Petua untuk membantu wanita yang menubuhkan keseluruhan baik tabiat Kesihatan

Petua untuk membantu wanita yang menubuhkan keseluruhan baik tabiat Kesihatan

Setiap musim bunga, orang memulihkan resolusi tahun baru mereka cukup lama untuk mendapatkan diri mereka dalam bentuk untuk sukan musim panas dan baju mandi. Seperti Pertubuhan-Pertubuhan Kebangsaan mengenali bulan kesedaran tekanan, kita juga digalakkan untuk memberi tumpuan kepada badan kita sebab-sebab selain daripada berdaya saing atau estetik. Tetapi, dengan bunyi yang begitu banyak mengenai cara meningkatkan diri dari segi fizikal, ia sering sukar untuk mengingati bahawa matlamat utama anda harus mempunyai kesihatan yang baik.

Dr Barbara North, Pengarah Perubatan Instead, Inc., sebuah syarikat membangunkan alternatif yang lebih baik untuk kesihatan wanita, berkata, wanita mempunyai keperluan yang berbeza apabila ia datang untuk mencapai dan mengekalkan kesihatan yang baik. Dr. North berkata kesihatan wanita sering diabaikan, tetapi bahawa ia adalah kunci kepada keseluruhan kesihatan yang baik. Dia menawarkan tip-tip berikut untuk membantu memastikan ia adalah tidak diendahkan.

Basuh dan washes: pembersihan setiap hari adalah penting untuk wanita, tetapi sesetengah washes kewanitaan sebenarnya boleh memudaratkan kesihatan anda. Kajian telah menunjukkan douching tidak boleh meningkatkan risiko penyakit inflammatory pelvik dan kanser pangkal rahim. Malah, di Kolej Amerika Obstetricians dan pakar Ginekologi mengesyorkan wanita mengelakkan ia kerana ia boleh menyembunyikan gejala-gejala jangkitan atau menolak jangkitan lebih jauh ke dalam saluran pembiakan mereka.

Menghalang jangkitan: wanita boleh kontrak jangkitan saluran kencing (UTIs) daripada sumber-sumber yang seolah-olah tidak berbahaya. Pesalah-pesalah yang tipikal boleh mandian gelembung, jarang kencing, pakaian yang ketat atau menyapu tidak wajar. Langkah-langkah perlindungan yang terbaik adalah minum air dan jus kranberi yang banyak, dan menghalang bersih dengan sabun lembut dan menyapu betul.

Ianya juga penting untuk menggunakan tandas sebaik sahaja anda perlu terlalu – menunggu terlalu panjang boleh memudaratkan dan menyakitkan untuk www.softcup.com badan anda.

Menguruskan kitaran: bagi sesetengah wanita, tampon dan tuala wanita boleh menyebabkan lebih banyak masalah mereka. Dari kerengsaan yang disebabkan oleh gentian atau bahan kimia, risiko untuk Sindrom kejutan toksik (TSS), pilihan tradisional tidak selalu penyelesaian yang terbaik. Salah satu pilihan adalah di sebaliknya Softcup Korteks, yang menghapuskan ancaman TSS dengan mengumpulkan, bukannya menyerap, aliran, manakala juga menggalakkan keselesaan. Ia boleh didapati di www.softcup.com.

Mencapai keseimbangan: mengambil antibiotik boleh mengubah baki sistem seorang wanita, sering mengakibatkan jangkitan yis. Apabila membunuh bakteria “buruk” badan, antibiotik menyekat bakteria “baik” yang berlaku secara semulajadi yang mengawal kulat yis. Wanita yang mengambil antibiotik lisan atau steroid harus berunding dengan doktor mereka untuk menentukan yang tindakan untuk meneruskan rawatan.

Wanita perlu tahu bagaimana untuk mencapai dan mengekalkan kesihatan yang baik secara harian – melalui pemakanan dan juga dengan wanita. Dr. North berkata bahawa kefahaman yang menyeluruh tentang wanita boleh menjadi kunci untuk membantu lebih ramai wanita mencapai kesihatan yang baik pada musim bunga ini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *