Permintaan meningkat daripada aplikasi telefon mudah alih

Permintaan meningkat daripada aplikasi telefon mudah alih

Aplikasi telefon bimbit di sini untuk menginap. Permintaan dan penggunaan mereka telah melihat peningkatan besar dalam tahun kebelakangan. Ramai orang yang memilih untuk telefon pintar adalah salah satu faktor utama bagi kejayaan aplikasi mudah alih pada peringkat global.

Mengikut kajian, Terdapat kira-kira 835 juta pengguna telefon pintar pada 2011. Penggunaan Internet di peringkat global dijangka berganda menjelang 2015. Kedua-dua tokoh ini bercakap telefon mudah alih popular bagaimana aplikasi akan dalam masa terdekat.

Ada saluran B2B atau B2C, aplikasi telefon bimbit bertukar menjadi benar-benar produktif bagi pengguna akhir dalam setiap kes. Perusahaan akan memanfaatkan aplikasi telefon mudah alih untuk set-up sebuah saluran komunikasi yang lebih baik dalam organisasi & dengan pelanggan. Manakala, pengguna menggunakan aplikasi untuk rangkaian sosial, lokasi berdasarkan mencari, pembayaran bil-bil, dan pelbagai aktiviti yang lebih banyak.

Kenapa kita perlu aplikasi mudah alih?

Untuk Syarikat:

Pengenalan aplikasi mudah alih dalam proses perusahaan boleh mewujudkan persekitaran kerja yang lebih cekap, boleh diukur dan menguntungkan. Berikut adalah beberapa kawasan di mana aplikasi mudah alih yang boleh membuktikan bermanfaat:

* Pengurusan boleh menugaskan kerja & Menyimpan cek pada prestasi pekerja melalui aplikasi dashboard.
* Aplikasi VOIP yang akan membolehkan kakitangan mengambil bahagian dalam mesyuarat, Persidangan video, walaupun mereka bekerja luar lokasi.
* Bidang perkhidmatan aplikasi untuk mencipta tugasan bagi bidang perkhidmatan pasukan, memberi maklumat yang berarah, dan menyediakan perkhidmatan pelanggan yang lebih cepat.
* Permohonan pameran produk akan membolehkan anda untuk menunjukkan yang terbaik produk dan penambahan baru kepada pengguna peranti mudah alih mereka.

Bagi pengguna Bahasa Melayu:

Aplikasi mudah alih yang besar itu di kalangan pengguna-pengguna yang celik teknologi. Mereka mendapati mudah untuk melaksanakan beberapa tugas-tugas yang memakan masa melalui aplikasi ringkas. Berikut adalah beberapa kawasan di mana aplikasi telefon mudah alih adalah satu kejayaan besar:

* Trend perbankan mudah alih Tempahan telah meningkat kerana kebanyakan Bank-bank swasta & awam akan out-of-the-way untuk meningkatkan khidmat pelanggan mereka dengan telefon bimbit.
* Selepas e-dagang, sekarang tiba giliran daripada mCommerce untuk memandu dalam perniagaan yang lebih banyak untuk peruncit. Pembeli sering mendapati sukar untuk pergi ke kedai fizikal atau tidak mempunyai akses kepada komputer peribadi kini beralih kepada aplikasi mudah alih perdagangan.
* GPS dan aplikasi berasaskan lokasi bertukar menjadi membantu, terutama apabila anda berada di tempat yang baru. Dan aplikasi ini sangat popular di kalangan pengguna peranti mudah alih.
* Sosial aplikasi rangkaian adalah kegemaran pengguna.

Ini adalah sebahagian daripada aktiviti-aktiviti biasa yang mana pengguna akan mencari banyak aplikasi mudah alih. Trend seperti NFC dan dompet mudah alih yang menjadi kegemaran pengguna & tidak lama lagi anda akan melihat pasaran membanjiri dengan aplikasi yang kita tidak pernah terfikir.

Apa yang membawa kepada peningkatan dalam permintaan aplikasi mudah alih?

Revolusi yang diperkenalkan oleh telefon bimbit dan keghairahan kami untuk inovasi, kedua-duanya telah merintis laluan pertumbuhan aplikasi mudah alih. Bilangan pelanggan telefon bimbit semakin meningkat dan begitu juga permintaan daripada peranti pintar secara global. Semakin tinggi bilangan pengguna telefon pintar, lebih besar akan permintaan aplikasi mudah alih.

Selain itu, apabila anda mempunyai kemudahan membeli-belah, membayar bil-bil, dan melakukan tugas-tugas utiliti lain pada peranti mudah alih, mengapa akan anda kelihatan alternatif?

Melalui pengamatan pergantungan yang semakin meningkat, pengguna dan perusahaan pada aplikasi mudah alih, kita boleh katakan bahawa teknologi ini mempunyai masa depan yang hebat. Terdapat banyak syarikat pembangunan aplikasi yang bekerja untuk mewujudkan penyelesaian aplikasi mudah alih keluar-dari-kotak untuk penjagaan kesihatan, Telekom, pendidikan, Pertahanan dan pelbagai industri lain.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *