Pertukaran California berbanding-Pertukaran pelan

Pertukaran California berbanding-Pertukaran pelan

Selok-belok generik tetapi sangat besar Rang undang-undang “Kesihatan reformasi” mula datang kepada cahaya. Besar pertama pelaksanaan Rang undang-undang adalah insurans kesihatan California pertukaran (dipanggil California perlindungan) yang akan menawarkan pelbagai pelan untuk individu, Keluarga, dan perniagaan kecil. Sebilangan besar rakyat akan mendaftar untuk pertukaran pelan melalui laman web seperti tetapi itu bukan penghujung cerita dan manfaat sebenar kepada keupayaan kami untuk sebut harga kedua-dua pelan dalam dan luar dalam pertukaran. Harap masih awal dalam permainan tetapi pembawa utama kemungkinan besar akan menawarkan rancangan di luar dalam pertukaran serta. Apakah perbezaan di antara dalam dan di luar rancangan Pertukaran

Subsidi Sila!

Dari vantage point dan pengalaman kami, kami boleh melihat hanya satu sebab orang akan membeli pelan kesihatan dari dalam pertukaran. Sekali lagi, ini adalah semua dugaan kerana rancangan yang masih belum ditawarkan tetapi kami akan berjalan kaki melalui bagaimana kita melihat keputusan ini bermain. Bahagian kritikal yang pertama untuk teka-teki ini adalah subsidi. Pembaharuan Kesihatan disediakan bagi subsidi terhadap pembelian insurans kesihatan bagi orang-orang yang memperoleh 133% hingga 400% daripada peringkat kemiskinan Persekutuan. Subsidi untuk orang bergaji paling rendah yang boleh menjadi sangat besar ($ 1000 +) bulanan mengakibatkan sangat rendah dari poket. Inilah bahagian kritikal. Subsidi hanya terdapat di dalam Pertukaran dan ia adalah berdasarkan kepada pelan Perak (daripada empat pilihan pelan kesihatan logam…Platinum, emas, Perak dan Gangsa). Kami menjangka bahawa disebabkan pasaran tentera dan buruk pilihan, rancangan Gangsa dan Perak akan menjadikan sebahagian besar jualan pelan kesihatan dalam pertukaran atas sebab ini. Mengapa ini boleh berlaku dan lebih penting lagi, mengapa akan sesiapa membeli pelan luar dalam Pertukaran?

Loceng dan wisel

Jika anda membayar di bawah 400% daripada peringkat kemiskinan Persekutuan, anda berkemungkinan besar akan membeli Gangsa dan Perak dalam pertukaran. Undang-undang menyatakan bahawa faedah-faedah yang ditawarkan di luar dalam pertukaran mestilah juga ditawarkan dalam jadi apa memberi? Rangkaian doktor bagi satu. Kemungkinan besar, rancangan di luar dalam pertukaran akan menawarkan rangkaian yang berbeza daripada pembekal-pembekal (doktor dan lebih penting lagi hospital). Terdapat dua cara ini boleh pergi. Sama ada daripada pelan kesihatan California Pertukaran akan mempunyai lebih banyak rangkaian yang sempit (dan harga lebih murah) atau rangkaian yang lebih luas dan tawaran yang lebih baik doktor/hospital. Pertaruhan kami adalah kedua dan rancangan-rancangan pertukaran ini akan membentuk pasaran “swasta” yang baru di mana doktor pilihan adalah pemandu (kerana manfaat yang boleh dibayar sebahagian besarnya sama). Mereka juga mungkin mempunyai beberapa faedah tambahan daripada rancangan Pertukaran tetapi ini setakat ini belum, undetermined. Pada akhirnya, kita fikir rangkaian di dalam pertukaran akan mengurangkan dengan ketara. Mengapa Adakah rangkaian di dalam pertukaran yang akan mengecilkan?

Dihimpit dari kedua-dua belah

Kita mempunyai keseluruhan artikel menganalisa keputusan ini dijangka pembaharuan Kesihatan tetapi Sinopsis ini. Pembawa insurans kesihatan California mandat oleh undang-undang untuk menawarkan tahap tertentu manfaat sehingga ada berikan tiada tiada. Mereka juga akan mendapat tekanan untuk mengurangkan kenaikan kadar hasil. Mereka sudah mempunyai margin sebanyak beberapa peratus begitu memberikan apa? Pembekal re-imbursement akan turun dengan ketara yang mengakibatkan bilangan doktor yang terlibat. Sekali lagi, kita akan melihat proses ini lagi kerana ia mungkin akan menjadi salah satu isu terbesar untuk menghadapi dengan pembaharuan kesihatan dalam pasaran insurans kesihatan California.

Dennis Jarvis adalah berlesen California insurans kesihatan sebut harga ejen dengan pengetahuan yang luas pasaran kesihatan individu California. Lebih pada Kesihatan California Pertukaran pelan Pertukaran rancangan: California Kesihatan berbanding rancangan Pertukaran bebas

Dennis Jarvis adalah ejen insurans kesihatan California berlesen dengan pengetahuan yang luas pasaran insurans kesihatan individu dan California kumpulan kecil.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *