Pilihan yang terbaik bagi pelancongan kesihatan

Pilihan yang terbaik bagi pelancongan kesihatan

Sejauh manakah selamatnya adalah pelancongan kesihatan?

Kebelakangan ini, pelancongan kesihatan semakin popular, terutamanya di negara-negara seperti India, Thailand dan Malaysia. Hal ini demikian kerana doktor-doktor di negara-negara yang mempunyai latihan yang perlu dan juga mengekalkan piawaian yang terdapat di negara-negara maju. Untuk ini ditambah faedah untuk mendapatkan kesihatan di sebahagian kecil daripada kos terlibat di negara-negara maju. Pesakit juga tidak menunggu untuk tempoh yang lebih lama untuk mendapatkan rawatan.

Walau bagaimanapun, Keselamatan rawatan perubatan ini mesti diambil kira sebelum pergi di dalamnya. Salah satu cara untuk berbuat demikian adalah untuk mengetahui sama ada rawatan adalah setanding dengan negara maju untuk menyemak akreditasi JCI. JCI bermakna bersama Suruhanjaya antarabangsa dan hospital-hospital kami yang mempunyai akreditasi JCI diambil untuk menjadi di antara hospital-hospital utama negara. Mana-mana hospital-hospital di luar negara yang mempunyai akreditasi JCI dianggap kelas pertama hospital dan rawatan dan prosedur yang akan baik seperti di hospital-hospital AS.

Jika mana-mana negara tidak mempunyai akreditasi JCI, kemudian satu boleh mencari standardizations lain seperti ISO atau International Pertubuhan Pemiawaian. Pensijilan ISO di hospital-hospital mempunyai amalan-amalan pengurusan yang baik dan konsisten dan berkesan dalam aktiviti-aktivitinya. Di Hong Kong, ianya akreditasi Trent yang digunakan untuk hospital-hospital dan kemudahan kesihatan supaya setanding dengan negara-negara maju di Kanada, ia adalah Majlis Kanada peraturan perkhidmatan kesihatan atau CCHSA itulah tanda aras Akreditasi.

Sebelum memulakan dalam perjalanan anda untuk pelancongan perubatan di luar negara, ia perlu menjalankan kajian menyeluruh pada doktor yang disediakan di negara luar pesisir pantai dan kemudahan yang berbeza dan mengambil syarat-syarat akreditasi ini adalah satu kriteria penting. Ia harus dilihat bahawa kemudahan dan doktor perlu perlu akreditasi dan perakuan oleh Lembaga perubatan.

Walaupun banyak manfaat disediakan dalam mendapatkan kualiti dan perkhidmatan penjagaan kesihatan dengan harga yang berpatutan dari negara-negara luar pesisir pada satu kadar yang lebih murah, terdapat risiko-risiko tertentu yang terlibat. Masalah paling biasa yang perlu dipertimbangkan dalam pelancongan kesihatan adalah kualiti perkhidmatan yang ditawarkan oleh institusi-institusi ini tengah. Ia sering menjadi mustahil untuk mencari kelayakan doktor yang berlainan dan lain-lain kakitangan khusus yang bekerja di-iktiraf perubatan dan yang dimiliki secara persendirian.

Oleh itu, adalah benar-benar perlu untuk memeriksa hospital dan klinik yang mereka merancang untuk pergi sebelum mereka memulakan perjalanan perubatan. Untuk pergi tentang itu, salah satu boleh semak dengan internet, terutamanya laman blog yang bercakap tangan pertama pengalaman dan khidmat nasihat pesakit yang telah menjalani rawatan di institusi perubatan. Semua ada kaitan untuk membuat sedikit penyelidikan di institusi-institusi perubatan ini yang terkenal dengan dunia dan datang untuk mengetahui mengenainya secara terperinci, supaya orang-orang yang rendang dapat dipisahkan dengan mudah.

Salah satu laman web yang popular di internet untuk pergi tentang itu adalah DiscoverMedicalTourism.com. Laman web menjadikan ia titik untuk memberikan maklumat yang terbaik dan asli daripada pelancongan perubatan. Yang boleh tahu dengan melawat mereka sebagai ahli kebaikan dan keburukan dalam industri perubatan dan boleh merancang dengan lebih baik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *