Praktikal membangun kekuatan latihan: Pergerakan kompleks untuk meningkatkan keupayaan setiap hari

Praktikal membangun kekuatan latihan: Pergerakan kompleks untuk meningkatkan keupayaan setiap hari

Rutin senaman latihan kekuatan fungsian yang melibatkan pelaksanaan latihan kompaun yang direka untuk meningkatkan hubungan antara badan anda otot dan sistem saraf. Menjalankan jenis senaman ini dapat membantu mempertingkatkan keupayaan anda untuk memanjat, tarik, tolak, berjalan kaki, sprint, twist, melompat, menghidupkan dan banyak lagi. Selain memudahkan anda hidup, anda akan meningkatkan penampilan anda dan memberi rangsangan yang kuat kepada keyakinan diri anda! Saya mendapati bahawa pergerakan yang majmuk seperti latihan bodyweight membuat untuk kekuatan fungsi berlipat yang latihan rutin senaman.

Anda boleh pada mulanya tertanya-boleh tanya apa, betul-betul, kekuatan yang berfungsi. Walaupun ramai orang mungkin menyamakan kekuatan berfungsi dengan meningkatkan prestasi olahraga, saya fikir ia lebih asas daripada itu. Kekuatan yang berfungsi merujuk kepada bagaimana dengan mudah anda boleh pergi melalui rutin harian anda. Tugas-tugas asas seperti berdatangan dengan membawa beban pakaian, perabot, bergerak berjalan untuk menaiki teksi, atau toting anak muda adalah semua aktiviti yang bergantung kepada keupayaan kekuatan berfungsi.

Latihan kekuatan berfungsi melibatkan pelaksanaan untuk menjadikan otot lebih kuat supaya kekuatan kenaikan anda boleh memberi manfaat kepada anda bukan sahaja dalam latihan anda, tetapi juga dalam aktiviti-aktiviti harian anda. Kerana pergerakan fizikal yang bersifat saraf, yang mereka gunakan fikiran dan kuasa anda tubuh badan, senaman paling berkesan untuk meningkatkan kekuatan fungsi benar-benar hanya memerlukan anda untuk bekerja pada gerakan tertentu yang anda ingin anda memperbaiki.

Pengulangan pergerakan tertentu boleh menjadi satu cara yang hebat untuk menambah kekuatan tersebut, walaupun anda juga boleh menggunakan kuasa kesan pemindahan kepada perlaksanaan jenis pergerakan yang berkaitan. Untuk memindahkan kekuatan keuntungan paling berkesan, komponen-komponen seperti penyelarasan, jenis-jenis penguncupan, kelajuan pergerakan, dan pelbagai gerakan, perlu sama.

Dengan memberi beberapa pemikiran kepada tugas-tugas yang anda perlu lakukan setiap hari, anda akan dapat lihat yang latihan untuk menumpukan perhatian. Fikiran saya, jenis senaman yang paling efektif melibatkan pergerakan kompaun, kerana mereka menggunakan badan penuh. Jika anda memerlukan satu pergerakan untuk meningkatkan keupayaan anda untuk tarik benda-benda yang berat ke atas tanah, pergerakan pengasingan seperti bicep curls akan jauh lebih berkesan daripada sesuatu seperti bersih dan tekan. Latihan kompaun adalah pada asasnya cara yang ideal untuk mengintegrasikan semua komponen di atas.

Bagi saya, latihan bodyweight mewakili kaedah indah menggabungkan Pergerakan kompaun ke dalam regimen latihan kekuatan yang berfungsi. Menggunakan tubuh sebagai rintangan ini, pada dasarnya anda menjadi peralatan senaman anda sendiri, membantu anda untuk mencapai peningkatan yang mantap.

Tidak, Walau bagaimanapun, maksud saya mencadangkan angkat berat yang memainkan peranan tidak dalam regimen latihan berfungsi baik. Malah, sebahagian latihan kekuatan fungsi kegemaran saya melibatkan berat. Menggabungkan deadlifts, yang menggunakan seluruh badan anda untuk mengangkat berat berat dari tanah, untuk hasil yang lebih cepat! Pergerakan yang saya sukai, walaupun, adalah bersih dan tekan, kerana ia memerlukan anda untuk tarik berat dari tanah explosively, dan kemudian menaikkan ia ke atas kepala anda. Ini adalah satu senaman badan penuh bona fide. Kettelbells, yang menyerupai bola meriam dengan menguruskan, ada juga tambahan yang berguna untuk rutin senaman anda. Dengan sebarang rutin senaman, ia adalah penting bukan untuk melatih kegagalan dan untuk memastikan bahawa tubuh anda mempunyai masa yang mencukupi untuk berehat antara senaman.

Meningkatkan ulangan anda meningkatkan kekuatan anda untuk menjaga otot yang membina momentum yang pergi. Memberi perhatian kepada persekitaran anda, dan tugas-tugas yang anda lakukan setiap hari untuk membina satu rutin yang akan diterima pakai kepada kehidupan anda. Campurkan pergerakan ini dengan mereka daripada melibatkan pergerakan kompaun seperti membersihkan dan tekan, atau deadlift supaya menjadi bosan dengan rutin anda. Anda akan terkejut bagaimana kesihatan anda secara keseluruhan akan meningkat dan hidup anda akan menjadi lebih mudah.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *