Perundingan farmaseutikal dan penjagaan kesihatan pesakit-dikawal untuk memerangi kesilapan perubatan

Perundingan farmaseutikal dan penjagaan kesihatan pesakit-dikawal untuk memerangi kesilapan perubatan

Berita baik: sepanjang tempoh lima tahun yang lalu profesion perubatan telah benar-benar memfokuskan terhadap keselamatan pesakit.

Berita buruk ialah bahawa kesilapan perubatan masih berlaku walaupun perundingan farmaseutikal telah dilihat berusaha dalam banyak keadaan, dan terdapat beratus-ratus jika tidak beribu-ribu kematian di Amerika Syarikat setiap tahun kerana kesilapan perubatan.

Berita baik adalah bahawa mengikut agensi AS Healthcare penyelidikan dan kualiti (AHRQ), manakala banyak kesilapan berpunca dari kerumitan sistem-sistem penjagaan kesihatan, pesakit boleh melindungi diri mereka dengan mengambil kawalan penjagaan kesihatan mereka.

Jika kerajaan membuat sistem penjagaan kesihatan yang lebih selamat dan pengeluar menggunakan farmaseutikal perundingan kemudian majoriti diagnostik, pembedahan atau perubatan kesilapan dapat dielakkan. Walau bagaimanapun anda perlu mendapatkan terlibat dengan penjagaan kesihatan anda sendiri kerana perubahan ini akan mengambil tahun untuk diterima pakai.

Pengamal perubatan di Amerika Syarikat telah mula untuk menasihati pesakit yang merancang lebih banyak masa yang mereka melabur dalam penjagaan kesihatan mereka sendiri, lebih baik mereka akan dalam jangka panjang. Penyelidikan dan pengalaman secara praktikal menunjukkan bahawa pesakit-pesakit yang menjadi lebih terlibat dalam penjagaan mereka mendapat keputusan yang lebih baik secara keseluruhan.

Untuk mengurangkan risiko kesilapan perubatan dalam penjagaan kesihatan anda sendiri, Lihatlah tips ini:

Kerana maklumat perubatan selalunya rumit dari segi Bahasa dan istilah, anda harus meminta doktor anda menerangkan penyakit anda dengan syarat-syarat yang mudah dan boleh difahami. Jangan biarkan Pusat Perubatan sebelum anda tahu tentang ubat-ubatan anda termasuk bila dan berapa untuk mengambil, serta sebarang kesan sampingan yang anda mungkin hadapi.

Menjaga pasukan perubatan anda yang up to date. Pastikan doktor anda tahu tentang segala-galanya yang anda ambil, dari preskripsi ubat-ubatan suplemen pemakanan dan ubat-ubatan yang dipohon di kaunter. Selain itu, anda perlu pastikan anda memberitahu doktor anda tentang alahan apa-apa yang anda perlu untuk menghalang mereka memberikan anda ubat yang mungkin bertindak balas teruk dengan anda. Anda boleh menggunakan peribadi perubatan ID gelang yang boleh bergaya untuk berkomunikasi maklumat penting ini. Rick Russell, pengasas ID perubatan Amerika, berkata, bahawa dalam banyak kecemasan, memakai ID perubatan boleh membuat dunia perbezaan dalam kualiti penjagaan yang anda terima. “Setelah Penyambut maklumat perubatan dan Pusat alamat membantu banyak risiko yang berkaitan dengan rawatan. Anda boleh mempunyai ketenangan fikiran apabila anda tahu bahawa anda memakai gelang ID anda perubatan.”

Adakah tidak akan takut untuk soalan pertimbangan sesiapa terlibat dalam profesion perubatan kerana mereka boleh dan mendapat salah. Satu-satunya cara untuk mengelakkan bahaya perubatan kesilapan id untuk menyemak dan memeriksa sekali lagi bahawa gejala-gejala anda dan ubat-ubatan atau rawatan yang anda telah ditetapkan selaras dengan satu sama lain. Mengambil kawalan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *