Pesat berisiko tinggi bagi Penyakit Alzheimer berjaya dirawat menggunakan sel Stem adipos-diperolehi di Mexico

Pesat berisiko tinggi bagi Penyakit Alzheimer berjaya dirawat menggunakan sel Stem adipos-diperolehi di Mexico

Menurut laporan berita ABC untuk seseorang di Amerika perlu membangunkan Alzheimer setiap saat 71 dan jika anda seorang yg mengiklan sesuatu bayi, anda mempunyai peluang satu dalam lapan yang mendapat penyakit ini sepanjang hayat anda.

Yg mengiklan sesuatu bayi Steve Discher tahu sendiri apa yang ia adalah seperti menjadi orang-orang yang satu dalam lapan generasi ini dipengaruhi oleh Alzheimer. Sonia Discher tahu sesuatu yang tidak kena apabila suaminya tidak dapat memahami apa yang dia berkata atau masih ingat bagaimana untuk menggunakan alat kawalan jauh TV, tetapi dia terus mengesyaki dementia apabila beliau memulakan pertuturan yang tidak jelas kata-kata beliau, lupa untuk mandi dan mencukur, menarik diri daripada aktiviti-aktiviti sosial dan meluangkan masa bersama keluarganya. Majikan Steve mencatat penurunan Steve keupayaan untuk melakukan kerja sebagai seorang wakil jaminan kualiti di sebuah loji nuklear. Untuk keselamatan sendiri, bos beliau menarik Nya dari tapak di mana dia bekerja di zon-zon radioaktif ke pejabat utama di lokasi yang lain untuk membuat Fotokopi. Tetapi beliau juga memerlukan arahan bagaimana untuk beroperasi di Fotokopi dan e-mel dokumen.

Apabila Steve menjaringkan Sonia rendah pada ujian Alzheimer yang ditemui dalam talian, dia memutuskan ia adalah masa untuk mendapatkan bantuan. Antara doktor Disember 2009 dan Mac 2010 pula EEGs, KUCING imbasan, kerja darah, CT imbasan, penilaian, dan bateri ujian neuropsychological yang disahkan Steve telah bermulanya awal Alzheimer. Ia adalah global dan tidak terhad kepada hanya satu sebahagian daripada otak. Beliau pakar geriatrik berkata keadaan Steve sangat agresif dan dianggarkan beliau mempunyai kira-kira enam hingga lapan tahun untuk hidup. Sonia tidak akan menerima berita bahawa suaminya, pada usia 50 tahun, sedang tenat.

Ubat-ubatan, dikenali sebagai cholinesterase inhibitors, sedang digunakan untuk melambatkan dan merawat gejala-gejala Alzheimer. Mereka menyediakan pesakit dengan kemerdekaan untuk tempoh masa yang lebih lama, tetapi mereka tidak penawar. Dan, dengan apa-apa dadah, terdapat kebimbangan mengenai kesan-kesan sampingan.

Untuk banyak tahun rawatan sel stem telah terbukti berkesan untuk merawat Parkinson, artritis reumatoid, ischemia miokardium, lupus, MS, strok, kencing manis jenis 1 dan jenis 2, ALS, COPD dan kecederaan saraf tunjang. Tempahan ditambah ke senarai itu adalah Penyakit Alzheimer.

Sel stem yang digunakan untuk merawat Alzheimer’s datang dari tisu adipos dewasa, lebih dikenali sebagai sel-sel lemak — sesuatu yang kebanyakan rakyat Amerika mempunyai banyak. -Sel stem stromal Prof. yang berupaya morphing menjadi pelbagai jenis sel yang membaiki badan. Kerana pesakit menerima batang dewasa dan regeneratif sel-sel mereka sendiri, rawatan sel stem adipos-diperolehi membawa risiko tiada kesan sampingan, penolakan atau transmisi penyakit yang wujud dengan sel stem penderma.
Kerana penjagaan yang tidak konvensional ini masih belum diluluskan di Kanada, Sonia searched Web untuk rawatan-rawatan yang disediakan dan disusun bagi Steve perlu rawatan sel stem Sum-Sum tulang yang invasif yang di Jerman. Apabila dia dipanggil Institut sel Stem antarabangsa, dia belajar mereka telah menggunakan sel stem adipos-diperolehi untuk merawat Alzheimer. Bersedia untuk mencuba rawatan, Sonia dibatalkan perjalanan luar negara dan dibuat urusan dia dan Steve untuk terbang dari Kanada ke ISCI di klinik di Mexico. LeiMomi Ferrill, peguambela itu pesakit dengan ISCI, dikendalikan butir-butir mengenai urusan hotel. Dischers itu sendiri telah diiringi ke dan dari klinik oleh wakil-wakil ISCI.

Tisu adipos atau “lemak” mengandungi sumber dikenali terkaya stem sel-sel dalam tubuh manusia. Rawatan sel stem Sum-Sum tulang yang tipikal yang menghantar kira-kira 50,000 sel stem dewasa. Semasa prosedur pada 30 Julai 2009, tisu adipos dikeluarkan daripada badan Steve yang menggunakan mini-liposuction dan diproses dengan gabungan kaya platelet plasma dan cahaya laser yang rendah. Empat jam kemudian, sel stem 10 hingga 60 juta daripada beliau sendiri baru-diaktifkan batang dan sel-sel regeneratif telah ditadbir kembali ke dalam badan Steve. Steve telah tiada kesakitan atau ketidakselesaan yang apa-apa. Pakar bedah berbahasa Inggeris tinggal dengan Steve sepanjang prosedur dan beberapa jam selepas.

Sebelum rawatan Steve telah berhenti meluangkan masa bersama keluarga atau berenang (sesuatu yang dia kasihi) dan tidak mengambil bahagian dalam perbualan. Beliau mempunyai sebuah stare kosong seolah-olah beliau tidak hadir. Beliau enggan mengambil berjalan-jalan dengan Sonia atau bermain dengan cucu beliau. Terdapat kali Bilakah beliau tidak tahu Originals nama atau alamat sendiri.

Tiga hari selepas Steve rawatan sel stem tisu adipos personaliti dan rasa lucu pulang dan beliau mula melibatkan diri dengan keluarga dan mampu untuk meneruskan perbualan. Kerana beliau mendapat tenaga dalam minggu berikutan beliau menjadi lebih sosial aktif daripada sebelum beliau meninggal dunia. Dia kini mengambil cucu Nya berenang dan untuk ke Taman, beliau rakes daun tanpa ditanya, dan bahkan tetap tali pinggang rekaan Mesin potong rumput; dan semasa berjalan-jalan beliau dengan Sonia, beliau berhenti untuk bercakap dengan jiran-jiran. Apabila kemahiran kognitif mula datang kembali, dia tidak lagi mempunyai stare yang kosong. Malah, dia kini mahu bermain permainan dengan keluarga beliau dan benar-benar memenangi pada Yahtzee, Permainan dadu yang memerlukan strategi, mengira dan menulis skor.

“Ia adalah hebat untuk melihat Steve yang berubah begitu cepat. Dia masih keliru apabila ia datang kepada beberapa perkara, tetapi yang sudah dijangka, “kata Sonia. “Kita tidak boleh menjangka untuk melihat pemulihan jumlah semalaman tetapi saya melihat ke hadapan untuk jurnal mengenai perubahan kerana mereka datang bersama-sama. Walaupun rawatan ini mungkin tidak dapat jumlah penawar, keputusan telah bernilai masa, wang dan usaha. Aku merasa seperti aku suami saya balik.”

Untuk kembali ke tempat kerja, Steve telah menjaringkan sekurang-kurangnya 75 peratus di Padang Keselamatan Whmis. Kali pertama dia mengambil ujian pada bulan Ogos beliau mencapai 60 peratus. Beliau mengambil lagi dua minggu kemudian dan scored 88 peratus. Steve teruja akan kembali untuk bekerja dan pasti orang akan perasan perubahan dalam dirinya.

Dengan 35.6 juta orang-orang yang hidup dengan beberapa bentuk dementia, Penyakit Alzheimer menyebabkan beban kewangan global. Dengan kos insan dengan dementia seluruh dunia $604 bilion (dunia Alzheimer laporan 2010: The Global ekonomi kesan daripada Dementia daripada Penyakit Alzheimer antarabangsa), ia adalah baik untuk mengetahui bahawa Penyakit Alzheimer bertindak balas terhadap rawatan sel stem. Malah, ia adalah menjawab begitu baik bahawa Organisasi Kesihatan sukarela utama dalam penyelidikan dan rawatan Alzheimer — kepada Persatuan Alzheimer — menyokong penyelidikan sel stem.

Terima kasih kepada orang-orang seperti wanita pertama California Maria Shriver — peguambela Alzheimer lama, bapa yang menghidap Alzheimer pada 2003 — kesedaran datang ke hadapan. Maria telah dirancang manfaat kepada Persatuan Alzheimer yang merangkumi seorang 5K Mac dan bawah cahaya lilin berwaspada akan diadakan hari Ahad, 24 Okt di Long Beach, California. Peter Gallagher dan Soleil Moon Frye dan lain-lain selebriti, termasuk Rob Lowe, Jane Fonda dan acara utama Ungka Leeza dijangka menyertai Shriver pada Mac ini.

Terletak di San Diego, California, International sel Stem Institute () adalah pemimpin dunia dalam memberi laluan untuk terapi sel stem. Untuk maklumat lanjut hubungi peguambela pesakit ISCI di (800) 609-7795.

Penafian: terapi sel Stem yang ditawarkan untuk pertimbangan oleh International Institute sel Stem tidak buat masa ini diluluskan oleh FDA dan rawatan dan prosedur yang dinyatakan berlaku di luar Amerika Syarikat. Rawatan sel stem tidak penawar bagi apa-apa keadaan, penyakit atau kecederaan, atau sebagai ganti bagi diagnosis perubatan yang betul dan penjagaan. Maklumat yang terkandung dalam kenyataan akhbar ini dan bahan-bahan yang bertulis di ISCI tidak harus dianggap nasihat perubatan. Ia bertujuan untuk digunakan untuk pendidikan dan maklumat sahaja.

Hubungi:
Institut sel Stem antarabangsa

Pejabat (800) 609-7795
Perkhidmatan (877) 329-0007 Faks

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *