Platelet kaya Plasma dan peremajaan selular Autologous: teknik regenerasi kulit kelebihan yang

Platelet kaya Plasma dan peremajaan selular Autologous: teknik regenerasi kulit kelebihan yang

Pada mana-mana kumpulan umur, penjagaan kulit adalah sentiasa penting dan menjaga kulit pada yang segar, Negeri mencari yang bongsu adalah satu keutamaan. Tetapi, dengan bahan-bahan berbahaya di mana-mana dalam keadaan dan hakikat bahawa penuaan adalah tidak dapat dielakkan, mempunyai kulit yang berseri dan sihat adalah amat sukar untuk mencapai. Perkara yang baik, rawatan anti-penuaan yang baru yang kini semakin popular kerana ia amat berkesan dalam meremajakan kulit penuaan.

Apakah Platelet – kaya Plasma (PRP) dan / atau Autologous selular rejuvenasi (ACR)?

PRP dan ACR adalah dua rawatan kulit terkini yang mensasarkan masalah wanita yang paling biasa: penuaan kulit. Ia dikelaskan sebagai terapi penjagaan kulit regeneratif yang membuatkan penggunaan komponen darah pesakit sendiri dalam merangsang tisu pembaikan serta dalam pembinaan tisu-tisu kulit yang baru. Ini adalah satu pendekatan baru dalam penyembuhan kulit yang rosak disebabkan oleh pelbagai faktor alam sekitar seperti pencemaran dan kehadiran radikal dalam hampir segala-galanya bahawa seseorang makan yang berumur kulit pramatang dan meningkatkan peluang untuk membangunkan lain-lain masalah kulit seperti matahari bintik-bintik, kedut dan kulit kendur. PRP dan ACR terbukti berkesan melambatkan proses penuaan kulit dan pada masa yang sama meremajakan kulit.

Bagaimana kerja-kerja rawatan kulit jenis ini?

Darah adalah penyembuh semulajadi badan sendiri. Ia mengandungi bahan-bahan yang paling penting yang bertanggungjawab dalam mengekalkan kulit yang sihat: sebagai platlet, sel-sel darah, plasma, merah dan putih, dan protein. Semasa sesi Plasma Platelet kaya dan Autologous selular rejuvenasi, 10 hingga 20 ml darah diekstrak daripada pesakit. Dari sampel darah ini, sebagai platlet yang kaya sedang menuai melalui proses-proses pemisahan yang menggunakan centrifuge yang. Sebagai platlet ini kemudian disuntik ke dalam kulit dan mereka kemudian akan meningkatkan penghasilan kolagen. Bekalan yang kaya dengan kolagen membuatkan kulit mengekalkan suppleness Syarikat dan boleh licin walaupun keluar sebarang kedutan yang tidak diingini.

Yang sepatutnya PRP dan ACR?

Terdapat cukup banyak masalah kulit yang boleh dirawat oleh PRP dan laser dot pemandangan hijau. Yang paling ditakuti adalah penuaan kulit yang dicirikan oleh kekeringan, penipisan, kendur, wrinkling, dan pada masa-masa puffing kulit. Ini adalah penampilan hodoh semua yang boleh menyebabkan terlalu banyak tekanan pada orang. Dengan PRP dan ACR, masalah-masalah ini dapat diatasi dan kulit dipulihkan kepada keadaan yang hampir sempurna.

Ianya untuk semua orang?

Tidak, PRP dan ACR tidak dinasihatkan untuk orang-orang yang Merokok, kanser kulit, dengan gangguan hati, dan orang-orang yang mempunyai masalah yang berkaitan kepada darah kaunseling, jangkitan, dan pengeluaran komponen-komponen darah.

Adakah terdapat apa-apa komplikasi berkaitan dengan PRP dan ACR?

Sebagai sampel darah pesakit sendiri yang digunakan dalam terapi, tiada komplikasi yang serius seperti tindak-balas anaphylactic atau alahan dijangka. Walau bagaimanapun, beberapa kesan sampingan yang kecil boleh dilihat yang adalah disebabkan oleh proses menyuntik sebagai platlet pada kulit. Ini adalah bengkak, lebam, dan kemerahan yang semua minima dan akan hilang dalam tempoh 12 hingga 24 jam.

Jika anda sedang mencari satu cara semulajadi untuk kulit kelihatan muda, PRP dan ACR yang sempurna untuk anda kerana tidak ada apa yang lebih asli daripada mempunyai darah sendiri untuk sembuh dan membuat yang lebih baik mencari anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *