Polymerupdate mengumumkan persidangan (pgpc 2011) “Kejuruteraan & tinggi prestasi plastik”

Polymerupdate mengumumkan persidangan (pgpc 2011) “Kejuruteraan & tinggi prestasi plastik”

Terdapat pertumbuhan besar potensi dalam industri plastik kejuruteraan di seluruh dunia kerana peluang belum diterokai masih wujud untuk penggantian logam dalam kereta dan lori, perkakas rumah serta aplikasi lain. Pertumbuhan di Asia akan didorong oleh peningkatan penggunaan Kejuruteraan plastik dalam segmen seperti elektrik & elektronik (E & E), pembinaan dan automotives khususnya.

Kejuruteraan plastik permintaan dijangka meningkat di peringkat global, didorong oleh penggantian berterusan bahagian-bahagian logam dengan plastik berprestasi tinggi. ABS, bahan polycarbonate dan nilon akan tinggal jenis jumlah terbesar, dengan keuntungan terkemuka polikarbonat yang berdasarkan peluang-peluang dalam kenderaan bermotor, produk perubatan dan pembinaan.

Kejuruteraan plastik di India telah menyaksikan pertumbuhan pantas walaupun saiz pasaran adalah tidak besar seperti beberapa negara Asia yang lain. Walau bagaimanapun, ini adalah mungkin untuk menukar OEM kerana lebih banyak, terutamanya dalam industri automotif, merancang untuk mendirikan kilang di India. Dengan India menjadi hab automotif dan pasaran elektrik dan elektronik yang menyaksikan ledakan, permintaan terhadap Kejuruteraan plastik di India dijangka berkembang dengan pesat.

Penggunaan plastik dalam aplikasi perubatan dijangka akan terus mengalami pertumbuhan seperti polimer baru tepi logam, seramik, dan bahan-bahan tradisional yang lain. Bahan-bahan yang inovatif kini menggantikan orang-orang yang konvensional. Didorong oleh inovasi dan aplikasi pembangunan, polimer berprestasi tinggi akan terus berkembang melalui 2014.

Polymerupdate, pemain utama dalam maklumat perniagaan tenaga yang menegak, bertujuan melalui Persidangan ini, menumpukan perhatian kepada potensi pernah meningkat segmen Kejuruteraan plastik dan membawa pemimpin-pemimpin perniagaan pada forum umum untuk mengesan peluang-peluang dalam sektor ini.

Membina kejayaan persidangan sulung, polymerupdate adalah bangga untuk mengumumkan pelancaran persidangan seterusnya, The Polymerupdate Global petrokimia Conference (PGPC) pada “Kejuruteraan & tinggi prestasi plastik”. Ini dijangka akan diadakan pada 14 April 2010 di Hotel Hyatt Regency, Mumbai.

PGPC 2010 adalah satu kejayaan yang grand. Ia dimaklumkan, berpendidikan dan dilayan lebih daripada 150 delegasi tempatan dan antarabangsa. Syarikat-syarikat seperti LyondellBasell, Haldia petrokimia, OPaL, Borouge SABIC, Indorama, Zylog Plastalloys turut membentangkan kertas kerja pada persidangan itu.

Persidangan yang akan datang, sidang PGPC berbilang sesi satu hari terakhir “Kejuruteraan & tinggi prestasi plastik” akan merangkumi pembentangan tempahan pembangunan teknologi serta trend pasaran industri, senario penawaran-permintaan dalam sektor penjagaan kesihatan dan pembinaan automobil, elektrik & elektronik, pengguna.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *