Piracetam Nootropil menyediakan gabungan pemikiran

Piracetam Nootropil menyediakan gabungan pemikiran

Dicipta dalam tahun 1964 Piracetam adalah salah satu ubat-ubatan peningkatan kognitif yang pertama seumpamanya. Dibangunkan oleh Dr Corneliu Giurgea, ia adalah dianggap dadah yang ‘terjaga otak anda’. Piracetam adalah sebahagian daripada kelas ubat yang dipanggil nootropics atau ubat-ubatan yang pintar. Jenis ubat-ubatan adalah penggalak otak dan dapat menggalakkan sistem saraf yang memperbaiki fungsi-fungsi utama yang banyak otak seperti kecerdasan, perhatian dan ingatan.
Piracetam mempunyai kesan positif kepada otak Corpus Callosum kerana ianya dapat menyambung dua Hemisfera yang menggabungkan itu dengan betul dan di sisi logik otak bersama-sama. UniKL pautan-pautan ini membolehkan pengguna untuk tarik keluar potensi yang lebih besar dari otak.Kisah-kisah kejayaan Piracetam termasuk keupayaan untuk menyembuhkan pengeluaran ketagihan arak dan alkohol. Ia telah berjaya meningkatkan dan mengurangkan kemerosotan dementia, Penyakit Alzheimer dan kesukaran senile.
Piracetam juga telah membantu mangsa-mangsa strok dengan meningkatkan pemulihan mereka dari aphasia (kecacatan pertuturan). Ia juga telah dapat memulihkan fungsi-fungsi yang banyak seperti EEG, penggunaan anggota badan, pertuturan dan Negeri kesedaran kepada orang-orang yang menderita dari tarikh teruk dan berulang serebral berkesan (keadaan yang mengurangkan aliran darah ke otak).
Piracetam juga telah diiktiraf untuk keupayaan untuk meningkatkan ketepatan dan membaca pemahaman kanak-kanak yang dyslexic. Ia telah meningkatkan ingatan dan pembelajaran lisan bersama-sama dengan meningkatkan ketepatan dan kelajuan dalam ejaan, bacaan dan penulisan mereka. Piracetam telah meningkatkan keberkesanan tindakan anticonvulsant dalam banyak ubat-ubatan yang anti-epileptic untuk kedua-dua manusia dan haiwan dan juga mengeluarkan defisit kognitif yang disebabkan oleh ubat-ubatan yang anti-epileptic pada manusia.
Piracetam juga telah ditunjukkan untuk meningkatkan prestasi mental individu yang secara umum baik kesihatan penuaan tetapi mengalami setiap hari umur berkaitan sifat pelupa. Piracetam mempunyai sifat ketagihan atau toksik dan hasilnya dapat periferal dengan ubat-ubatan lain pintar seperti centrophenoxine, hydergine, DMAE atau kolina. Oleh itu menjadikannya dadah bijak sangat fleksibel.
Gabungan kolina Piracetam
Apa itu kolina? Kolina adalah kimia yang serupa untuk vitamin B dan lebih sering daripada tidak lumped dengan mereka. Badan yang mampu membuat beberapa kolina, namun yang penting secara amnya untuk mendapatkan beberapa kolina pemakanan
Kolina manfaat termasuk fungsi-fungsi yang banyak dalam badan seperti struktur membran sel, molekul pelopor bagi neurotransmitter acetylcholine dan melindungi hati daripada lemak terkumpul di kalangan banyak lagi. Penyelidikan memberi petanda bagaimana kolina boleh menjadi penting untuk perkembangan otak fetuses dan bayi tetapi juga boleh membantu menghentikan lemah akibat penuaan. Kolina walaupun telah ditunjukkan untuk melindungi hati dari beberapa bentuk kerosakan dan belakang kerosakan yang telah berlaku. Selain itu, ia boleh membantu mengurangkan kolestrol, paras homocysteine dan beberapa jenis kanser.
Kolina adalah dipercayai adalah penting bagi membolehkan nootropics seperti Piracetam boleh berfungsi dengan betul. Kolina Piracetam mempunyai kesan sinergi terakhir sedangkan. Nootropil membantu menggalakkan aliran neurotransmitter dan kolina menyediakan blok bangunan untuk menambah lagi lari ke kedai neurotransmitter. Tanpa nootropil kolina boleh pendek, blunt dan menyebabkan sakit kepala

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *