Persekitaran tatu steril dan tatu bawah tanah

Persekitaran tatu steril dan tatu bawah tanah

Walaupun sesetengah peminat tegar tatu akan membuang berhati-hati untuk angin apabila ia bermakna menyelamatkan beberapa ratus ringgit untuk sebahagian seni, mereka akan datang memilih artis tatu dan studio yang berlesen penuh, dan amalan prosedur pensterilan minimum Negeri sekurang-kurangnya, jika tidak lebih baik, mungkin bermakna perbezaan antara hidup dan mati jika anda adalah pelanggan sial pada hujung jarum semula.

Manakala walaupun kebanyakan artis tatu underground dan tidak berlesen tidak guna semula jarum, amalan-amalan steril yang hilang boleh semudah sedikit Pencemaran silang juga antara kulit dan secawan kopi yang membawa kepada jangkitan atau lebih banyak kebimbangan yang utama.

Dalam negeri Rhode Island tatu undang-undang telah tidak diubah sejak 1997 Bilakah pemilik studio tatu tempatan yang steril tatu pakar alam sekitar, Jeff Goyette, berunding dengan keadaan untuk menulis undang-undang yang ketinggalan zaman untuk lebih melindungi orang awam daripada patogen bloodborn dan cross pencemaran dalam persekitaran tatu.

Sejak masa itu, penyakit-penyakit berjangkit yang baru, terutamanya HIV dan Hepatitus C telah menjadi lumrah, namun undang-undang tatu berkenaan pensterilan tetap sama dalam RI, dan tidak wujud di negeri-negeri lain, meninggalkan pelanggan studio tatu untuk menggulung dadu dengan kesihatan mereka apabila memilih untuk mendapatkan memeterai.

Tempahan di Idaho, Pusat kawalan penyakit dikesan 40 kes MRSA, jangkitan kulit yang serius yang boleh membawa kepada radang paru-paru, jangkitan aliran darah, dan pada yang paling teruk yang menyakitkan daging-memusnahkan keadaan, seorang artis bawah tanah yang telah mengamalkan tattooing tidak berlesen dari rumahnya. Semua orang ditemui, termasuk empat yang telah dimasukkan ke hospital, Walau bagaimanapun kes ini menonjol sebagai amaran keras kepada akan peminat tatu, serta pekikan bagi negeri kawalan ke atas prosedur pensterilan dan licensure untuk artis tatu dan studio-studio tatu.

Terdapat banyak artis tatu bawah tanah yang tidak berlesen yang bekerja dari rumah mereka untuk membuat wang tambahan. Selalunya, artis-artis ini sudah digunakan sepanjang hari oleh sebuah kemudahan steril dan berlesen yang tidak sedar mereka aktiviti yang schwarzarbeit. Tempahan sah tatu studio tidak menggunakan artis tatu yang berbuat tattooing dari rumah mereka untuk keselamatan yang jelas dan sebab-sebab insurans.

Jika anda berfikir untuk mendapatkan tatu, semak dengan-undang negeri tempatan anda untuk menentukan sama ada terdapat mana-mana peraturan proses licensure dan pensterilan studio yang anda pilih. Sekurang-kurangnya, artis perlu dilesenkan dan kemudahan harus mengamalkan prosedur steril yang termasuk penggunaan sarung tangan, tidak makan atau minum di kawasan tatu, singki bersih dengan menggunakan air dan sabun yang disediakan di kawasan terdekat, untuk autoclave yang digunakan untuk mensteril peralatan dengan laporan bulanan difailkan dengan Jabatan Kesihatan mengenai penggunaannya, dan jarum yang bersih, segar bagi setiap tatu.

Bercakap dengan orang lain yang mungkin telah pergi ke sesetengah artis dan Dapatkan cadangan daripada mereka sebelum memilih sesuatu pertubuhan atau artis. Menyedari bahawa tatu itu akan kos jumlah wang perlu dilakukan dengan betul dan selamat yang baik dan memilih untuk memelihara kesihatan anda dan menghabiskan masa dengan sewajarnya. Ingat bahawa terdapat banyak kemudahan tatu yang selamat, bersih dan berlesen yang akan dapat memberikan anda tatu yang hebat dengan harga yang adil, dan memilih untuk menghormati badan dan Kesihatan ke atas segala-galanya.

Jeff Goyette adalah pencipta, pembina dan pemilik mengenakan dakwat tatu studio di Portsmouth RI, dan lori tatu perjalanan dakwat mengenakan, terbesar, Kemudahan tatu Tempahan steril, telefon bimbit di Amerika Syarikat. Encik Goyette telah terlibat dalam industri tatu hampir semua hidup dewasanya, menjadikan beliau seorang pakar yang veritable dalam bidang amalan tatu steril dan PELESENAN tatu. Anda boleh lawati laman web beliau untuk maklumat lanjut.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *