Petikan di atas yang menjadi sumber inspirasi dari Ted Kennedy dan keluarga

Petikan di atas yang menjadi sumber inspirasi dari Ted Kennedy dan keluarga

Manakala Ted Kennedy tidak lagi bersama kita, tindakan beliau dan perkataan beliau akan lama outlive Nya.

Seperti yang kita berkabung kehilangan ikon Senat lewat, many commentators akan menulis tentang kesan politik Edward Kennedy telah dibuat dalam kerjaya perkhidmatan awam yang panjang. Hari ini, saya ingin menarik perhatian kepada bahagian yang sama-sama penting dalam legasi beliau.

Dalam era kosong bunyi gigitan dan ucapan-ucapan politik yang ditulis sekitar murah jenaka dan garis-garis partisan tepukan, sedikit membawa pidato awam ke tahap tersebut sebagai puak Kennedy. Dinasti keluarga Kennedy Teddy, JFK dan Robert Kennedy mengubah cara bahawa rakyat Amerika melihat pemimpin-pemimpin politik mereka.

Kennedys yang digunakan ucapan politik sebagai alat untuk memberi inspirasi kepada projek politik yang tebal yang akan membantu mengubah masyarakat. Tetapi mereka juga diletakkan ucapan-ucapan politik mereka dengan kata-kata yang melambung tinggi dan memberi inspirasi fikiran tentang keberanian politik, mengenai kejayaan dalam hidup, tentang kehormatan peribadi-inspirasi rakyat Amerika untuk menjadi yang terbaik dalam semua aspek kehidupan mereka.

Sempena Senator Edward Kennedy hari berlalu, kami telah mengumpul kegemaran kami sepuluh daripada keluarga Kennedy.

Tidak mengorbankan kesalahan politik anda untuk kemudahan tersebut.
-Edward M. Kennedy

Hanya orang yang berani untuk gagal sangat pernah boleh mencapai sangat.
-Robert F. Kennedy

Kita mesti Gunakan masa sebagai alat, bukan sebagai topang.
-John F. Kennedy

Setiap kali seseorang berdiri ideal, atau tindakan untuk meningkatkan banyak orang lain, atau menyerang menentang kezaliman, beliau menghantar ke riak kecil sebuah harapan.
-Robert F. Kennedy

Hidup bukanlah masalah pencapaian, tetapi beberapa minit.
-Rose Kennedy

Dan sebagainya, rakan-rakan rakyat Amerika: tanya bukan apa negara anda boleh lakukan untuk anda – tanya apa yang anda boleh lakukan untuk negara anda. Saya rakan-rakan warga dunia: tanya bukan apa America akan lakukan untuk anda, tetapi apa bersama-sama kita boleh lakukan untuk kebebasan manusia.
-John F. Kennedy

Beberapa orang lelaki sanggup berani penolakan mereka Felo, celaan rakan-rakan mereka, murka kepada masyarakat mereka. Keberanian moral adalah satu komoditi yang jarang daripada keberanian dalam pertempuran atau great perisikan. Namun ia adalah kualiti penting, penting yang satu bagi orang-orang yang berusaha untuk mengubah dunia yang hasil Tempahan menyakitkan untuk menukar.
-Robert F. Kennedy

Manusia mesti meletakkan akhir Perang atau perang akan meletakkan akhir kepada umat manusia.
-John F. Kennedy

Masa untuk membaiki bumbung adalah apabila Matahari bersinar.
-John F. Kennedy

Kerja-kerja yang menyala, punca orang, harapan masih tinggal dan impian tidak akan mati.
-Edward M. Kennedy

Untuk mencari lebih banyak inspirasi petikan dari Kennedy, dan lain-lain, kami akan membuat disediakan secara percuma untuk masa terhad yang mutlak Inspirational terbaik dan motivasi sebut harga buku yang pernah ditulis.

Buku ini adalah berdasarkan kepada satu kajian Internet yang lengkap dan mengandungi di atas 501 Tempahan Popular inspirasi dan sepanjang masa. Kami membuat bilangan naskhah buku kami yang terhad disediakan secara percuma dalam PDF format. Sebut harga yang besar untuk menulis, bercakap dan untuk memotivasikan diri dalam hampir sebarang situasi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *