Pernah tertanya-tanya mengapa kaum memainkan peranan dalam kolesterol tinggi?

Pernah tertanya-tanya mengapa kaum memainkan peranan dalam kolesterol tinggi?

Pernahkah anda mendengar bahawa etnik seseorang mungkin memainkan peranan dalam tahap kolesterol yang tidak baik? Ia adalah satu kesimpulan yang diterima bahawa Diet yang tertentu yang berkaitan populasi berbeza seluruh dunia memainkan peranan dalam pembangunan tahap kolesterol baik dan buruk. Kini menganggap bahawa fakta ini boleh juga dikesan untuk kawasan-kawasan yang berbeza di negara yang sama.

Kes di titik: Mexico

Menurut Jabatan ‘ endocrinology ‘ di National Institute of Cardiology di Mexico, ada perbezaan yang berbeza dalam (LDL) atau tahap kolesterol yang tidak baik yang boleh dikesan kepada populasi yang berbeza berdasarkan geografi. Setelah dekat, penduduk dan kecenderungan anak terhadap tahap tinggi (LDL) boleh ada langsung kaitan Diet. Mexico seperti negara-negara lain dengan populasi yang besar cenderung mempunyai budaya yang berbeza dan berasingan di bahagian-bahagian yang berlainan negara dengan tradisi budaya yang berbeza dan rasa makanan.

Peranan ikan dalam diet mereka

Dalam mengesan lebih rendah tahap kolesterol buruk dalam rantau geografi yang berbeza Mexico, satu ciri-ciri orang-orang yang dinamakan dengan tahap yang lebih rendah daripada kolesterol yang tidak baik adalah pengambilan makanan laut dengan kepekatan minyak ikan Omega 3 yang tinggi. Cabo San Lucas telah dikenalpasti sebagai salah satu kawasan geografi di mana penggunaan ikan segar dalam masakan yang banyak dikaitkan dengan menurunkan paras kolesterol buruk dalam penduduk. Faktor-faktor lain yang dinamakan ialah hakikat bahawa bahagian-bahagian yang Selatan Mexico manakala memakan lebih banyak makanan laut juga dimakan kacang hitam ayat kacang refried yang lebih biasa dalam masakan di utara Mexico.

Ubat-ubat statin yang digunakan tidak meluas

Di Mexico, ianya tidak biasa untuk melihat doktor-doktor yang meluas menetapkan ubat-ubatan statin untuk menurunkan kolesterol yang tidak baik berbanding Amerika Utara. Antara sebab-sebab dari hakikat bahawa sehingga Tempahan telah tiada penekanan yang meletakkan merendahkan kolesterol yang tidak baik di penduduk ke realiti ekonomi ekonomi. Dengan peningkatan diastase koronari dalam tiga dekad yang lalu, kerajaan sedang mencuba untuk menyedarkan penduduk lebih memakan diet yang sihat dan berjuang tahap LDL yang tinggi. Mengurangkan tahap kolesterol secara semulajadi dengan penekanan terhadap keseimbangan diet dengan lebih banyak omega 3 dan ayam bersama-sama dengan penggunaan lebih banyak sayur-sayuran yang segar telah mengambil kepentingan yang baru.

Yang mengambil

Pertimbangan geografi serta citarasa budaya pemakanan memainkan roll lebih besar dalam mana-mana penduduk yang cuba untuk mengurangkan kolesterol secara semulajadi. Bagi Amerika Syarikat, Barat dan Selatan Mexico dengan penggunaan yang lebih tinggi daripada kacang hitam, jagung tortillas, ayam dan ikan dengan Omega 3 kuantiti telah menunjukkan pengaruh yang jelas ke atas penduduk dan keupayaan untuk menurunkan kolesterol secara semulajadi. Tidak syak lagi kerana lebih banyak penekanan kepentingan penggunaan kurang refried kacang masak lemak babi bersama-sama dengan lebih banyak penggunaan lebih banyak ayam dan produk ikan yang tinggi dalam Omega 3 kejadian penyakit jantung koronari akan mudah-mudahan mula reda kerana orang menyesuaikan diri dengan tabiat pemakanan yang meminjamkan diri mereka untuk mengurangkan tahap kolesterol secara semulajadi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *