Prinsip pertama dalam kecergasan fizikal yang baik

Prinsip pertama dalam kecergasan fizikal yang baik

Kecergasan fizikal yang baik memerlukan pemerhatian beberapa reasoning dan diri untuk berjaya. Dengan jangka hayat yang lebih lama daripada manusia jika dibandingkan dengan zaman pra-moden, orang telah menjadi lebih berjaga-jaga untuk berfikir dan mencipta cara-cara memperluaskan walaupun kehidupan semua orang yang sedia ada.

Pelbagai mnemonik dan akronim huruf awal telah dibangunkan serta oleh pakar pemakanan dan saintis untuk membantu orang-orang yang mempunyai panduan bagaimana untuk kekal sihat. Salah satu daripadanya akan prinsip pertama dalam kecergasan fizikal yang baik, sangat mudah, tetapi efektif cara menambah kepada senarai panjang pola untuk menjaga kesihatan.

Prinsip 1: dikecualikan

Mungkin ramai akan sudah boleh berfikir bahawa ini kelihatan seperti hujung rudiment yang sama untuk seks yang bertanggungjawab. Walaupun kata kunci yang digunakan dalam prinsip pertama dalam kecergasan fizikal yang baik adalah sama kecuali yang terakhir, idea-idea yang akan benar-benar dalam konteks berbeza seperti ini secara khususnya akan sasaran lebih daripada gaya hidup seseorang dalam kehidupan sehari-hari.

Penjauhan yang harus diamalkan oleh orang yang menolak perkara-perkara yang tidak akan membuat dia sihat dalam proses. Melainkan ianya diperlukan seperti kerjaya yang akan menyekat pilihan sama ada berhenti kerja atau kaunter kesan dengan amalan-amalan kesihatan yang baik. Penjauhan pada tahap yang besar adalah diperlukan orang sekiranya beliau ingin memulakan tetap sihat dan mengekalkan yang sihat. Penjauhan harus menjadi asas kepada mana-mana individu untuk berkhidmat sebagai satu konsep tatatertib. Tanpa disiplin tahu bila untuk berkata tidak, ia akan membuktikan sukar untuk menjauhkan diri daripada perkara-perkara yang orang-orang yang telah belajar untuk mencintai.

Prinsip 2: berterusan

Yang berterusan dapat memegang dan mengekalkan fokus pada matlamat anda untuk kekal sihat. Ia tidak bermakna bahawa anda benar-benar menjadi robot yang sungguh-sungguh yang hanya membezakan yang hitam daripada putih, tetapi menjadi lembut adalah satu perkara yang berisiko untuk memupuk. Walaupun ia tidak benar-benar melentur peraturan dari masa ke semasa kerana sebab-sebab yang sah, ia boleh berkembang menjadi satu tabiat yang jahat mempunyai alasan untuk setiap pilihan tunggal yang sepatutnya bagi kecergasan fizikal yang baik.

Prinsip 3: Calisthenics

Calisthenics atau senaman fizikal dan sentiasa menjadi sebahagian daripada mana-mana program kecergasan fizikal yang baik yang mementingkan kesihatan dan Kesihatan pencari sama. Calisthenics tidak semestinya bermaksud latihan ketat yang melihat iklan dan majalah. Mereka adalah untuk ahli bina badan yang mahu membentuk badan-badan mereka ke dalam spesimen di bahagian yang keras kemanusiaan. Calisthenics adalah aktiviti-aktiviti yang mudah yang membolehkan seseorang itu sendiri untuk bergerak dan permit dalam aliran darah ke bahagian-bahagian yang berlainan untuk pengoksigenan yang optimum sel-sel badan.

Calisthenics perlu dilakukan setiap hari untuk sekurang-kurangnya tiga puluh kepada empat puluh lima minit yang merangkumi latihan terutamanya aerobik. Bukan sahaja harian calisthenics meningkatkan aliran kardiovaskular dalam badan, ia juga menambah jumlah kalori yang dibakar pada hari itu untuk mengekalkan berat badan yang diingini dan Kecergasan
tahap.

Prinsip pertama dalam kecergasan fizikal yang baik merupakan satu konsep yang sangat rendah bagi sesiapa sahaja untuk memahami sekiranya mereka ingin mendapatkan keadaan kesihatan yang lebih baik atau mengekalkan yang ada sudah baik. Ia adalah satu pilihan peribadi kerana ia merupakan satu usaha peribadi. Tahap kejayaan terletak pada jumlah usaha yang meletakkan individu dalam setiap prinsip-prinsip-prinsip yang mudah.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *