Positif dan negatif sinar matahari

Positif dan negatif sinar matahari

Matahari adalah begitu indah, besar dan terang. Menyeronokkan kerana ia boleh menghabiskan hari anda dalam aktiviti luar yang hebat, ia adalah penting untuk menyedari bahawa indah besar mencari matahari adalah tidak semua yang ia adalah retak menjadi. Matahari yang indah dan boleh menjadi sumber haba, keselesaan, malah vitamin namun kesannya tidak semua positif dan jika anda seorang individu yang suka menghabiskan masa di luar rumah besar maka tiada akan beberapa perkara yang anda perlu tahu.

Pertama sekali, manakala produk pelindung matahari SPF yang tinggi mengurangkan kesan berbahaya daripada sinaran matahari, mereka tidak benar-benar menyekat matahari atau Adakah mereka secara berkesan menyekat sinar semua matahari. Blok matahari adalah sesuatu yang banyak orang menganggap sebagai setara dengan bawah naungan namun pada dasarnya ia adalah tidak hampir ini berkesan. individu yang suka menghabiskan masa di luar rumah besar tahu bahawa anda tidak menghabiskan semua masa anda di matahari dan jika anda juga perlu berehat dan cuba untuk menghadkan pendedahan cahaya matahari harian anda.

Pakar-pakar bersetuju bahawa walaupun kajian ini tidak benar-benar didapati bahawa ia adalah baik untuk menghadkan kuantiti anda setiap pendedahan cahaya matahari dan membenarkan ia untuk membangunkan dari semasa ke semasa. Ini dari semasa ke semasa akan menawarkan kurang kesan yang berbahaya pada kulit tetapi masih akan membolehkan individu mengalami beberapa faedah indah yang sinar matahari menawarkan yang profesional perubatan sering downplay apabila ia datang untuk membincangkan matahari.

Matahari tidak hanya sumber vitamin dan tenaga tetapi juga amat berkesan bagi mereka yang ingin mengatasi masalah kemurungan. Kemurungan menjadi lumrah kemudian pernah dalam masyarakat kita dan matahari boleh bertindak sebagai terapi untuk membantu memperbaiki sikap individu dan Kesihatan semua. Ia sebenarnya adalah dipercayai bahawa ia adalah jumlah bahawa lelaki dan wanita akan mengehadkan pendedahannya terhadap matahari yang benar-benar menyumbang faktor utama untuk jumlah kemurungan yang mempengaruhi masyarakat secara keseluruhannya.

Menyamak di katil Menyamak adalah tidak selamat untuk kulit anda dan menawarkan pelbagai manfaat positif yang anda boleh mendapatkan dengan perbelanjaan walaupun hanya beberapa minit keluar di bawah sinaran matahari. Semasa menonton pendedahan cahaya matahari dan menghadkan ia penting ianya juga penting untuk tidak pergi tanpa ini sumber vitamin, tenaga dan kesihatan. Baki adalah kunci kepada reaping faedah matahari tanpa perlu menanggung akibatnya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *