Polimer global Electroactive produk Laporan penyelidikan pasaran menjelang 2014

Polimer global Electroactive produk Laporan penyelidikan pasaran menjelang 2014

Menurut satu laporan penyelidikan pasaran baru, ‘Electroactive polimer pasaran Global (2009-2014)’, diterbitkan oleh MarketsandMarkets (marketsandmarkets.com), pasaran produk polimer global electroactive dijangka bernilai AS$ 2.78 bilion menjelang 2014, meningkat pada setahun sebanyak 8.3% dari 2009 hingga 2014. Pasaran Amerika Utara dijangka akaun hampir 65% daripada jumlah hasil.

Pembangunan teknologi dalam industri elektronik dan semikonduktor membawa kepada penciptaan polimer yang mengubah bentuk atas permohonan voltan. Permohonan terbesar polimer electroactive (EAPs) terletak dalam menggunakan masa depan sebagai medium dan sensor, yang seterusnya membuka spektrum permohonan dalam bidang elektronik yang besar, penjanaan tenaga Kesihatan, sensing, dan Suria. Dengan pasaran yang semakin meningkat bagi setiap aplikasi ini, EAP dijangka menjadi sebuah pasaran arus perdana dalam tempoh lima tahun akan datang. Walau bagaimanapun, spesifikasi teknikal bagi setiap permohonan adalah berbeza secara meluas, dan penyelidikan meluas dan pelaburan masih diperlukan untuk membangunkan aplikasi khusus EAPs. Oleh kerana pasaran EAP adalah masih dalam fasa awal, ia membentangkan banyak kelebihan untuk merupakan penggerak awal. Kerana terdapat terlalu banyak syarikat sekarang terlibat, pengetahuan terperinci pesaing akan penting bagi kejayaan setiap Syarikat.
Bahagian plastik pengalir membentuk submarket terbesar polimer electroactive keseluruhan pasaran dengan satu jangkaan AS$ 2.25 bilion menjelang 2014 pada setahun sebanyak 7.3% dari 2009 hingga 2014. Saiz pasaran yang tinggi dari plastik pengalir berikut dari penggunaannya yang meluas dalam melaksanakan elektrostatik dan perlindungan gangguan elektromagnet. Usaha R&D intensif, awal pengkomersilan produk dan kadar serapan tinggi produk elektronik yang dibuat Amerika Utara menguasai pasaran pada tahun 2008. Rantau ini diadakan berkongsi 64% polimer global electroactive pasaran produk, diikuti oleh Eropah dengan bahagian 22% dalam tahun yang sama.

Skop Laporan

Laporan ini bertujuan untuk mengenal pasti dan menganalisis produk dan aplikasi yang menggunakan polimer electroactive. Laporan telah dibahagikan pasaran polimer global electroactive seperti berikut:
• Pasaran produk polimer Electroactive: plastik pengalir, IDP yang sememangnya pengalir polimer (telah) dan IDP yang sememangnya Dissipative polimer (telah)
• Permohonan polimer Electroactive pasaran: OLED, Capacitors, bateri, transistor organik, sensor, sel-sel Solar, Medium, tekstil dan fabrik, gangguan elektromagnet (EMI), pelepasan elektrostatik (ESD), Antistatic pembungkusan, Cat dan lapisan dan lain-lain.
• Pasaran teknologi polimer Electroactive: ICPs doping teknologi, manfaat ICPs dan aspek-aspek teknikal plastik pengalir

Setiap bahagian akan menyediakan data pasaran, pemacu pasaran, trend dan peluang, produk jualan atas, pemain utama dan outlook yang berdaya saing. Laporan ini juga akan menyediakan lebih daripada 45 Jadual pasaran pelbagai rantau geografi yang meliputi segmen kecil dan mikro-pasaran. Di samping itu, laporan ini juga menyediakan lebih 30 Syarikat profil bagi setiap segmen yang kecil ini.
Pembentangan taklimat penganalisis pasaran polimer Global Electroactive yang akan diadakan pada 22 Disember 2009
Amalan bahan-bahan yang lebih maju pada MarketsandMarkets dengan sukacitanya mengumumkan pembentangan taklimat penganalisis pasaran polimer Global Electroactive yang akan diadakan pada 22 Disember 2009.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *