Pilihan rawatan endometriosis rumah

Pilihan rawatan endometriosis rumah

Apabila seorang gadis adalah pasti dipengaruhi oleh tanda-tanda Endometriosis anda harus mulakan dengan melihat doktor keluarga dan diagnosis perubatan yang betul membuat kesimpulan. Setelah selesai, Terdapat banyak alternatif terapi pilihan berkaitan dengan Endometriosis yang akan mengurangkan azab atau hanya mengatasinya.

Salah satu rawatan perubatan yang banyak biasanya adalah untuk mengurangkan dan menghapuskan dioxin kimia alam sekitar yang digabungkan dengan biphenyls chlorinated Poli atau PCB yang anda dapat mungkin tertakluk kepada kadang-kadang. Terdapat bukti yang semakin meningkat mengapa bahan kimia ini akan biasanya mengakibatkan peningkatan kekerapan dan keseriusan keadaan ini. Sama ada dioxin dan PCB mengumpul lebihan lemak haiwan supaya dapat mengurangkan kuantiti daging merah, makanan tenusu dan ikan yang pasti dimakan, anda akan dapat mengurangkan pengalaman utama dengan jenis bahan kimia. Kajian menunjukkan peningkatan Endometriosis yang mempunyai penggunaan yang besar berkaitan dengan daging babi dan daging babi walaupun pengurangan dalam wanita yang menjamu selera di banyak buah-buahan dan sayur-sayuran.

Sudah tentu terdapat bukti bahawa sebatian tumbuh-tumbuhan tertentu yang digelar flavones dengan mudah boleh menghalang aromatase enzim tertentu yang mengubah androgen untuk estrogens. Sumber yang baik daripada sebahagian besar daripada flavones ini biasanya saderi dan di samping itu, pasli, manakala pelbagai lain rumah ditanam sayuran untuk contoh bayam, cauliflower, kubis, kale, brussel tunas dan di samping itu bok choy boleh membantu membangunkan proses metabolik estrogen walaupun benih flaks telah didapati berguna.

Krim progesteron fikir untuk membantu anda melambatkan pertumbuhan sel tisu-tisu endometrial yang rosak dan walaupun ia tidak dilihat sebagai penawar, ia membolehkan pengurangan kesakitan pelvik dan yang baik sebagai kesakitan dan ketidakselesaan dalam tempoh. Ia dicipta daripada kadang-kadang produk soya atau babi undomesticated walaupun Mexico, diosgenin termed kompaun yang penting diambil di dalam makmal dan dibina semula sebagai satu sebatian yang sama progesteron manusia dan kemudian ditambah kepada losyen tertentu. Anda boleh membeli krim wild yam di pembekal yang banyak. Losyen yang unik ini tidak mempunyai apa-apa ganjaran kerana sistem tidak boleh menukar dalam untuk progesteron. Crème ini digunakan untuk senjata, biceps batin dan aktiviti, dalaman paha dan kaki atau dada hanya lebih tinggi dalam jumlah dos dan juga ketetapan yang patut diperhatikan dari penjagaan kesihatan profesional. Ia perlu sentiasa diselia dan mempunyai makmal kerja penilaian yang dibuat secara konsisten melihat bahawa sejumlah besar progesteron di dalam badan boleh menyebabkan berlebihan kesan negatif sebagai contoh kerangka minda anjakan, kemurungan utama, kembung, berat, dan kemudian hilang atau mungkin bertingkat kehilangan darah haid. Ini benar-benar dijual pada sebilangan besar farmasi atau walaupun datang dari layanan tempatan mengkompaun.

Omega-3 asid lemak yang boleh dijumpai dalam ikan banyak baik misalnya ikan trout, ikan kembung, ikan sardin atau ikan bilis juga, telah terbukti menjadi kelebihan kepada orang-orang dengan Endometriosis. Selain itu, ia adalah untuk jualan pelbagai makanan tambahan yang benar-benar boleh menjadi pilihan yang lebih masuk akal sebab pengeluar unggul mungkin mengandungi kuantiti minimum dioksin atau bahkan PCB. Ini telah dibuktikan dalam ujian saintifik yang ia benar-benar dapat membantu mengurangkan kesakitan dengan hanya membawa turun puffiness dan penyelidik mendapati bahawa asid lemak omega-3 pasti boleh memperlahankan perkembangan tisu-tisu endometrial.

Kebimbangan juga boleh mengakibatkan peningkatan Endometriosis. Vitamin tertentu tambahan seperti B vitamin pemakanan, asid askorbik zink dan magnesium mungkin semua bantuan anxiousness yang lebih rendah dan dengan penghapusan ini khusus, badan boleh membuat progesteron peribadi sendiri. Herba halia teh boleh digunakan untuk menyokong mengurangkan perut yang sakit yang kerap boleh datang dengan Endometriosis. Kebanyakan ini penawar semula jadi yang berkaitan dengan Endometriosis boleh membantu anda, tetapi Walau bagaimanapun, anda akan mahu mencari bantuan berkaitan kesihatan dan nasihat kerana penyakit ini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *