Pertukaran dagangan dana: Mengapa anda perlu tidak pernah membeli dana bersama lagi

Pertukaran dagangan dana: Mengapa anda perlu tidak pernah membeli dana bersama lagi

Hakcipta Terpelihara 2006 Equitrend, Inc.

Pelabur-pelabur yang ramai masih tidak tahu tentang dana Pertukaran dagangan (atau ETF) dan kelebihan mereka ke atas dana bersama yang tradisional. Dalam artikel ini, kami akan memeriksa Pertukaran dagangan dana, sejarah mereka, prestasi dan kelebihan dan mengapa anda harus tidak pernah membeli dana bersama lagi.

ETF 101

Pertukaran dagangan dana paling tepat boleh ditakrifkan sebagai perkahwinan Santosh saham dengan dana bersama.

Seperti dana bersama, apabila pelabur membeli suatu ETF, dia membeli sekumpulan sekuriti pada satu-satu masa. Sebagai contoh, ETF yang dikenali sebagai DIA, atau “Berlian.” membolehkan pelabur untuk mengambil posisi di Dow Jones Industrial Average.

Seperti saham, ETF yang boleh dibeli melalui akaun broker, boleh didagangkan sepanjang hari, boleh dibeli pada margin dan menawarkan saham seperti perdagangan ciri seperti had pesanan, pesanan stop dan menjual pendek

ETF mempunyai berbagai rasa. Mereka menjejaki indeks utama seperti Dow, S & P 500, NASDAQ 100, Russell 2000 dan lain-lain. Mereka juga sudah tersedia untuk pelabur yang ingin perdagangan sektor seperti tenaga, teknologi, logam berharga, kewangan, penjagaan kesihatan, pasaran, kadar faedah dan banyak lagi yang timbul.

Diperkenalkan lebih daripada 12 tahun yang lalu, ETF pada mulanya kebanyakannya digunakan oleh peniaga-peniaga profesional tahun kebelakangan ini, telah mengalami pertumbuhan pesat sebagai kenderaan pelaburan yang popular dengan pelabur-pelabur awam.

ETF telah mendapat penerimaan yang meluas dan populariti sedemikian kerana mereka memberikan kelebihan yang ketara berbanding dana bersama. Kelebihan ETF termasuk:

–Berterusan harga sepanjang hari berbanding harga akhir harian bagi dana bersama

–Boleh dijual pendek seperti saham isn¡¦t yang boleh didapati dengan dana bersama

–Boleh dibeli pada margin

–Boleh menggunakan had dan borang pesanan supaya anda boleh keluar atau masukkan siang hari perdagangan

–Mempunyai perbelanjaan yang lebih rendah daripada dana bersama dan tiada yuran pengurusan

Menambah semua, ia adalah mudah untuk melihat mengapa Pertukaran dagangan dana telah berkembang pada kadar yang hampir 50% setiap tahun sejak 1993.

Kesimpulan:

Ia adalah mudah untuk melihat mengapa Pertukaran dagangan dana telah semakin meningkat popular sejak dua belas tahun. Dengan menggabungkan faedah daripada dana bersama dengan faedah sesuatu saham, mereka benar-benar menawarkan pelabur gabungan fleksibiliti dan potensi keuntungan yang optimum.

Sudah tentu, syarikat-syarikat besar mutual dana tidak suka ETF tetapi telah menyesuaikan diri mereka populariti yang baru dan begitu banyak dana Keluarga telah memperkenalkan ETF daripada mereka sendiri pada tahun-tahun kebelakangan.

Bagi pelabur, ETF menawarkan kelebihan besar fleksibiliti, kos dan kepelbagaian, dan oleh itu, anda harus tidak pernah membeli dana bersama lagi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *