Pilih kesihatan dan umur yang panjang ke atas kemalasan dan makanan ringan

Pilih kesihatan dan umur yang panjang ke atas kemalasan dan makanan ringan

Ingin menjadi sihat? Baik, akhir-akhir ini semakin ramai orang membuat keputusan untuk memilih kesihatan dan umur yang panjang ke atas kemalasan dan makanan ringan. Tetapi, berapa jauh kau pergi untuk menjadi sihat. Ramai orang kini akan menerokai cara-cara alternatif untuk makan sebagai cara untuk menjadi sihat dan sesetengah orang akan memilih vegan, mentah, atau gaya hidup vegetarian untuk membuat sebahagian daripada kehidupan mereka.

Vegetarian tidak makan daging dan itulah perbezaan paling ketara antara mereka dan orang lain. Beberapa vegetarian makan ikan dan kerang sementara yang lainnya tidak. Pemakanan vegetarian bermakna tidak makan daging dan oleh itu individu-individu ini boleh masih makan hanya kira-kira segala-galanya.

Vegan diet yang menghadkan lebih sedikit kerana ia memerlukan bukan sahaja tidak makan daging atau ikan tetapi juga memerlukan individu untuk tidak makan apa-apa oleh produk haiwan. Senarai perkara-perkara yang orang vegan tidak makan termasuk mentega, keju, dan telur yang biggies tersebut walaupun vegan tulen yang teliti akan membaca label dan akan mengelakkan semua produk dan produk-produk dari haiwan. Ini boleh mengehadkan bukan sahaja jenis makanan yang mereka makan, tetapi juga boleh mengehadkan pilihan minuman tertentu seperti bir misalnya yang dihasilkan dengan haiwan oleh produk.

Diet mentah individu makan semua makanan walaupun mereka makan ia belum masak. Mereka makan daging mentah, sayur-sayuran mentah dan telur mentah. Ia termasuk semua makanan walaupun apa-apa yang telah diproses dengan niat untuk menerima lebih banyak nutrien daripada makanan mereka. Beberapa mempunyai masalah stomaching makanan mentah pada mulanya tetapi ia rasa yang diperoleh dan kebanyakan mendapati bahawa sebaik sahaja mereka menyesuaikan diri dengan mereka sebenarnya menikmati makan makanan mentah.

Secara keseluruhannya, Terdapat beberapa cara yang berbeza untuk mendekati makan lebih baik dan ini adalah sebahagian daripada cara melampau individu-individu yang mencari untuk meningkatkan kesihatan dan mengurangkan berat badan. Kebanyakan pada diet ini terus turun berat badan, kolesterol dan gula dalam darah tanpa usaha mereka sejak kebanyakan perkara yang sedang dihapuskan perkara-perkara yang membuat makanan yang kurang berfaedah dan lebih toksik kepada badan. Mereka yang memilih untuk mengambil pendekatan ini untuk makanan perlu berjaga-jaga untuk memastikan bahawa mereka akan memberikan badan mereka semua betul nutrien dan vitamin dan oleh itu mungkin perlu untuk mengambil sesetengah vitamin dan mineral substitutes untuk memastikan bahawa mereka mempunyai segala-galanya yang mereka perlukan untuk mengekalkan kesihatan yang baik. Ia adalah baik untuk berunding dengan doktor anda sebelum mengambil apa-apa pendekatan yang radikal untuk berdiet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *