Pesakit dan doktor mendapat manfaat daripada Telemedicine

Pesakit dan doktor mendapat manfaat daripada Telemedicine

Dalam zaman di mana teknologi ini hampir lebih boleh diakses daripada air, telemedicine telah menjadi satu kaedah yang semakin cekap mencari rawatan perubatan yang terbaik bagi keadaan perubatan yang tertentu, tanpa menjejaskan hubungan doktor-pesakit penjagaan primer. Telemedicine, yang membolehkan para doktor dan pesakit untuk berkomunikasi tentang gejala-gejala, tanda-tanda vital, dan rawatan yang boleh didapati dalam masa nyata menggunakan peranti mudah alih, memberikan pesakit fleksibiliti untuk perjalanan sambil mengekalkan berhubung dengan penyedia penjagaan primer mereka.

Banyak yang di internet dan rangkaian komputer dengan ketara memberi kesan kepada cara bahawa syarikat-syarikat tersenarai maklumat, telemedicine juga telah mengubah cara yang profesional perubatan berkomunikasi. Doktor-doktor tersebut yang cemerlang dalam satu kawasan tertentu perubatan cepat mendapat pengiktirafan global. Di samping itu, bukannya sebagai orang atau memantau prosedur, doktor boleh kini menyertai hampir melalui peranti mudah alih. Ini adalah berfaedah terutama kepada pesakit yang memilih untuk pembedahan kos rendah di luar negara. Doktor boleh membincangkan sejarah perubatan pesakit mereka terlebih dahulu, dan memberi nasihat pakar-pakar di luar negara sebelum, semasa dan selepas prosedur pembedahan. Kerana telemedicine membolehkan sejarah perubatan keseluruhan pesakit dengan cepat akan dimuat naik dan diindeks, dan menyediakan langkah demi langkah pemantauan bahawa keadaan pesakit, pesakit tidak perlu bimbang tentang menjadi terdedah kepada ubat-ubatan yang salah, atau perlu berulang kali mengemukakan kepada soal-selidik yang panjang. Semua maklumat yang perlu ada, bersama-sama dengan seliaan doktor utama pesakit.

Pencarian fasilitator perubatan yang biasa dan mampu menggunakan telemedicine memerlukan penyelidikan yang agak mudah. Selalunya, syarikat-syarikat pelancongan perubatan boleh menawarkan senarai atau cadangan daripada pembekal-pembekal di negara-negara lain yang kerap menggunakan telemedicine. Kerana telemedicine menjadi satu kaedah rawatan di pelbagai negara dan pengkhususan perubatan yang semakin popular, mencari pembekal telah menjadi lebih mudah.

Pesakit yang sedang mempertimbangkan Setelah pembedahan yang memerlukan jagaan susul digalakkan terutama untuk menggaji kakitangan perubatan yang menggunakan telemedicine. Mempunyai akses masa nyata kepada doktor penjagaan primer dengan serta-merta selepas prosedur utama yang disyorkan. Sesetengah pesakit mengalami gejala-gejala selepas pembedahan yang mungkin tidak dikenali oleh pembekal perubatan kurang arif dengan sejarah kes beliau. Telemedicine membolehkan keselesaan dalam mengetahui bahawa dia sedang dipantau oleh beberapa doktor yang berlainan, termasuk doktor yang mengetahui Nya sejarah perubatan pertama-tangan untuk setiap pesakit.

Kebimbangan utama mana-mana pesakit yang melancong ke luar negara mencari pakar yang berkelayakan yang boleh mengesahkan pengalaman profesional perubatan yang tertentu. Telemedicine membolehkan pesakit mengalami tahap keselamatan. Dalam pengertian, telemedicine adalah hampir seperti mempunyai seorang profesional perubatan yang mudah alih. Dengan akses kepada pangkalan data perubatan yang penting, dan keupayaan untuk menyampaikan maklumat dalam hampir mana-mana bahagian dunia yang mempunyai akses kepada teknologi internet wayarles, doktor-doktor yang menggunakan telemedicine dihubungkan kepada rangkaian penjagaan kesihatan global pengetahuan dan pengalaman. Dengan telemedicine, pesakit boleh fokus pada mencari pakar mungkin terbaik untuk keadaan mereka tanpa yang dihalang oleh halangan geografi, manakala doktor boleh memberi tumpuan rawatan kemungkinan yang terbaik yang mengetahui bahawa mereka akan mempunyai semua maklumat yang mereka perlukan, serta-merta.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *