Popular di rumah gigi pemutihan kaedah

Popular di rumah gigi pemutihan kaedah

Terdapat banyak popular di rumah gigi pemutihan kaedah yang pada masa ini digunakan oleh orang-orang di seluruh dunia untuk whiten gigi secara semulajadi. Prosedur ini adalah alternatif yang kos efektif, mudah dan selamat untuk gigi profesional pemutihan sistem. Panduan rahsia pemutihan gigi semulajadi kami telah mencadangkan top 3 cara semula jadi untuk whiten gigi, tetapi masih terdapat senarai panjang cara untuk whiten gigi bahawa rayuan kepada ramai pengguna atas sebab yang pelbagai. Walaupun kos yang penting sebab menggunakan cara-cara alternatif untuk membuat gigi putih, ramai pengguna telah memilih untuk di rumah gigi pemutihan kaedah yang menggunakan kurang bahan kimia.

Kebanyakan prosedur alternatif whiten gigi memerlukan bahan-bahan yang ditemui di dapur atau perubatan Kabinet. Bahan-bahan lain boleh didapati di kedai runcit atau kedai makanan kesihatan sejak beberapa bahan-bahan untuk di rumah kaedah pemutihan gigi boleh menjadi agak luar biasa. Berikut adalah beberapa lagi prosedur-prosedur yang paling popular yang digunakan untuk whiten gigi di rumah.

Garam laut: Garam laut agak berkesan digunakan oleh itu sendiri atau dalam kombinasi dengan baking soda sebagai salah satu yang lebih popular di rumah kaedah pemutihan gigi. Garam tidak berfungsi serta garam laut kerana ia secara amnya grained finer. Bertentangan dengan apa yang pengguna mungkin menganggap, garam laut grained kasar bukanlah terlalu kasar untuk gigi tidak berbahaya. Bukan sahaja ini penyelesaian baik untuk pemutihan gigi, tetapi juga untuk membunuh bakteria yang boleh menjejaskan kesihatan gusi. Menggunakan kaedah ini 2 atau 3 kali seminggu boleh menjadi satu cara yang baik untuk kedua-duanya membuat gigi yang putih serta mengekalkan kesihatan gusi.

Pisang: Buah yang tidak mungkin untuk menggunakan, dalam pisang yang mengupas disapu pada gigi telah menunjukkan buff dan whiten gigi dengan perbezaan yang ketara dalam tempoh beberapa hari bagi sesetengah pengguna. Ia adalah satu daripada yang paling mudah di rumah gigi pemutihan kaedah menggunakan dan telah pasti tiada risiko pelelas enamel gigi. Pertama, berus gigi biasanya kemudian rub dalam mengupas pisang yang merentasi gigi selama kira-kira 2 minit. Kemudian perlahan-lahan berus gigi secara ringkas dan bilas baik. Ia dicadangkan bahawa mengupas pisang meninggalkan saki-baki kalsium dan vitamin D pada gigi, yang adalah sangat berguna.

Arang teraktif: Apabila kebanyakan orang mendengar kaedah ini, mereka akan cenderung naluri mengelakkan prosedur ini. Walau bagaimanapun, ia dilaporkan bahawa kanak-kanak Afrika telah digunakan ini kerana kekurangan apa-apa lagi kaedah yang boleh membersihkan dan whiten gigi pemutihan gigi yang utama. Sudah tentu, penggunaan teraktif arang yang terdapat dalam keseluruhan atau kedai-kedai makanan kesihatan. Jenis arang ini adalah bersih dan secara umumnya tidak toksik. Hanya rub perlahan-lahan merentasi gigi, berus dengan rapi dan bilas. Berhati-hati untuk tidak inges. Mengulangi prosedur selama beberapa minggu sehingga pengguna bermula untuk melihat peningkatan keseluruhan pemutihan gigi.

Cuka: Satu yang paling popular pada kaedah pemutihan gigi yang utama adalah, sememangnya, cuka. Sifat-sifat yang terdapat dalam cuka apple cidar lama telah digunakan banyak penawar alternatif untuk pelbagai penyakit. Tetapi ia juga sebagai pengganti yang hebat untuk sistem pemutihan gigi yang standard. Ia juga adalah sebuah aplikasi antibakteria yang indah untuk mengekalkan kesihatan gusi. Tambahkan sedikit garam, beberapa titik cuka dan sudu teh baking soda untuk membuat pes yang licin. Berus gigi dengan campuran, kemudian bilas. Bukan sahaja tidak penyelesaian ini membantu whiten gigi dan membunuh bakteria, ia juga membantu untuk menghilangkan Deposit kalkulus yang boleh berlaku disebabkan oleh plak. Bagi mereka yang ingin penuh kesan cuka di senjata ubat-ubatan yang digunakan untuk penyelenggaraan lisan mereka, menggunakan separuh penyelesaian setiap cuka dan air sebagai satu pencuci mulut.

Banyak cara-cara alternatif ini untuk whiten gigi kelihatan sangat luar biasa, tetapi ramai pengguna dan beberapa doktor gigi boleh bersetuju untuk manfaat beberapa prosedur ini. Walaupun kebanyakan Peti Deposit Keselamatan, sentiasa gunakan penjagaan dalam melaksanakan apa-apa di rumah kaedah pemutihan gigi dan berunding dengan profesional jika terdapat apa-apa soalan yang berkaitan dengan isu-isu Pergigian yang peribadi di pengguna.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *