Pit Bull Terrier anjing dandanan Tips dan nasihat

Pit Bull Terrier anjing dandanan Tips dan nasihat

Menjaga lembu jantan Pit anda sihat boleh kerja sepenuh masa. Dia memerlukan banyak kasih sayang dan perhatian, rutin dan pemeriksaan dengan doktor haiwan, gigi yang kering, dan latihan. Sebahagian besar masa anda akan dibelanjakan dalam menjaga anda lembu jantan Pit yang bersih dan rapi dibentuk. Dandanan dan kebersihan bukan sahaja akan membuat anda lembu jantan Pit lebih menarik dengan mata, tetapi boleh membantu membuat dia sihat. Melatih juga adalah cara yang baik untuk mendapatkan tambahan ikatan masa dengan jantan Pit anda, membuat anda mempunyai hubungan pemilik anjing yang lebih baik. Sebelum anda mula, anda perlu membeli sedikit bekalan yang melahirkan. Anda mungkin memerlukan berus atau com, syampu, dan tuala. Doktor haiwan mungkin boleh mengesyorkan yang terbaik yang melatih alat bagi lembu jantan Pit tertentu anda.

Jangan mengharapkan anda Pit Bull seperti rutin beliau melahirkan pada mulanya, tetapi jika anda melakukannya kerap, beliau tidak lama lagi akan biasa dengannya. Menggunakan com luas bergerigi yang boleh membuat dandanan lebih mudah. Anda perlu mula di kepalanya dan Berusahalah untuk ekornya, menyemak apa-apa tanda-tanda parasit, ketumbuhan kulit luar biasa atau tikar rambut di sepanjang jalan. Sebelum anda selesai, anda perlu menggunakan wayar berus untuk membantu menghilangkan bulu yang longgar.

Apabila dandanan, ia adalah penting untuk tidak melupakan telinga anda Pit Bull. Mereka hendaklah diperiksa pada setiap sesi melahirkan kotoran atau apa-apa tanda-tanda jangkitan atau parasit. Doktor haiwan anda dapat mengesyorkan mencuci telinga yang baik yang selamat bagi anda lembu jantan Pit. Jangan cuba untuk membersihkan di dalam telinga beliau, kerana anda boleh merosakkan pendengaran beliau. Jika anda melihat sebarang tanda-tanda jangkitan parasit, atau apa-apa yang berkaitan, hubungi doktor haiwan anda untuk temujanji. Jangkitan telinga boleh menjadi sangat menyakitkan dan mengganggu bagi lembu jantan Pit anda.

Mengekalkan kuku Pit Bulls anda dipotong apabila membantu membuat dia lebih selesa apabila dia berjalan dan bersenam. Tidak memotong kuku beliau boleh membawa kepada jangkitan yang menyakitkan dan bahagian kuku. Anda harus mempunyai doktor haiwan anda yang mengajar anda bagaimana untuk memotong kuku jantan Pit anda supaya anda tidak akan klip dia. Kuku jantan Pit anda mungkin perlu dikurangkan sekurang-kurangnya sekali setiap dua minggu.

Menyimpan lembu jantan Pit anda bersih dan diekspot adalah penting untuk tujuan estetik, serta memastikan kesihatannya. Sering kali, anda akan melihat masalah yang berpotensi Facilities semasa rutin anda melatih sesi yang anda mungkin tidak jika tidak ketahui sehingga mereka sudah menjadi masalah kesihatan utama. Mengenali masalah awal boleh membantu mendapatkan mereka dirawat sebelum ia menjejaskan kesihatan anda Pit Bull.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *