Pilih minyak ikan untuk Iq bayi dan peningkatan pembangunan tingkah laku

Pilih minyak ikan untuk Iq bayi dan peningkatan pembangunan tingkah laku

Mari kita hadapi, ramai di antara kita tahu bahawa minyak ikan 3 omega untuk kesihatan bayi adalah baik, tetapi Adakah anda sedar betapa penting ia boleh meningkatkan dengan ketara banyak kawasan pembangunan bayi?

Asid lemak Omega 3 yang paling penting adalah DHA dan EPA, dengan DHA yang kini terbukti memberi sebahagian manfaat. Apabila bayi dilahirkan, sekitar 70% daripada otak dan sistem saraf terdiri daripada lemak DHA dan EPA, dan lebih daripada satu pertiga daripada otak orang dewasa terdiri daripada DHA, menunjukkan betapa pentingnya kualiti ikan minyak untuk kesihatan bayi boleh.

Ia adalah baik didokumenkan betapa pentingnya apabila anda hamil untuk mengambil suplemen minyak ikan dan ini termasuk penyusuan juga kerana ini adalah sumber tunggal makanan bayi. Sebab mengapa ia adalah penting adalah bahawa kita tidak boleh membuat ia diri kita supaya ia perlu dimasukkan ke dalam diet kita.

Penyelidikan telah membuktikan bahawa minyak omega 3 DHA boleh membantu meningkatkan bayi yang IQ, koordinasi tangan-mata dan pertuturan serta memimpin untuk penglihatan yang lebih baik dan kurang masalah tingkah laku. Cukup satu pencapaian bagi minyak semulajadi yang!

Omega 3 ini juga adalah sangat berharga untuk dewasa membantu untuk mencegah serangan jantung dan angin ahmar dan mengurangkan tekanan darah tinggi dan kolesterol, yang membantu untuk menyelamatkan beribu-ribu nyawa setiap tahun. Malah salah seorang pakar kesihatan terkemuka di dunia mengatakan bahawa memakan lebih banyak lemak omega-3 adalah mungkin satu paling penting pemakanan perubahan yang kebanyakan orang boleh membuat untuk meningkatkan kesihatan mereka, dengan 8 daripada 9 kami tidak menerima cukup.

Apabila ia datang untuk memilih minyak ikan yang bagi bayi untuk mempunyai, pastikan ia adalah gred farmaseutikal, telah melalui proses penyulingan molekul untuk mengalih keluar semua kotoran yang memudaratkan. Toksin seperti merkuri dan plumbum dijemput dalam daging ikan dan boleh membawa kepada makanan tambahan berkualiti miskin jika mereka belum pergi melalui proses ini.

Walaupun kebanyakan mempunyai tahap EPA yang lebih tinggi, lihat salah satu daripada mempunyai lebih DHA tahap (Hoki dan Tuna yang baik untuk ini) untuk manfaat maksimum dan yang datang dari sumber yang bersih yang mapan seperti yang asli Selatan laut New Zealand.

Lebih banyak penemuan dibuat sepanjang masa, seperti kajian baru yang menunjukkan bagaimana DHA omega 3 boleh membantu dengan autisme, ADHD, manfaat minyak ikan untuk kesihatan bayi yang seolah-olah tidak terhad.

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai suplemen minyak ikan berkualiti tinggi yang saya sendiri membawa setiap hari, layari laman web saya semalam.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *