Perubahan hormon pada 40

Perubahan hormon pada 40

Seorang rakan saya melalui e-mel dan dia kecewa kerana dia telah sentiasa berada dalam Kesihatan yang baik bagi kebanyakan hidupnya, kecuali satu penyakit kanak-kanak dan kemalangan. Beliau adalah dalam bentuk yang besar.

Dia melihat beberapa elemen hidupnya telah berfungsi berbeza- dan dengan cara yang negatif. Ini mengganggu dengan seorang wanita yang sentiasa mempertimbangkan dirinya untuk menjadi langsing, kuat, menarik dan kelihatan muda.

Dia telah dicincang diet tetapi masih beliau merasakan beliau telah meletakkan berat badan yang lebih. Doktor memberitahunya bahawa proses penghadaman dan perkumuhan beliau telah diperlahankan kerana dia sampai 40s beliau

Doktor wanita memberitahu bahawa apabila seseorang mendekati 40 hormon rembesan beroperasi sistem Peliknya. Dia mula mempunyai rutin metabolisme dengan tiada penawar yang tidak teratur.

Tidak lama lagi, dia perasan meningkatkan sensitiviti penghadaman makanan yang dia telah sentiasa disayangi. Dia memberitahu saya, “Kristian-saya sentiasa mempunyai perut yang cast-iron. Apa yang terjadi?”

Dia mempunyai satu cedera lutut kanan dari umur 17 yang muncul sebagai artritis. Tekanan darah beliau adalah 110/70 dan ia mula meningkat kepada 140/80.

Aduan beliau tidak seperti lain-lain. Setiap individu yang bertukar 40 akan mendapat kemarahan bahawa mereka menghadapi banyak kesan sampingan dan disebabkan itu mereka perlu mengambil ubat-ubatan yang lebih banyak yang membawa kesan-kesan sampingan ubat-ubatan asli yang diambil.

Dia adalah pesakit yang telah perhambaan yang sihat dengan doktor dan dia telah terus terang telah memberitahu masalah kepada beliau setakat ini. Saya telah menasihatkan beliau untuk menjadi sebahagian daripada pasukan kesihatan. Menjadi sebahagian daripada pasukan penjagaan kesihatan dia akan dapat mendengar doktor dan beritahu doktor tahu apa masalah. Dia hanya perlu mendengar doktor untuk satu bahagian yang memberi nasihat.

Dia kini meminta rawatan semula jadi apabila dia bertemu doktor. Masa-masa tertentu ia tidak dapat bekerja kerana kecederaan utama dan masalah akan memerlukan pembedahan.

Dengan garis panduan yang rapi dari doktor dia berkesan kawalan tekanan darah dan reflux, artritis dan hormon yang bermasalah. Kerana dia telah terjejas oleh asid refluks dan tekanan darah tinggi yang beliau telah menuntut ubat-ubatan yang semulajadi dan berkesan.

Dia membenci pil, ramuan, dan tonik, dan tahu bahawa menjadi lebih berhati-hati tentang pemilihan makanan beliau dan fokus rehat akan mengambil sedikit masa keluar lebih banyak dari hari itu, tetapi beliau seorang yang komited. Ternyata yang berubah-ubah di antara tabiat makanan beliau membantu beliau refluks, tekanan darah, dan isu-isu hormon beliau.

Pada dasarnya amat beliau idea bahawa perancangan diet yang sihat dan bersenam kemas rutin senaman akan membantu beliau kekal sihat. Dia perlu tidak terus berjalan ke mana-mana firma insurans atau ubat-ubatan jika dia melakukan ini. Mungkin saya perlu mengupah beliau.Kerana terdapat perubahan dalam kaedah-kaedah penjagaan kesihatan di Amerika Syarikat, beliau adalah tidak lebih berpuas hati dengan perubahan

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kaedah-kaedah semulajadi untuk mengurangkan tekanan darah tinggi, menguruskan asid refluks atau mengekalkan sihat berat t kerana anda mendekati peringkat pertengahan umur, semak keluar atur cara semulajadi yang disenaraikan di sebelah kanan laman blog saya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *