Pilihan antara individu dan kumpulan insurans kesihatan

Pilihan antara individu dan kumpulan insurans kesihatan

Insurans kesihatan di hari ini adalah satu kemestian bagi setiap individu untuk melindungi masa depan yang tidak menentu kesihatan. Terutamanya dengan peningkatan tahap pencemaran alam sekitar, baru mutated jenis virus dan penyakit-penyakit virus, tahap tekanan tinggi di tempat kerja dan rumah, kekurangan latihan fizikal dan gaya hidup yang sedentari, waktu bekerja yang berlebihan, dan menyebabkan kualiti diet dan populariti makanan ringan merupakan antara faktor utama di sebalik pelbagai masalah kesihatan dan penyakit yang berleluasa dalam masyarakat.

Kos perubatan rawatan dan ubat-ubatan telah ditembak sehingga manifold selama bertahun-tahun, dan oleh itu premium insurans kesihatan juga telah meningkat di dalam bahagian yang sama. Dalam keadaan sedemikian, seseorang itu perlu untuk memilih polisi insurans kesihatan dengan berhati-hati. Terdapat beberapa syarikat insurans Fresno yang menyediakan pelbagai jenis polisi insurans kesihatan pada kadar yang berlainan. Anda perlu dasar yang sesuai untuk keperluan anda, dan keputusan yang penting adalah untuk menilai antara polisi insurans individu dan polisi insurans Kumpulan.

Dalam sesetengah kes, jika orang yang bekerja dengan sebuah syarikat yang menawarkan insurans kesihatan untuk para pekerja, beliau akan secara automatik dilindungi di bawah pelan insurans Kumpulan pekerja. Jadi bagi ahli-ahli keluarganya, beliau perlu pergi untuk polisi insurans perseorangan kerana yang akan menjadi pilihan yang lebih murah dalam keadaan beliau.

Tetapi dalam keadaan di mana individu tidak akan dilindungi di bawah pelan insurans Kumpulan pekerja, jadi dia mungkin perlu untuk memilih di antara insurans kesihatan individu untuk semua ahli keluarga berbanding kumpulan insurans atau polisi insurans keluarga untuk seluruh keluarga. Banyak penyedia insurans Fresno baik menawarkan kesihatan cemerlang pilihan dasar pada kadar yang kompetitif bagi polisi-polisi insurans Kumpulan mahupun individu.

Biasanya, polisi insurans kesihatan keluarga adalah lebih baik ke atas dasar individu kerana ia akan bertukar menjadi lebih murah dari segi kos premium. Ia adalah satu amalan standard di kalangan kebanyakan syarikat-syarikat insurans untuk menggalakkan orang ramai untuk menampung insurans kesihatan untuk seisi keluarga. Hasilnya, mereka menawarkan harga istimewa dan insentif sekiranya pelan insurans kesihatan keluarga.

Tetapi dalam keadaan tertentu, polisi insurans kesihatan individu yang mungkin akan lebih baik berbanding polisi insurans Kumpulan. Hal ini berlaku dalam kes di mana seseorang individu dalam keluarga mempunyai satu penyakit tertentu atau yang lepas sejarah penyakit, atau beberapa sejarah keluarga penyakit yang meletakkan dia pada risiko kesihatan yang lebih tinggi daripada ahli-ahli keluarga yang lain. Dalam keadaan sedemikian, adalah dinasihatkan bagi individu untuk membeli polisi insurans kesihatan individu yang khusus yang sesuai dengan keadaannya dan untuk melindungi secukupnya daripada apa-apa perbelanjaan perubatan yang tidak dijangka.

Kadang-kadang penyedia insurans yang boleh menawarkan harga yang lebih murah bagi polisi insurans kesihatan kanak-kanak yang bergabung, dalam kes ibu bapa individu dilindungi insurans perubatan dengan majikan mereka masing-masing. Oleh itu, salah satu keperluan untuk menerokai semua pilihan yang didapati sebelum membuat keputusan polisi insurans kesihatan individu atau Kumpulan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *