Pop, atau tidak Pop – jerawat zakar dan Papules

Pop, atau tidak Pop – jerawat zakar dan Papules

Pada pandangan yang pertama lebam atau kudis pada zakar, ia adalah semulajadi untuk semua jenis pemikiran yang tidak menyenangkan untuk datang ke fikiran, sebagai lelaki berfikir kembali kepada pasangan seksual mereka yang terakhir dan tertanya-tanya jika mereka telah merangkul beberapa jenis penyakit sosial yang berjangkit. Berita baik ialah bahawa dalam banyak kes, tiada sebab kurang membimbangkan dan berita buruk adalah bahawa jika seorang lelaki perlu bimbang tentang STD yang pasti, ia adalah masa untuk mula menggunakan perlindungan.

Jerawat zakar (Ya, jerawat menjejaskan zakar, terlalu), lebam dan pustules, yang boleh disalah anggap Ketuat dan isu-isu lain yang lebih serius, yang mempunyai sebab tidak berbahaya dalam banyak kes dan boleh dirawat dengan mudah menggunakan losyen over-the-counter, pembersih dan zakar vitamin dan mineral.

Apa yang menyebabkan kecacatan dan bumps pada kulit zakar?

• Zakar jerawat – hanya apabila orang fikir mereka punya untuk menangani perkara yang jerawat dan mempunyai kecacatan yang cenderung untuk muncul di muka, dada dan belakang dineutralkan, ia ternyata bahawa jerawat boleh berlaku pada zakar, terlalu. Jerawat zakar secara amnya terdiri daripada lebam kecil, merah atau putih dan paling kerap muncul sekitar pangkal zakar, walaupun mereka boleh juga muncul kepala atau aci.
Seperti lain-lain jenis-jenis jerawat, jerawat zakar adalah hasil daripada bakteria dalam folikel kulit, menyebabkan keradangan dan mengisi folikel dengan bahan seperti nanah. Selain sebagai satu ciri yang menarik, jerawat zakar tidak benar-benar merbahaya dan tidak boleh dihantar kepada rakan kongsi.

• Papules Mutiara zakar-zakar bumps crown atau di bawah kulup tersebut. Bagi lelaki yang berukur khususnya bukanlah luar biasa untuk menghadapi kecil, firma, daging berwarna lebam pada atau sekitar kelenjar dan di bawah kulup yang mungkin menyerupai rentetan buih. Ini akan berlaku secara semulajadi dan secara amnya apa-apa untuk risau walaupun mereka boleh disalah anggap sebagai Ketuat. Orang-orang yang bimbang tentang keadaan kulit zakar perlu mendapatkan nasihat perubatan tanpa berlengah-lengah.

Bagaimana untuk menghilangkan jerawat zakar
Seperti jerawat pada bahagian-bahagian lain badan, jerawat zakar boleh degil tetapi secara amnya, menukarkan ubatan seperti Asid salisilik akhirnya akan melakukan silap mata tersebut. Di samping itu, kerana jerawat yang disebabkan oleh bakteria, mengekalkan kulit yang bersih dan kering adalah penting. Menyuburkan kulit kawasan zakar dan genital dengan mesra kulit vitamin dan mineral juga boleh meningkatkan fungsi imun semulajadi badan dan boleh mempercepatkan proses penyembuhan.

Walaupun ia mungkin menggoda untuk cuba untuk pop kecacatan kepada zakar, terutama apabila sudah merah dan radang, ini adalah jarang idea yang baik. Nanah boleh didedahkan daripada jerawat dengan cara ini, tetapi ini tidak akan bekerja pada papules zakar, dan dalam mana-mana, kenalan dan mencucuk kecacatan yang boleh mengakibatkan parut dan boleh menimbulkan jangkitan.

Bagaimana untuk mencegah kecacatan hodoh zakar
Walaupun tidak semua jerawat boleh dicegah (hormon adalah satu faktor dalam kecenderungan untuk membangunkan jerawat), lelaki boleh mengambil langkah-langkah untuk mengurangkan penampilan zits zakar ini hodoh. Sebagai contoh, shaving kawasan bulu Ari-Ari boleh menyebabkan bahagian bulu dan kerengsaan yang boleh membawa kepada tanaman jerawat. Sebaliknya cuba menggunakan Gunting yang mungkin lebih mudah pada kulit atau rambut trimmer. Bagi orang-orang yang mesti mencukur, cukur yang baru, tajam adalah pertaruhan terbaik.

Kedua, memastikan kawasan yang bersih dan kering adalah perlu kerana bakteria cenderung berkembang di kawasan-kawasan yang panas dan lembap. Merawat kulit dengan penyelesaian anti-bakteria semulajadi seperti vitamin A (atau retinol, biasa rawatan jerawat dan pencegahan) boleh membantu untuk memastikan jerawat jauhnya. Mengekalkan kelembapan kulit boleh mengelakkan pengeringan yang boleh menyebabkan kerengsaan folikel, membawa kepada keradangan dan jerawat jerawat.

Yang khusus zakar Kesihatan crème (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) yang digunakan secara terus ke kulit zakar boleh membantu untuk memberikan kombinasi yang betul nutrien dan pelembab yang diperlukan untuk mengekalkan kulit seimbang, mengurangkan kehadiran bakteria berbahaya dan mengekalkan kulit yang jelas dan menarik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *