Pilihan gantian rambut yang terbaik untuk lelaki dan wanita

Pilihan gantian rambut yang terbaik untuk lelaki dan wanita

Botak sukarela seolah-olah lebih berleluasa pada hari ini, kedua-dua lelaki dan wanita. Malah, lebih tujuh daripada sepuluh dewasa lebih 25 mengalami keguguran rambut. Sama ada ia adalah faktor genetik, penuaan, atau sesuatu yang lebih lasak seperti alopecia, ia adalah baik untuk mencari gantian rambut terbaik yang disediakan sama ada anda lelaki atau perempuan.

Dalam mencari klinik kehilangan rambut, boleh benar-benar teliti dalam pengetahuan anda tentang apa yang ‘s disediakan. Anda boleh mengambil ubat-ubatan, mendapatkan seorang tukang rasuah, mendapat pemindahan rambut, mengurangkan kulit kepala, atau hanya baik wigs kuno. Tetapi terdapat teknologi baru, membuat pemulihan rambut yang boleh didapati untuk wanita dan lelaki yang sama.

Rawatan laser
Pilihan yang satu ini, secara ringkasnya, rawatan laser. Dalam perbandingan, prosedur ini adalah lebih kurang melampau daripada beberapa pilihan lain yang disebutkan di atas kerana ianya bukan pembedahan. Akan ada kulit kepala tidak memotong atau transplanting. Dan oleh kerana laser ini adalah lembut (atau sejuk), tidak akan ada sebarang pembakaran dilakukan untuk kulit kepala, dan sakit untuk pesakit. Opsyen laser ini hanya akan membuat penggunaan folikel anda sudah mendapat, pada dasarnya mengaktifkan semula mereka dan membaiki sel-sel yang rosak. Dan apa yang kelihatan baik kepada kamu daripada rambut anda sendiri? Perlu diingat bahawa prosedur ini adalah lebih baik bagi orang-orang yang berada pada peringkat awal keguguran rambut.

Kanta derma
Satu lagi pilihan untuk pemulihan rambut untuk wanita dan lelaki adalah sama seperti rambut palsu, kecuali bahagian yang clings kepada kulit kepala anda adalah seperti lapisan kulit kedua. Ianya tidak dapat dilihat oleh sesiapa sahaja di sekeliling anda, jadi satu-satunya orang yang akan tahu anda. Penyelesaian ini khas diubahsuai untuk setiap individu–sepadan warna rambut, gaya dan rasa. Rambut yang digunakan pada kanta derma ini sememangnya rambut manusia sebenar.

Rawatan laser biasanya mengambil banyak masa dan pelaburan, dan produk-produk yang sangat khusus juga boleh menjadi mahal. Pastikan sama ada pilihan ini adalah dalam lingkungan harga anda sebelum anda membuat keputusan.

Walaupun teknologi ini baru, anda akan mendapati rambut beberapa kerugian klinik yang menawarkan perkhidmatan yang sama. Menjadi pengguna bijak, memberi perhatian Khas kepada penilaian kepuasan pelanggan (kadang-kadang tersedia dalam talian) juga seperti harga perbandingan. Bukan sahaja hendak penggantian rambut terbaik, anda inginkan perkhidmatan yang terbaik juga.

Semua keputusan yang tetap (dan mahal) boleh menjadi sangat besar. Tetapi melakukan sedikit penyelidikan akan pergi jauh dalam membantu anda untuk berasa baik tentang pilihan anda, dan pada akhirnya, penampilan anda, terlalu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *