Pokok Prostata menyembuhkan buasir

Pokok Prostata menyembuhkan buasir

Banyak menderita daripada ia diam-diam, tanpa memberitahu sesiapa tentang hal itu. Buasir, atau bengkak saluran darah dalam dan sekitar dubur dan rektum rendah yang meregangkan di bawah tekanan yang paling symptomized oleh pendarahan, masih dianggap subjek pantang. Dengan pantas kemajuan dalam Sains Perubatan, Walau bagaimanapun, buasir sekarang telah dikenali lebih bijak dan saintifik setanding dengan lain-lain masalah perubatan.

Manakala pada satu tangan, kesedaran penyakit, dan hakikat bahawa rawatan disediakan malah ia mengurangkan telah meningkat, sebaliknya, ia juga menyebabkan sebatang quacks membuat tuntutan yang tinggi tanpa apa-apa bahan.

Buasir atau buasir yang sangat biasa di kedua-dua lelaki dan wanita. Menurut data yang tersedia, kira-kira separuh daripada jumlah penduduk mempunyai buasir oleh umur 50 tahun. Buasir adalah biasa di kalangan wanita hamil. Tekanan janin dalam perut, serta perubahan hormon, menyebabkan kapal-kapal yang hemorrhoidal untuk besarkan. Kapal-kapal ini juga diletakkan di bawah tekanan yang teruk semasa bersalin. Bagi kebanyakan wanita, Walau bagaimanapun, buasir disebabkan oleh kehamilan adalah satu masalah sementara.

Penyelidikan terkini di India kini telah menubuhkan herba, pokok prostata, yang amat berkesan dalam merawat buasir dan anal fissures. Dalam kajian yang dijalankan di Institut Universiti Sains farmaseutikal, Universiti Punjab, Chandigarh, seramai 32,000 pesakit buasir dan anal fissures telah dilaporkan untuk telah mendapat manfaat daripada lisan (kapsul/tablet) dan bentuk-bentuk topikal (krim/gel) pokok prostata. Tiada kesan sampingan yang ketara telah dilaporkan.

Berikutan kajian yang dimulakan oleh BestOnHealth, yang berasaskan UPS Delhi pharma utama, biotek penawar dan keputusan menggalakkan kajian monolitik 32,000 pesakit mereka berjaya, Syarikat dengan Universiti Punjab Tempahan telah dipatenkan teknologi untuk mengekstrak flavonoid dari pokok prostata, melalui paten Eropah tidak. EP 0868914. Berdasarkan teknologi ini, BestonHealth telah memperkenalkan sistem pengurusan buasir peratus bersepadu dan semula jadi yang pertama ratus India yang dipanggil “Terima kasih Tuhan”. Syarikat mempunyai paten produk di seluruh dunia dan rancangan untuk memperkenalkan ia tidak lama lagi di Eropah, Amerika Latin dan bahagian-bahagian Asia yang lain. Kit ini bersepadu menggabungkan faedah flavonoid dengan orang-orang yang secara semulajadi berlaku sekam ispaghulla, dan terdiri daripada pelepasan yang kapsul, topik bila-bila masa krim, sekam isphaghulla, sakit dan melegakan krim dan seorang pemakai racun makhluk perosak.

Salah satu bahan utama di prostata pokok adalah flavonoid. Flavonoid telah membangkitkan minat yang besar Tempahan kerana potensi kesan bermanfaat health– manusia yang telah dilaporkan mempunyai antivirus, anti-allergic, platlet, anti-radang, anti-tumor dan aktiviti antioksidan.

Dua lain serupa tetapi kajian yang lebih khusus yang dimulakan pada tahun 2001 oleh BestOnHealth di bawah seliaan Dr. M.P. Arora Ram Manohar Lohia Hospital dan Dr. V. K. Malik Maulana Kolej perubatan Azad, 118 kes pendarahan buasir adalah berasaskan prostata pokok administered flavonoid pada dos yang berkesan dan telah diperiksa pada 5 dan 10 hari bagi peningkatan gejala-gejala yang berkaitan dengan buasir. Kajian ini bertujuan untuk meneroka dan mengesahkan faedah flavonoid yang diekstrak dari pokok prostata dalam pengurusan buasir. Gejala-gejala buasir pertained untuk merawat ketidakselesaan dubur dan kesakitan, melaksanakan mucous dari dubur (proctorhhea) dan radang rektum (proctitis). Pada akhir perbicaraan lapan bulan, pakar-pakar perubatan mendapati perbezaan statistik dalam profil kadar rawatan antara pesakit-pesakit yang dipilih. Diperhatikan bahawa pesakit-pesakit yang telah diberikan flavonoid mencapai satu penawar yang amat sangat penting dan kelegaan daripada gejala-gejala pendarahan buasir jika dibandingkan dengan pesakit-pesakit dalam Kumpulan kawalan (atas plasebo).

Ia kini ditubuhkan, bahawa flavonoid yang diekstrak dari pokok prostata mengurangkan pendarahan, kesakitan dan keradangan yang dikaitkan dengan buasir dan mengurangkan gatal-gatal. Mereka juga menggalakkan penyembuhan luka yang cekap. Prostata pokok telah didapati berkesan dalam parameter keberkesanan keseluruhan pendarahan buasir dan menunjukkan kesan sampingan yang minimum-, dengan toleransi yang tinggi di kalangan pesakit.

Pakar juga mencadangkan bahawa flavonoid ini kerja terbaik dalam pengurusan buasir apabila digabungkan dengan ubat semula jadi lain seperti sekam ispaghulla dan lain-lain, serta juga pendekatan yang bersepadu juga ketara mengurangkan risiko satu kambuh (berulang) di buasir.

Pakar-pakar berpendapat bahawa terapi rasional dirumus gabungan tersebut yang seolah-olah mempunyai kesan pemulihan eksponen dan positif, dan boleh mempercepatkan pemulihan daripada gejala-gejala buasir. Ini akan menjadi satu bantuan yang besar kepada pesakit-pesakit yang banyak sehingga menyembunyikan mereka bahawa penderitaan dan penderitaan tidak henti-henti lagi senyap. Kesakitan, ia seolah-olah, yang akhirnya lebih.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *