Petunjuk bagi mengekalkan kesihatan seksual dan keintiman

Petunjuk bagi mengekalkan kesihatan seksual dan keintiman

Sesetengah orang percaya bahawa apabila seseorang mencapai Julat umur dewasa yang lebih tua, dia akan tidak lagi menunjukkan sebarang kepentingan dalam melakukan perkara-perkara yang beliau digunakan untuk menikmati seks dan keintiman. Ini adalah tidak benar, sudah tentu, kerana keperluan untuk keintiman telah tiada had umur. Orang yang kelaparan untuk kasih sayang, keakraban dan Ikatan emosi dengan orang lain adalah tanpa had.

Walau bagaimanapun, masih terdapat sebilangan besar lelaki yang lebih tua dan wanita yang tidak lagi mempunyai yang memuaskan dan bahagia seksual dan intim hubungan dengan rakan-rakan mereka. Apabila seseorang yang tidak mempunyai hubungan fizikal dan emosi yang sihat dengan seseorang, dia mungkin mengalami harga diri yang rendah dan kesihatan fizikal yang lemah.

Apa yang menyebabkan kesihatan seksual yang miskin?

Sebagai satu zaman, badannya mengalami perubahan fizikal dan fisiologi yang mempengaruhi kesihatan seksual dan hubungan dengan orang lain.

Perubahan fizikal yang biasa:

Apabila seorang wanita berumur, dia akhirnya akan mengalami perubahan fizikal badan yang dikaitkan dengan ketidakseimbangan hormon dan menopaus. Sebagai contoh, faraj mengambil masa yang lama untuk melincirkan dan membengkak apabila membangkitkan. Perubahan fizikal ini boleh benar-benar membuat persetubuhan menyakitkan, oleh itu, menyebabkan untuk menurun atau hilang kepentingan dalam seks.

Lelaki, perubahan fizikal paling biasa adalah kesukaran dalam mencapai dan mengekalkan ereksi. Ereksi tidak kekal lama dan kurang tegas.

Perubahan fisiologi yang biasa:

Minda juga mengalami perubahan tertentu sebagai satu peringkat umur individu. Perubahan ini juga ketara boleh menjejaskan stamina seks atau keinginan untuk seks. Jika orang dewasa yang malu keperluan seksual dan keutamaan, maka ia mungkin akan membawa kepada kesal daripada seks.

Juga, apabila satu notis bulu kelabu dan kedutan di wajah beliau, kecenderungan adalah bahawa dia mungkin berasa kurang menarik, oleh itu, mengurangkan atau memandu seksual. Satu lagi perubahan fisiologi biasa yang berkaitan dalam penuaan adalah tekanan. Apabila individu penuaan membimbangkan terlalu banyak ke atas prestasi seksual beliau, ini sering membawa kepada mati pucuk bagi lelaki dan penurunan keinginan untuk melakukan hubungan seks bagi wanita.

Bagaimana untuk meningkatkan kesihatan seksual

Ia bukanlah benar-benar mustahil bagi penuaan orang dewasa untuk meningkatkan dan mengekalkan kesihatan seksual dan stamina mereka. Walau bagaimanapun, ia memerlukan komunikasi yang serius dalam hubungan jika seseorang mahu meningkatkan dan mengekalkan kehidupan seks beliau.

Berikut adalah beberapa Tip-Tip yang berguna mengenai bagaimana penuaan dewasa boleh meningkatkan tahap kesihatan seksual:

1. Terdapat melebihi seks hanya penembusan.

Untuk memperbaiki kehidupan seks seseorang, seseorang perlu memperluaskan pengetahuan dan persepsi terhadap seks, sebab lebih kepada Akta carnal ini daripada penembusan hanya semata-mata. Ingat bahawa gerak isyarat yang intim seperti menyentuh dan memegang tangan adalah alternatif yang paling sesuai untuk hubungan seks. Seks oral, melancap, dan urut berahi merupakan gantian yang baik untuk seks.

2. Memastikan tubuh anda sihat dan well-tuned.

Mengekalkan badan yang sihat dan patut terus badan seseorang bersedia untuk seks. Oleh itu, ia amat dinasihatkan untuk penuaan lelaki dan wanita makan diet yang seimbang yang mengandungi sayur-sayuran dan buah-buahan. Bersenam juga membantu penalaan badan.

3. Tahap jangkaan anda.

Pada dasarnya, lebih tua lelaki dan wanita yang mempunyai kehidupan seks yang miskin atau bertakung yang biasanya orang-orang yang terlibat dalam aktiviti-aktiviti kurang seks sepanjang tahun mereka yang lebih muda. Sebaliknya, ia adalah bertentangan dengan rakan-rakan yang mempunyai kehidupan seks yang aktif sepanjang tahun mereka yang lebih muda, kerana mereka akan dapat mengekalkan stamina seksual mereka walaupun mereka mendapat lebih tua.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *