Petua penulisan anda duti kenderaan Syarikat polisi penjagaan

Petua penulisan anda duti kenderaan Syarikat polisi penjagaan

Kenderaan duti daripada penjagaan polisi anda menulis boleh sakit! Kita telah menulis panduan ini untuk membantu anda dan menyerlahkan mata penting yang harus merangkumi polisi anda.

Kami mengesyorkan anda memikirkan kenderaan anda sebagai “pejabat mudah alih” dan muat turun atau mencetak risalah 8 Laman untuk oleh HSE yang dipanggil “5 langkah untuk penilaian risiko” dari kami muat turun PDF yang ia akan membantu anda untuk memahami asas-asas apa polisi anda adalah semua tentang.

KENYATAAN MISI

Pengenalan atau pernyataan misi anda harus menggariskan anda Syarikat/organisasi “budaya” apabila berurusan dengan Syarikat kenderaan berkenaan dengan perkara-perkara seperti penilaian risiko memandu, Pertahanan, pemandu jam dan kesihatan secara teratur menyemak kedua-dua pemandu dan kenderaan. Anda perlu memaklumkan kepada rakyat bahawa polisi anda adalah tambahan yang percuma kepada dasar utama Syarikat dan perlu dibaca bersama-sama dengan mereka kontrak pekerjaan dan salinan semasa kod lebuh raya.

PEMACU PERNIAGAAN

Pemacu perniagaan adalah sesiapa yang mendorong mana-mana kenderaan perniagaan Syarikat.

Dalam bahagian ini anda perlu menjelaskan bahawa mana-mana pemandu keluar jalan-jalan awam perniagaan Syarikat atau organisasi adalah pemandu Syarikat dan yang termasuk orang yang menggunakan kenderaan yang “milik” pada hari Jumaat untuk mengumpul cip dan ikan pada waktu makan tengahari bagi tenaga kerja.

Polisi anda mesti menjelaskan tanggungjawab pemandu kenderaan dan menghormati ia, had dan tanggungjawab digunakan oleh pemandu dan lain-lain semasa menggunakan kenderaan perniagaan dan struktur pengurusan yang membenarkan pemacu perniagaan.

Sesetengah orang menggunakan kawasan ini untuk menerangkan prosedur-prosedur pelaporan dan lesen memandu mereka tetapi kita lebih suka untuk dimasukkan ke dalam bahagian undang-undang.

Senarai pemacu diluluskan NB – struktur Laporan-

KENDERAAN PERNIAGAAN

Syarikat bertanggungjawab ke atas mana-mana kenderaan, persendirian syarikat milik, dimiliki atau disewa dengan atau tanpa pemandu. Apabila ia digunakan pada syarikat perniagaan menerangkan prosedur anda menyemak:

Kenderaan yang sesuai untuk kerja
Menjalankan tugas jalan.
Keesahan
Selamat digunakan dalam undang-undang.

Ini mesti dijelaskan dengan jelas segi bagaimana Syarikat akan dan tidak akan membenarkan Kenderaan Syarikat perniagaan yang akan digunakan contohnya dengan (treler) dan di mana di luar (negara), kerana mereka semua akan menjejaskan empat di atas.

NB – laporan struktur – diluluskan kenderaan senarai – Senarai Perkhidmatan

KESELAMATAN PENGGUNAAN KENDERAAN

Ini adalah salah satu bahagian terpenting dan mana-mana polisi tugas penjagaan kenderaan anda memahami implikasinya yang penuh dan bagaimana anda menulis.

Ianya juga di mana struktur laporan adalah yang paling penting dan juga di mana ia rosak dalam banyak syarikat.

Contoh untuk menggambarkan apa yang kita maksudkan:-

Seorang pemandu Syarikat yang memandu kereta sendiri yang terlibat dalam kemalangan yang membunuh penumpang mereka. Pihak polis memutuskan pemandu adalah melepasi had laju kedua-dua untuk keadaan jalan dan cuaca. Pada siasatan lanjut, ia telah didapati bahawa pemandu telah memandu ke Mesyuarat jualan 4 pm berdasarkan arahan pengurusan dan lewat. Ia juga disedari bahawa salah satu tayar Penyambut adalah kurang daripada 1.6mm. Siasatan lanjut oleh polis untuk rekod Syarikat menunjukkan pemandu pada satu skim bonus jualan yang berkaitan dengan bilangan Lawatan pelanggan baru setiap minggu.

Pihak polis boleh meletakkan caj terhadap pemandu dari memandu tanpa penjagaan dan perhatian untuk memandu berbahaya dan bahkan membunuh orang. Beliau akan dikenakan bagi tayar haram, mendapatkan 3 mata pada lesen beliau dan menerima denda sehingga £2,500.

Pihak polis juga boleh lay caj terhadap Syarikat dan pegawai untuk membunuh orang korporat jika mereka menyangka mereka telah cuai dalam kewajipan mereka mengambil berat dengan struktur laporan dari pemandu untuk Syarikat dan tidak aktif diikuti (tayar) dan skim bonus jualan membawa tekanan yang tidak munasabah pada pemacu untuk melaksanakan. Sekurang-kurangnya pegawai undang-undang Syarikat, biasanya Setiausaha Syarikat akan mempunyai lesen mereka dicap dengan 3 mata dan denda (tayar).

NB – tidak kira bagaimana baik kenderaan duti daripada penjagaan polisi anda dengan mengambil kira keesahan, selamat digunakan dan jelas menetapkan tiada kerja Jadual insentif bagi pemandu, jika struktur sokongan anda tidak aktif, masalah akan berlaku. Maaf tetapi kita akan berkata ini lagi. Tidak kira berapa fasih duti daripada penjagaan polisi anda ditulis, dengan semua yang “melakukannya, tidak berbuat demikian,” kecuali – struktur laporan anda Robust dan aktif – anda akan gagal dalam tugas penjagaan anda!

KESELAMATAN KENDERAAN

Kadang-kadang Keselamatan kenderaan bercampur dengan insurans atau penggunaan sesuatu kenderaan motor yang selamat. Kami berasa bahawa Keselamatan bukanlah hanya bahawa kenderaan itu sendiri, tetapi juga di mana ia diletakkan di premis Syarikat, premis-premis pelanggan dan bermalam dan oleh itu keperluan bahagian sendiri.

UNDANG-UNDANG

Dalam Kumpulan ini anda asas segala-galanya pemacu anda dan kenderaan perlu stay undang-undang jalan raya dan apa yang berlaku apabila mereka tidak!

Anda perlu untuk menggariskan dengan jelas pendirian Syarikat/organisasi anda semua perkara-perkara yang akan menghalang seseorang yang memandu secara sah dari minum, memandu kesalahan kepada bebas bayaran denda dan Siapakah yang bertanggungjawab bagi pembayaran denda kedua-duanya & Mahkamah kesalahan perlu diterangkan dengan jelas.

Anda perlu membuat pemandu-pemandu yang sedar di sini bahawa mereka juga mempunyai tanggungjawab penjagaan untuk memastikan anda dimaklumkan melalui prosedur-prosedur yang betul yang anda menulis apa-apa perubahan kepada diri mereka sendiri atau kenderaan yang mereka memandu yang boleh mengakibatkan tindakan undang-undang. Senarai diluluskan anda utama berpunca daripada seksyen ini kerana kegagalan untuk mengekalkan mana-mana satu daripada mereka boleh mengakibatkan tindakan undang-undang terhadap pemandu dan/atau Syarikat/organisasi anda.

NB – struktur laporan – memandu lesen senarai – senarai cukai & MOT – “O” lesen senarai – senarai insurans

INSURANS

Semua kenderaan yang digunakan di syarikat perniagaan memerlukan perlindungan perniagaan dan ia harus dibuat jelas kepada pemandu-pemandu di kedudukan kedua-dua syarikat dan syarikat insurans.

KEMALANGAN

Pemandu adalah pada mereka yang paling terdedah dengan serta-merta berikutan kemalangan dan oleh itu ia adalah di sini bahawa anda mahu pastikan bahawa anda telah melakukan semua yang anda boleh untuk menyokong pemandu sambil melindungi Syarikat untuk memastikan bahawa prosedur-prosedur yang betul akan diikuti.

NB – borang kemalangan – yang terakhir di waktu, jujur! Struktur laporan yang kukuh perlu untuk mana-mana kenderaan duti daripada penjagaan polisi untuk berjaya dalam Syarikat/organisasi anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *