Pregnenolone, DHEA & tekanan dalam

Pregnenolone, DHEA & tekanan dalam

Pregnenolone merupakan sejenis hormon yang dihasilkan secara semula jadi dalam tubuh manusia dan ada juga sebagai suplemen pemakanan. Hormon semulajadi ini tidak boleh dipatenkan. Pada 1940-an, Bilakah penyelidik mula bereksperimen dengan menggunakan pregnenolone, mereka ini sedar bahawa ia mungkin berguna bagi orang-orang di bawah tekanan dan ia dapat meningkatkan tenaga dalam mereka yang penat. Walau bagaimanapun, kira-kira masa yang sama, kortisol, hormon bersaudara yang lain, telah ditemui. Kortisol mencuri hati ini. Apabila kortisol adalah diberi kepada individu dengan artritis reumatoid, terdapat peningkatan jangka pendek yang tertunggak. Gambar-gambar ini tuntutan yang luar biasa telah diedarkan dan masyarakat perubatan kagum. Para saintis pada dasarnya ketepikan pregnenolone untuk fokus pada kortisol. Struktur kortisol adalah dipinda agar molekul-molekul yang serupa seperti deksametason dan prednisone, steroid yang lebih kuat. Deksametason dan Kortikosteroid lain serupa boleh dipatenkan, dan dengan itu sebuah syarikat farmaseutikal boleh membuat wang yang banyak dengan memiliki paten. Pregnenolone, Walau bagaimanapun, masih hormon yang dihasilkan secara semulajadi oleh tubuh supaya ianya disediakan sebagai tambahan Pemakanan, bukan sebagai sejenis ubat dipatenkan kos yang tinggi.

Faedah Pregnenolone

Hormon ini adalah dituntut untuk membantu dengan beberapa syarat-syarat Kesihatan, khususnya, pregnenolone adalah sering dituntut untuk memberi manfaat kepada:
Kemurungan
Menopaus
Artritis
Endometriosis
Keletihan
Penyakit payudara Fibrocystic
Penyakit senggugut (PMS)
Penyakit Alzheimer
Reaksi alahan
Lupus
Masalah prostat
Sklerosis berbilang (MS)
Psoriasis
Scleroderma
Sawan
Kecederaan atau trauma.

Selain itu, pregnenolone dinaikkan pangkat bermanfaat untuk melambatkan proses penuaan, meningkatkan ingatan, meningkatkan tenaga, merangsang sistem imun, detoksifikasi tubuh dan meningkatkan tindak balas badan terhadap tekanan.

BioMatrix Pregnenolone merupakan gred farmaseutikal yang tertinggi. Ia mengandungi alkohol hanya cukup untuk diserap di bawah lidah (alkohol adalah vaporized dan tidak diserap), sekali gus memintas usus, di mana malabsorption boleh menjadi faktor dan reaksi oksidatif menyebabkan kemerosotan hormon. BioMatrix Pregnenolone 1.2 mg (1 drop) adalah bersamaan dengan 3 mg micronized pregnenolone lisan. BioMatrix Pregnenolone mempunyai kadar serapan 99%.

DHEA (dehydroepiandrosterone) adalah untuk dalaman hormon (dibuat dalam tubuh manusia) dirembeskan oleh kelenjar adrenal. DHEA berkhidmat sebagai pelopor kepada lelaki dan perempuan hormon seks (androgen dan estrogens). DHEA tahap dalam badan mula menurun selepas umur 30, dan dilaporkan rendah pada sesetengah orang dengan anoreksia, peringkat akhir penyakit buah pinggang, kencing manis (insulin bebas bergantung diabetes), AIDS, adrenal ketidakcukupan, dan amat sakit. Tahap DHEA boleh habis oleh beberapa ubat-ubatan, termasuk insulin, Kortikosteroid, opiates dan danazol.

Terdapat bukti mencukupi yang menyokong penggunaan DHEA dalam rawatan secara dalam, kemurungan, Induksi dan buruh, systemic lupus erythematosus.

BioMatrix DHEA merupakan gred farmaseutikal yang tertinggi. Ia mengandungi alkohol hanya cukup untuk diserap di bawah lidah (alkohol adalah vaporized dan tidak diserap), sekali gus memintas usus, di mana malabsorption boleh menjadi faktor dan reaksi oksidatif menyebabkan kemerosotan hormon. 1.2 mg (jatuh 1) BioMatrix DHEA adalah bersamaan 3 mg DHEA lisan micronized. BioMatrix DHEA mempunyai kadar serapan 99%.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *