Polisi-polisi insurans yang bersama

Polisi-polisi insurans yang bersama

Kesihatan insurans penyedia perkhidmatan tidak dicipta samarata. Sebelum pasangan yang berkahwin, pilihan perkongsian perlindungan adalah sangat luar biasa melainkan salah satu daripada syarikat insurans anda menawarkan insurans domestik rakan. Kerana anda menjadi terlibat, jika anda mempunyai insurans berasingan yang penting untuk bercakap tentang mereka berdua anda beralih ke pelan yang lebih baik apabila anda sudah berkahwin. Terdapat beberapa faktor dipertimbangkan, termasuk deduktibel, co-payments, dan manfaat setiap Pelan yang berasingan. Perkahwinan adalah satu langkah yang besar, dan ia boleh dilakukan dengan mudah jika anda menjelaskan keputusan penting seperti pelan insurans kesihatan anda sebelum anda mengambil lompatan besar.

Anda boleh ditolak adalah jumlah yang anda perlu membayar setiap tahun untuk memulakan polisi anda. Setelah pembayaran dibuat, anda akan bertanggungjawab untuk apa-apa jumlah bayaran bersama syarikat insurans anda memerlukan anda untuk membayar perbelanjaan kesihatan yang dilindungi dalam polisi tertentu. Jumlah co-payments bahawa anda akan bertanggungjawab untuk ditubuhkan pada masa itu, anda bersetuju untuk polisi insurans kesihatan anda. Ia akan menjadi kepada peratusan tertentu daripada perbelanjaan kesihatan; sebagai contoh, anda perlu membayar 10% manakala syarikat insurans anda akan membayar dalam 90% yang lain. Anda dan tunang anda harus membandingkan kedua-dua rancangan anda dan memikirkan rancangan yang boleh ditolak dan bayaran bersama seolah-olah paling sesuai untuk anda berdua.

Pasangan yang berkahwin akan biasanya layak untuk faedah tertentu bahawa pasangan yang belum berkahwin adalah tidak. Diinsuranskan secara berasingan oleh pembekal penjagaan kesihatan yang ditaja oleh majikan anda mungkin tiada lagi pilihan tempahan bermanfaat untuk anda. Jika anda atau tunang anda mempunyai insurans, dan yang lain tidak, sekali dua yang telah berkahwin mereka boleh ditambah kepada rakan lain pelan. Kos menambah orang tambahan yang pasti adalah sesuatu yang perlu diteliti. Anda tidak akan dikehendaki untuk membayar lebih untuk menambah pasangan atau bahkan kanak-kanak pada masa akan datang kerana kebanyakan rancangan disediakan untuk keluarga terdekat tanpa kos tambahan. Cara terbaik untuk membandingkan dasar adalah untuk menganggarkan sejumlah Tahunan perbelanjaan kesihatan, kecemasan, co-payments, dan deduktibel. Mana-mana pelan yang mempunyai kos terendah untuk anda akan hampir sentiasa menjadi pilihan terbaik.

Selain berkongsi insurans kesihatan dengan pasangan baru anda, anda juga mungkin mahu mempertimbangkan untuk menukar seluruh pelan insurans anda, seperti dasar-dasar yang anda ada untuk kereta anda berasingan. Ini adalah kerana kebanyakan syarikat akan memberikan anda diskaun untuk mempunyai lebih daripada satu kenderaan yang Diinsuranskan. Anda juga mungkin berminat untuk mencari sebuah syarikat yang boleh melindungi anda rumah, Kereta, dan kesihatan dalam satu tempat. Jika anda membawa lebih daripada satu polisi dengan Syarikat, mereka akan juga biasanya memberi anda beberapa jenis diskaun pada mereka. Ia adalah penting untuk duduk dan berbincang tentang insurans dengan tunang anda kerana anda boleh dapat menjimatkan wang dan tekanan dengan memikirkan apakah keputusan yang terbaik sebelum tiba masanya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *