Pokok Chaste Berry serbuk melawan kanser payudara

Pokok Chaste Berry serbuk melawan kanser payudara

Datang dari Eropah Selatan, berry Chaste Tree yang juga dikenali sebagai “lada sami” mempunyai nama botani Vitex agnus castus dari Verbenaceae yang Kumpulan keluarga tumbuh-tumbuhan ialah pokok renek berbunga besar yang mempunyai bau yang aromatik yang benar-benar mencapai kira-kira dua puluh meter dalam ketinggian. Bunga-bunga biasanya mekar pada musim panas yang lewat atau awal jatuh dengan bunga-bunga yang terdiri dari ungu lembut biru dan putih.

Nama Chaste berry pokok renek yang berasal daripada kepercayaan bahawa loji pangkat kesucian sejak sami dari zaman pertengahan kegunaan pokok ini untuk mengurangkan seks mahu serta wad dari kejahatan. Seperti pelbagai herba tumbuhan lain, Suci berry pokok menawarkan pengguna kesihatan yang banyak manfaat yang akan berkesan jika diambil untuk beberapa bulan atau setahun bergantung pada pilihan orang.

Pokok chaste berry telah disahkan mempunyai kesan pada pituitari yang menghasilkan hormon seks wanita estrogen, progesteron dan testosteron. Ini membawa kepada mengurangkan rembesan prolactin yang membawa kepada penurunan pengeluaran susu. Melalui amalan klinikal, keputusan menunjukkan bahawa berry yang suci telah menetap kitaran haid tidak teratur yang tertentu bersama-sama dengan tahap hormon prolactin dan progesteron. Atas sebab ini, ini telah digunakan sebagai rawatan untuk situasi yang berkaitan dengan prolactin terlalu banyak dalam badan. Kerana ia boleh menstabilkan tahap hormon, ini juga boleh membantu berhubung dengan wanita premenopausal mempunyai kitaran pendek yang luar biasa, orang-orang yang mempunyai berat bulanan tempoh pendarahan atau mungkin selepas penamatan penggunaan pil perancang keluarga.

Satu lagi faedah yang berguna adalah pengurangan gejala-gejala yang berkaitan dengan penyakit senggugut dikaitkan dengan tahap prolactin yang berlebihan. Penyelidikan telah membuktikan bahawa seorang wanita yang menggunakan herba ini rutin merasakan kurang kesakitan payudara dan tekanan, kembung serta keletihan. Pokok chaste berry juga mempunyai androgenic, kesan yang bermaksud bahawa jenis herba ini digunakan untuk mengurus jerawat di kedua-dua lelaki dan perempuan. Di samping itu ia juga mengurangkan libido yang berkontraksi. Pokok berry Suci juga digunakan dalam rawatan herba wanita dengan minimum corpus luteum yang merupakan alasan yang berkaitan dengan kesuburan mereka. Beberapa ujian yang saintifik juga telah menunjukkan bahawa herba ini menyokong kanser payudara, mengawal libido, mengurangkan selera makan, mengurangkan kembung, serta memperbaiki tidur.

Kita semua harus ingat bahawa nilai barangan herba seperti pokok Chaste berry serbuk harus menjadi yang terbaik, supaya kelebihan terbaik untuk cuba keluar jenis remedi akan diperolehi berbanding dengan ubat-ubatan tiruan tersebut yang individu memperoleh di kedai ubat. Selain itu, Terdapat beberapa tempat yang satu perlu pertimbangkan sebelum mencuba ubat herba. Mata ini terdiri daripada individu-individu yang cenderung mengambil herba, sebab beliau sendiri, dan zaman barangan yang dibicarakan ditambah jumlah kecekapan serta bentuk herba.

Ia datang dalam pelbagai jenis sama seperti pil, serbuk, cecair dan juga teh namun ia memberikan jumlah yang sama keberkesanan untuk menjaga isu-isu di atas. Berry chaste tree, tumbuhan ubat-ubatan terdiri daripada semua unsur-unsur penting yang pasti ubat kepada masalah seseorang. Ia adalah lebih baik untuk membongkar lebih mengenai tumbuhan ini melalui penyelidikan yang berterusan untuk mengetahui lebih banyak kelebihan tumbuhan yang bermanfaat ini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *