingan.
Bagaimana anda berfikir anda tambang?

Probiotics berada dalam barisan pertama Pertahanan sistem imun. Mereka bertanggungjawab untuk

menyediakan enzim yang penting untuk menyediakan nutrien untuk badan
membersihkan kolestrol
pembuatan vitamin B
kering keluar usus lebih rendah perkara encrusted
memusnahkan bakteria
menghapuskan toksin dari badan.

Bakteria mempunyai tiada gigi. Mereka menghasilkan enzim yang mengenalpasti, mencerna dan memberikan nutrien kepada di mana mereka perlu pergi. Kerana enzim bertanggungjawab dalam setiap proses metabolisme dalam badan anda dan anda boleh memahami mengapa probiotics adalah begitu penting.

Terdapat banyak faktor yang kecewa baki bakteria selain makanan. -Anti-probiotics termasuk

Antibiotik,
Pil kawalan kelahiran,
Steroid / Hormonal dadah
Fluorida
Klorin
Kopi/teh
Minuman berkarbonat
Vitamin lelaki yang dibuat
Asid askorbik sintetik
Sinaran
Tekanan
Pengawet
Bahan tambahan
Racun makhluk perosak
Baja

Apabila anda mengalami rendah kuantiti bakteria probiotik sistem imun anda terjejas teruk dan anda cenderung untuk mempunyai isu-isu kesihatan. Jika usus anda akan disekat atau tercemar maka tubuh akan berpenyakit dalam beberapa cara dan ingat anda mempunyai banyak usus untuk memastikan kebersihan.

Terdapat rumusan probiotik yang banyak di pasaran hari ini tetapi masalah dengan kebanyakan mereka adalah bahawa mereka tidak mempunyai pelbagai yang mencukupi untuk melakukan apa-apa yang baik. Sesetengah memerlukan nutrien yang dijana oleh yang lain untuk melaksanakan tugas-tugas mereka. Kebanyakan orang tidak sedar ini.

Lebih penting lagi, salah satu sumber makanan mereka perlu hadir supaya bakteria probiotik akan hidup dalam harmoni dan membunuh antara satu sama lain tidak. Ini adalah penting kerana bakteria kuat akan membunuh dari orang-orang yang paling lemah terutama apabila bersaing untuk makanan. Titik mengambil probiotics adalah untuk membunuh mati patogen, bukan antara satu sama lain.

Dalam masyarakat moden mengambil probiotics adalah satu kemestian. Walau bagaimanapun, anda perlu memastikan yang anda ambil akan aktif. Banyak formulasi akan menyatakan jumlah probiotics pada masa pengilangan tetapi melainkan jika mereka mempunyai sumber makanan ini mula mati dengan serta-merta jadi jumlah yang anda terima apabila anda mengambil mereka sebenarnya boleh lebih kurang. Baca label tersebut.

Jika anda bercita-cita untuk kesihatan yang baik, anda mesti menjaga usus anda. Fikirkan Kesihatan, probiotics berfikir!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *