Pra-syarat untuk menjadi seorang juruterbang komersial

Pra-syarat untuk menjadi seorang juruterbang komersial

Sebagai seorang kanak-kanak, ramai di antara kita telah dipupuk impian untuk menjadi seorang juruterbang profesional suatu hari nanti di masa depan kita. Jika anda sedang merancang untuk memulakan kerjaya dalam industri penerbangan sebagai juruterbang komersial, tahu ia juga apakah ciri-ciri yang anda mesti memiliki berdasarkan di mana anda boleh memasang impian anda menjadi realiti. Langkah pertama yang anda harus mengambil ke arah menjadi seorang juruterbang komersial adalah untuk mendaftarkan diri anda ke kursus penerbangan yang profesional untuk mencapai lesen juruterbang komersial India. Juruterbang diberi lesen penerbangan komersil dibenarkan terbang semua jenis pesawat udara sama ada kapal terbang laut atau sebuah enjin tunggal berbilang enjin, dan sebagainya.

Lesen ini disediakan oleh pihak berkuasa pentadbiran industri penerbangan apabila individu dilakukan dengan kursus latihan yang dibimbing oleh pengajar pakar terbang. Penerbangan profesional kursus selesai apabila orang yang dilengkapi dengan semua penting pengetahuan dan pengalaman untuk mengambil sesuatu projek secara profesional. Hari ini kebanyakan juruterbang memilih sekolah latihan penerbangan peribadi untuk mendapatkan pengalaman yang diperlukan dan pengetahuan yang sama. Pengiktirafan latihan juruterbang boleh dikelaskan kepada 5 kategori. Juruterbang komersial latihan Sijil terdiri daripada dokumen rasmi pelajar tertakluk oleh pemeriksa perubatan penerbangan.

Untuk ini pelajar tidak perlu yang gemar penerbangan profesional, apa yang penting semasa peringkat ini calon mestilah memenuhi parameter perubatan yang dinyatakan. Sijil ini seterusnya dalam perancangan adalah sijil, di mana sekurang-kurangnya 5 jam perseorangan penerbangan adalah perlu bagi kepada calon melalui sukan. Peringkat ini seterusnya diikuti oleh Sijil latihan juruterbang peribadi, di mana 35 jam penerbangan (20 jam dengan pengajar, lima jam perseorangan penerbangan bersama-sama dengan beberapa Terbang merentas desa serta antara Negeri dan penerbangan malam diikuti dengan peperiksaan lisan) adalah satu kemestian untuk juruterbang. Bersama-sama dengan komersial perintis lesen India, juruterbang komersial juga mesti mempunyai lesen latihan penerbangan persendirian yang sah.

Juruterbang profesional perlu melalui syarat-syarat berikut:-120 jam minimum penerbangan latihan di mana calon perlu menghabiskan 55 minit dengan jurulatih, jam 10 perseorangan penerbangan negara salib yang mencukupi dan Terbang malam. Bagi penerbangan pampasan, ia adalah penting untuk mengeluarkan Sijil Perubatan, mengemaskinikan ia setiap tahun. Ia akan menjadi satu kelayakan tambahan serta kelebihan bagi orang-orang juruterbang yang mempunyai penarafan bagi instrumen. Kelulusan tersebut adalah penting apabila terbang semasa keadaan cuaca buruk. Tamat kursus latihan juruterbang komersial ditandakan oleh peperiksaan bertulis, lisan dan juga praktikal yang perlu dibersihkan daripada berjaya oleh juruterbang akhirnya mencapai lesen.

Kursus latihan juruterbang komersial membuka jalan kepada myriads pilihan kerjaya penerbangan yang antaranya juruterbang pengangkutan adalah pilihan yang menguntungkan. Untuk menjadi juruterbang pengangkutan syarikat penerbangan, syarat-syarat berikut: – sekurang-kurangnya 1,500 jam penerbangan, sekurang-kurangnya 23 tahun umur pemohon dengan satu perintah yang luar biasa terhadap Bahasa Inggeris. Selain itu, Semua juruterbang dikehendaki untuk menjalani Kesihatan check-up di bawah kuasa pemeriksa perubatan penerbangan sambil mengekalkan rekod kecergasan yang sepatutnya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *