Pil Steroid yang biasa: Jenis & kesan penggunaan

Pil Steroid yang biasa: Jenis & kesan penggunaan

Enjin carian, apa mewah mereka! Pengedaran arak bagi mereka yang selesa yang sebenar kepada orang-orang haram pelbagai seguridad pil poppin’, yang sering termasuk steroid! Selalunya pil ini adalah berdasarkan pelbagai hormon seks lelaki yang membawa kepada pembangunan sekunder lelaki seks ciri, misalnya, testosteron. Mereka dari segi perubatan diistilahkan sebagai androgen & steroid anabolik, walaupun di jalan, mereka lebih dikenali sebagai – jus, toner atau gula-gula!

Yang mereka namanya, steroid ini mempunyai kesan anabolik dan kitaran androgenic. Melalui gabungan kesan-kesan, steroid anabolik merangsang otot otot pembentukan yang membawa kepada peningkatan jisim dan kekuatan. Antara steroid yang paling biasa digunakan, kedua-dua perubatan serta sebaliknya, termasuk, tetapi tidak terhad kepada:

1. Prednisone: Ia adalah analog yang dehydrogenated daripada kortisol yang digunakan sebagai ubat-ubatan anti-radang yang dalam rawatan artritis dan immunosuppressant untuk. Oleh itu, ia digunakan dalam pelbagai penyakit autoimun, asma yang teruk, alahan artritis reumatoid, dan untuk mencegah dan merawat penolakan dalam pemindahan organ.

2. Nandrolone: Ianya androgen untuk (nama dagangan: Durabolin atau Kabolin) yang digunakan untuk merawat kanser payudara atau kekurangan testosteron atau osteoporosis. Kesan positif dadah termasuk pertumbuhan otot, rangsangan nafsu makan, pengeluaran sel darah merah yang bertambah dan meningkatkan ketumpatan tulang.

3. Equipoise: Ia adalah steroid anabolik dibangunkan untuk kegunaan haiwan, kebanyakannya untuk rawatan Kuda. Ia mempunyai aktiviti kitaran androgenic yang rendah dan sering digunakan oleh ahli bina badan untuk menambah kekuatan dan saiz kerana ia meningkatkan selera makan. Ianya terkenal untuk meningkatkan vasculature.

4. Dehydroepiandrosterone (DHEA): Ia adalah yang paling banyak androgen yang dirembeskan oleh kelenjar adrenal. Beberapa laporan yang menunjukkan serta peranan dalam proses penuaan mengeliling tahap puncak DHEA pada umur 25 tahun dan kemudian beransur-ansur merosot dengan usia. DHEA kekurangan pada individu yang lebih tua telah dikaitkan dengan beberapa keadaan perubatan yang termasuk penyakit kardiovaskular dan kanser payudara dan dengan demikian ia telah disyaki untuk peranan anti-ageing mujarab.

5. Anavar: Ia direka sebagai yang amat ringan anabolik dan telah digunakan secara meluas untuk rawatan hepatitis alkohol, Sindrom Turner dan kehilangan berat badan yang disebabkan oleh virus HIV. Steroid ini berfungsi dengan baik untuk menggalakkan kekuatan dan berbelah bahagi otot besar-besaran keuntungan; Walaupun ia adalah sifat ringan menjadikan ia kurang sesuai untuk bulking tujuan.

6. Winstrol: Sifat-sifat anabolik Winstrol adalah sederhana berbanding dengan kebanyakan steroid yang lain dan oleh itu, ianya disusun dengan steroid anabolik lain berasaskan testosteron. Ia meningkatkan kekuatan tanpa pertambahan berat badan yang berlebihan, menggalakkan vasculature dan dengan itu cukup terkenal kalangan pembina badan.

7. Steranobol: Kimia, steranobol telah chloro-sekumpulan ditambah pada 4-kedudukan testosteron. Memang ada yang tiruan, sintetik androgenic steroid anabolik kesan serupa dengan testosteron. Ia sering digunakan secara haram untuk meningkatkan prestasi fizikal dalam sukan dan Olahraga dan oleh itu, adalah dilarang oleh banyak pihak berkuasa sukan, termasuk Jawatankuasa Olimpik Antarabangsa.

8. Testosteron: Testosteron itu sendiri telah diambil luaran untuk meningkatkan perkembangan otot, kekuatan, dan daya tahan. Mereka lakukan sehingga secara langsung dengan meningkatkan sintesis protein di dalam sel-sel otot. Hasilnya, gentian otot menjadi lebih besar dan lebih cepat daripada yang mereka lakukan biasanya membaiki.

9. Tetrahydrogestrinone: Ianya ada satu struktur diubahsuai anabolik androgenic steroid yang dilarang dalam sukan. Ia telah dibangunkan untuk flim flam pihak berkuasa sukan melalui manipulasi bahan terlarang yang lain untuk illicitly meningkatkan prestasi sukan.

10. Clenbuterol: Ianya bronchodilator yang digunakan secara meluas dalam banyak bahagian dunia. Dalam kajian haiwan, clenbuterol telah ditunjukkan untuk mempamerkan aktiviti anabolik yang merupakan atribut yang amat menarik untuk pixilated sportspersons. Ia dikenali untuk terus merangsang tisu adipos dan mempercepatkan pecahan triglycerides untuk membentuk asid lemak bebas. Ia digunakan sebagai ubat pre-contest.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *