PH Diet bagi tahap tenaga dalam badan kita

PH Diet bagi tahap tenaga dalam badan kita

pH mewakili kandungan asid atau alkali item makanan. Ia adalah biasa untuk mengira tahap nilai pH dalam darah kita. Skala tahap pH yang berlangsung dari 1 hingga 14 di mana menandakan tahap sangat berasid dan 14 mewakili sangat beralkali. Hakikatnya, aliran darah berfungsi dengan cara untuk mencapai tahap dalam julat 7.35 ke 7.45 yang boleh diterangkan sebagai apa dome beralkali. Mengapa Adakah ini penting? Ya, ia adalah, dan atas pelbagai sebab, tetapi terutamanya untuk mencapai aras tenaga tertentu. PH keajaiban diet kerja jalan untuk mencapai keseimbangan dalam badan anda seperti juga meningkatkan tahap tenaga anda.

Telah anda pernah meletakkan minyak berkualiti rendah ke dalam kereta selepas berjalan pada minyak premium? Anda boleh dengan serta-merta rasa pecutan yang dikurangkan, mengendalikan, dan keseluruhan prestasi dan ini secara langsung dikaitkan dengan kualiti bahan api yang anda masukkan ke dalam tangki. Badan anda adalah sebuah mesin juga berminyak. Seperti lain-lain jenis jentera, bahagian-bahagian yang perlu disimpan berjalan oleh bahan api. Bahan api terbaik untuk badan anda adalah gabungan adat, lebih beralkali daripada asid. Apa perbezaan ini membuat?

Ia semua bermula dalam aliran darah. Fikirkan aliran darah sebagai yang lahirnya dengan berhenti seluruh badan. Sel-sel darah merah akan lalu-lintas yang berulang-alik Kuda di sepanjang aliran darah, tergesa-gesa untuk ke tempat kerja. -Sel darah merah setiap mempunyai caj negatif kepada mereka, dan ini menghalang mereka daripada memasuki fender benders dan pertembungan dalam aliran darah. Apabila caj negatif dialih keluar daripada sel-sel darah merah, mereka Kumpulan bersama-sama dan boleh menyebabkan gridlock dan sebagaimana yang terpapar dalam aliran darah. Pendek kata, trafik dalam aliran darah adalah not’t yang mengalir sebagai lancar dan menyebabkan segala-galanya untuk melambatkan. Jika anda telah pernah telah terperangkap dalam trafik lebuh raya bebas yang anda tahu bagaimana mengecewakan ini.

Tekanan ini pada badan mengakibatkan kesan domino yang akhirnya Thalasemia tenaga dari sini dan anda berasa letih. Asid adalah punca dalam kesesakan lalu lintas aliran darah. Apabila asid diperkenalkan ke dalam aliran darah, ia menghilangkan caj negatif sekitar setiap sel darah merah dan membawa pelbagai masalah. Bagaimana anda boleh mengelakkan ini? Jawapannya adalah agak mudah dan ia bermula dengan apa yang anda masukkan ke dalam perut anda. Sel-sel darah merah akan dicipta oleh makanan yang anda makan. Apabila perut bekerja pada makanan hariannya, ia akan meninggalkan di belakang bahan berasid yang semulajadi. Badan anda pelaksanaan sisa ini melalui air kencing dan peluh, tetapi pada ketika tertentu dalam masa membina sisa adalah terlalu besar untuk melupuskan.

Apa yang badan anda lakukan dengan semua bahan berasid yang ia tidak dapat menghilangkan off? Jawapannya agak mengejutkan, Kedai ia dalam badan anda! Sel-sel dalam badan anda kebanyakannya beralkali dan sisa asid ini mula menyerang dan memusnahkan sel-sel ini. Banyak tenaga adalah diusir menghalang sisa daripada melakukan kerosakan yang memudaratkan badan anda, tetapi perjuangan ini boleh hanya pergi untuk sekian lama. Akhirnya yang membina adalah begitu besar bahawa sel-sel yang semakin merosot dan menyebabkan pengurangan tenaga tenaga dan daun-daun yang badan terbuka kepada penyakit.

Kita boleh mengatasi kematian ini lambat? Anda akan memerlukan tahap yang lebih baik daripada tenaga untuk menentang penyakit-penyakit yang oportunis dan memastikan pertumbuhan semula sel yang kukuh. Perubahan dalam pelan diet anda adalah satu titik permulaan yang besar dalam menterbalikkan kerosakan ini badan anda meningkatkan tahap tenaga anda. Komposisi diet anda keseluruhannya akan menentukan berapa banyak bahan yang berasid ini akan disimpan di dalam badan anda. Lebih beralkali pilihan makanan anda akan kurang sisa ini akan terkumpul di dalam badan anda, tip baki memihak kesihatan yang baik.

Ada pepatah lama bahawa anda adalah apa yang anda makan. Apabila jumlah pengambilan makanan yang beralkali dikawal selia anda akan memberikan badan anda peluang perjuangan. Anda harus mencari buku-buku dan senarai yang yang akan memberi anda idea yang saksama tentang makanan beralkali dan berasid. Dengan membataskan anda dan meningkatkan pengambilan makanan yang beralkali dengan pH keajaiban diet, anda boleh meningkatkan stamina anda, ketahanan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *