Petua kejayaan 7 tentang bagaimana untuk memilih anjing Westie

Petua kejayaan 7 tentang bagaimana untuk memilih anjing Westie

Saya perlu jujur pada awal di sini. Saya tidak fikir saya boleh panas untuk Westie yang kecil iaitu. Saya sentiasa diutamakan lebih besar jenis anjing.

Walau bagaimanapun sejak saya adalah undi oleh anak-anak 2 saya dan isteri saya, kami memperolehi kami anjing Westie yang dipanggil lada pada usia 6 minggu. Pada umur itu, anda tidak suka kepadanya. Beliau adalah sangat comel dan yg suka.

Walau bagaimanapun beliau benar-benar telah memenangi saya dan kini saya memuja litte raksasa. Jenaka berdiri di rumah kami adalah bahawa apabila saya berdering rumah, perkara pertama yang saya tanya “Telah Westie yang telah makan?”

Jika anda memerlukan Syarikat yang baik, penyayang, pintar dan lucu anjing, maka inginkan Westie yang. Dengan menjaga mereka dan memberi mereka cinta anda, anda akan menerima cinta sama dan kasih sayang kembali banyak banyak kali ke atas. Mereka juga akan jadi setia dan setia kepada anda.

West highland terrier anjing atau anjing, anda akan membawa senyuman ke wajah anda setiap kali anda mendapat balik selepas satu hari yang memenatkan. Jadi mari kita mula mengetahui tentang steelers jantung ini.

Aku tahu betapa sibuknya kehidupan boleh dengan komitmen kerja dan Keluarga, tetapi saya harap Tip-Tip kejayaan yang berikut boleh membantu anda dalam memilih terrier highland Barat anda dan pastikan bahawa ia benar bagi anda.

No 1: – membeli Westie yang akan membawa perubahan besar kepada kehidupan anda. Tanya diri anda jika anda benar-benar bersedia untuk itu, terutama jika anda sudah berhadapan dengan bayi, anak-anak yang terkeluar ke sekolah, menceraikan, penempatan atau kembali ke tempat kerja.

No 2: – terhutang anjing yang memerlukan banyak perkara, iaitu masa melabur, Wang, kesabaran dalam latihan, perhatian cukup dan senaman untuk haiwan kesayangan anda yang tercinta.

No 3: – antara sisi pemilikan ini mahal, sila pertimbangkan untuk lawatan berkala ke anda haiwan, vaksin Tahunan heartworm ujian bulanan sepanjang tahun pencegahan, spaying/neutering.

No 4: – Pastikan anda memilih dengan anjing yang sepadan dengan gaya hidup anda, belajar sejarah di baka, bercakap kepada pemilik anjing dan penternak, melayari Internet, membaca buku dan majalah mengenai anjing, berunding dengan tempatan anda semua baka kelab, masuk anjing atau doktor haiwan.

No 5: – anda boleh mencari penternak yang bertanggungjawab dari laman web Kelab ibu bapa untuk lokasi anda pada tayangan anjing, atau dari kelab tempatan; butir-butir daripada buku telefon atau Perpustakaan tempatan anda.

No 6: – ia adalah disyorkan bahawa anda hubungi Kelab ibu bapa terlebih dahulu, kerana mereka mempunyai akses kepada sebilangan besar penternak dan khusus maklumat mengenai baka yang anda telah pilih.

No 7: Anda perlukan penternak yang bertanggungjawab kerana mereka sentiasa baka untuk meningkatkan kesihatan baka, mereka tahu saham mereka, belajar pedigrees dan lakukan pemeriksaan kesihatan menyeluruh.

Mereka akan Sila jawab soalan-soalan anda dan membantu anda dengan pelbagai nasihat dan maklumat yang berguna. Mereka juga mahu mereka anjing berada dalam rumah yang cantik.

Mereka mempunyai sejarah yang aktif dalam persembahan atau pertandingan lain, dan harus terlibat dalam Kelab atau aktiviti-aktiviti menyelamat. Mereka akan memberikan sebagai kontrak jaminan kesihatan dan kertas untuk mencatat anjing anda. Penternak kepakaran membolehkan mereka untuk mengelakkan gangguan kulit dan sebarang masalah genetik lain dalam talian mereka. Mereka juga boleh mengarahkan anda di dalam dan adab dengan Westie anda.

Penafian Bahasa Melayu; Mana-mana maklumat yang terkandung dalam laman web ini berkaitan dengan pelbagai keadaan perubatan, kesihatan dan kecergasan Westies atau haiwan lain dan rawatan mereka adalah untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak dimaksudkan sebagai pengganti untuk nasihat yang diberikan oleh doktor haiwan anda sendiri. Anda tidak perlu menggunakan maklumat yang terkandung di sini untuk mendiagnosis Kesihatan haiwan. Anda perlu rujuk dan semak dengan doktor haiwan anda sendiri atau doktor haiwan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *