Poligrip saman terhadap Drugmaker Gsk mengikuti penempatan Persekutuan $750 juta.

Poligrip saman terhadap Drugmaker Gsk mengikuti penempatan Persekutuan $750 juta.

Ss6, pembuat farmaseutikal terkemuka di dunia yang boleh dibuat untuk membayar berbilion-bilion dolar di penempatan saman Poligrip, akhirnya dipersetujui kurang daripada empat bulan lalu untuk menyelesaikan Persekutuan caj ia dikilangkan dan diedarkan tidak dibuat ubat — dengan membayar $750 juta.

Yang lama berjalan Persekutuan kuar ke dalam bekas GSK di kilang di Cidra, Puerto Rico mengakibatkan dakwaan bahawa syarikat yang terlibat dalam beberapa proses pembuatan yang rosak, termasuk ubat-ubatan yang mislabeling, meletakkan ubat-ubatan dalam pakej yang salah, dan membuat ubat-ubatan yang telah terlalu lemah atau terlalu kuat. Antara ubat-ubatan yang terjejas oleh perkilangan tidak wajar adalah anti-depressant CR Paxil, ubat kencing manis Avandamet, Bactroban, salap yang terkemuka yang digunakan untuk merawat jangkitan kulit, dan Kytril, ubat-ubatan untuk anti-nausea.

Menurut Jabatan Keadilan, GSK gagal untuk memastikan ubat-ubatan di loji Cidra telah dibuat dengan betul, menyebabkan mereka menjadi tidak berkesan. Carmen Ortiz, peguam AS untuk Massachusetts, berkata GSK menerima surat amaran daripada FDA tetapi mereka diabaikan. Perkampungan $750 juta yang dibayar oleh GSK termasuk denda jenayah $150 juta dan $600 juta kepada Kerajaan Persekutuan dan Negeri-negeri untuk menyelesaikan tuntutan penjagaan kesihatan palsu yang didakwa disebabkan oleh British drugmaker. Kira-kira $96 juta Bahagian Persekutuan perkampungan pergi ke Cheryl Eckard, bekas Pengurus jaminan kualiti GSK yang menjadi pemberi maklumat selepas Syarikat dipecat beliau.

PD Villarreal, Ketua GSK’s global litigasi, berkata dalam satu kenyataan bahawa, “GSK bekerja keras untuk menyelesaikan isu-isu pengeluaran di kemudahan Cidra sebelum pembubarannya pada tahun 2009 dan kami komited untuk penambahbaikan berterusan dalam proses pengilangan kami.” Villarreal menunjukkan bahawa loji Cidra ini telah ditutup untuk melakukan penurunan dalam permintaan terhadap ubat-ubatan yang dibuat.

Berikutan penyelesaian $750 juta, jumlah keempat terbesar yang pernah dibayar oleh sebuah syarikat ubat bagi resolusi yang kuar kerajaan, perkara-perkara yang tidak betul-betul mencari GSK pada 2011. Satu tuntutan akan datang gigi palsu krim pada bulan Jun hendaklah menyediakan gambaran tentang bagaimana tuntutan pelbagai terhadap Syarikat, yang menuduh ia gagal untuk memberi amaran kepada orang ramai tentang bahaya zink, di Poligrip, berpanjangan. Komuniti undang-undang satu gigi palsu yang krim penempatan untuk sampai berjuta-juta, malah berbilion-bilion ringgit di seluruh negara.

Walaupun GSK mengumumkan tahun ia tidak lagi akan mengeluarkan gigi palsu krim dengan zink, ia sebelum ini dirumus Poligrip dengan mineral, mana satu kajian Universiti Texas 2008 menunjukkan boleh menyebabkan kerosakan saraf pada pesakit-pesakit yang menggunakan jumlah yang besar daripada krim gigi palsu. Caj terhadap GSK batang dari hakikat bahawa pengeluar tidak disenaraikan zink sebagai bahan produk atau diberikan arahan untuk krim gigi palsu yang selamat digunakan.

Ianya tidak terlalu lewat untuk anda memfailkan tuntutan mahkamah Poligrip terhadap GSK, tetapi anda perlu bertindak cepat, kerana masa yang terhad untuk mengambil tindakan undang-undang. Kumpulan undang-undang Rottenstein, sebuah syarikat yang mempunyai pengalaman yang luas dalam produk liabiliti undang-undang, kini sedang membuat penilaian tuntutan bagi pihak pengguna gigi palsu krim yang dimajukan kerosakan saraf daripada pelekat itu. Anda boleh mengira RLG untuk melindungi hak-hak dan kerja keras tanpa mengenal penat untuk memastikan anda menerima pampasan kewangan yang anda berhak untuk kecederaan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *