Positif Kumpulan kesihatan

Positif Kumpulan kesihatan

Insurans kesihatan Kumpulan adalah skim insurans yang disediakan oleh syarikat insurans untuk sekumpulan orang-orang seperti kakitangan organisasi pada kadar individu yang lebih rendah. Kebanyakan Syarikat memberikan skim insurans kesihatan Kumpulan pekerja, membantu pekerja-pekerja yang menerima rawatan kesihatan tanpa apa-apa kos yang perlu membayar. Insurans kesihatan Kumpulan memastikan kakitangan organisasi untuk menerima rawatan segera supaya mereka dapat mengelakkan menunggu masa yang lama beratur dan penderitaan lain.

Insurans kesihatan Kumpulan menawarkan banyak kelebihan kepada kedua-dua majikan dan pekerja. Setakat majikan adalah berkenaan, skim insurans kesihatan Kumpulan akan menyediakan rawatan cukup cepat untuk kakitangan syarikatnya dan seterusnya memastikan sembuh dari penyakit dan menghalang gangguan disebabkan penyakit di Pejabat dengan beberapa berlanjutan. Pekerja juga boleh memberikan lebih tumpuan pada kerja mereka kerana tidak perlu risau memikirkan tentang masa yang mereka mahu menunggu untuk rawatan NHS di, atau mengalami kesakitan yang tidak wajar, atau untuk diagnosis.

Pelan insurans kesihatan Kumpulan menawarkan beberapa manfaat yang berharga bagi seseorang pekerja. Kelebihan menjadi ahli skim insurans kesihatan Kumpulan utama adalah bahawa orang yang Diinsuranskan tidak perlu membayar premium yang besar untuk mengambil pelan insurans kesihatan swasta. Pekerja boleh bekerja tanpa menjadi bimbang kesihatan mereka kerana dia pasti akan mendapat bantuan perubatan berkualiti dengan serta-merta jika diperlukan.

Terdapat beberapa syarikat-syarikat insurans kesihatan yang menawarkan skim-skim insurans kesihatan Kumpulan. Kebanyakan syarikat-syarikat insurans kesihatan, sebagai sebahagian daripada mereka pelan insurans kesihatan Kumpulan, memberi orang yang Diinsuranskan (kakitangan Syarikat) untuk mengambil ‘pemeriksaan’ sekali dalam setiap tahun di mana-mana hospital swasta yang mana Syarikat mempunyai ikatan. Pemeriksaan kesihatan akan menutup Daftar yang lengkap, termasuk ketinggian, tahap kecergasan, berat badan, ujian darah, tekanan darah. Pemeriksaan kesihatan akan dilakukan untuk memeriksa sama ada pekerja Diinsuranskan adalah dalam Kesihatan yang baik atau untuk mengetahui keadaan setakat undiagnosed. Apa sahaja tujuan, pemeriksaan kesihatan adalah dipertimbangkan untuk memberi manfaat kepada pekerja dan majikan.

Bagi individu-individu yang bukan merupakan ahli kumpulan insurans kesihatan skim perlu membayar kira-kira $150 ke atas untuk melakukan pemeriksaan yang lengkap. Justeru ini dianggap sebagai satu kelebihan bagi mereka yang berada dalam skim insurans kesihatan Kumpulan. Kumpulan insurans kesihatan juga membantu meningkatkan moral kakitangan kerana mereka akan tahu bahawa majikan mereka menyediakan penjagaan Khas mengenai pekerja-pekerja.

Skim insurans kesihatan Kumpulan adalah berbeza dari satu pembekal insurans yang lain. Perlindungan insurans juga akan berubah mengikut skim-skim yang anda pilih. Tetapi terdapat faktor-faktor tertentu yang semua kumpulan insurans kesihatan skim ini akan melindungi:

-Rawatan pesakit dalam dan pesakit hari
-Keluar pesakit rawatan seperti fisioterapi
-Percuma talian bantuan seperti talian bantuan GP dan talian bantuan kaunseling tekanan.
-Pakar perundingan setelah mendapat rujukan dari GP pekerja

Polisi insurans kesihatan Kumpulan berbeza daripada satu syarikat insurans yang lain. Ia adalah sentiasa dinasihatkan untuk Bandingkan syarikat-syarikat insurans yang berlainan sebelum memilih polisi insurans Kumpulan. Pilih yang sesuai dengan Syarikat anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *