Perlumbaan untuk Icd-10 dalam penjagaan kesihatan penyumberan luar

Perlumbaan untuk Icd-10 dalam penjagaan kesihatan penyumberan luar

Organisasi penjagaan kesihatan menjalankan perlumbaan melawan masa untuk mencapai pematuhan ICD-10 dalam penyumberan bil perubatan, dan beberapa syarikat penyumberan luar revving sehingga persembahan mereka untuk memastikan bahawa mereka akan berada di sana untuk memenuhi permintaan syarikat-syarikat yang ingin mendapatkan khidmat penukaran.

Pada 23 September, penyumberan luar teknologi HCL Syarikat India (NSE:HCLTECH) mengumumkan kerjasama dengan kesihatan bahasa, Inc. (HLI), menawarkan penyelesaian Penukaran ICD-10. Kedua-dua syarikat akan berusaha selari ke arah penjagaan kesihatan Syarikat yang bergerak dari ICD-9 ICD-10 sebelum tarikh akhir 1 Disember 2013 di Amerika Syarikat. Teknologi HCL akan menggunakan HLI dalam enjin Bahasa berskala untuk untuk melaksanakan pengekodan dan penukaran.

Untuk tidak ketinggalan, penyedia penyumberan luar proses perniagaan, SOURCECORP, mengumumkan pada 27 September bahawa mereka juga akan melancarkan perkhidmatan baru yang akan membantu organisasi penjagaan kesihatan untuk memindahkan ke ICD-10.

Manakala Syarikat menawarkan penukaran ICD-10 Perkhidmatan meningkat, outlook ke arah mampu mencapai penukaran yang penuh sebelum tarikh akhir tersebut kekal sketchy di best. Menurut dari Bharti (NASDAQ: INFY) Ketua penyelesaian Arkitek bagi penjagaan kesihatan dan Sains hayat Rajiv Sabharwal Jun lepas, banyak organisasi akan foreseeing bahawa mengikut tarikh akhir 2013, penukaran ke arah ICD-10 masih tidak lengkap.

Pertubuhan orang-orang yang telah memulakan turun laluan ICD-10, setakat oleh kebanyakan akaun pembayar telah mengetuai pertuduhan itu. Tetapi membuat perkara-perkara yang sedikit lebih huru-hara, perunding Deloitte bulan berkata bahawa sebahagian besar pelanggan mereka akan mencari ketika mereka bergerak dari penilaian kesan ke dalam pembaikan sebenar, ICD-10 projek yang lebih kompleks dan lebih mahal daripada mereka jangkaan – sehinggakan, malah, itu sebahagian daripada pembayar yang telah dilaraskan jangkaan bagi ICD-10 ke bawah daripada yang strategik untuk pragmatik dan hanya ingin mengikut.

Menurut kaji selidik yang HIMSS itu tahun ini kajian kesediaan 5010, 60% ahli-ahlinya telah belum bermula bersedia untuk penukaran.

Hampir separuh daripada responden melaporkan bahawa salah satu cabaran utama yang mereka dihadapi dengan mencapai 5010 dalam jangka masa yang betul adalah mencari kakitangan yang berpengetahuan. Hampir separuh juga mengenalpasti bahawa mereka tidak mempunyai cukup maklumat 5010 kira-kira. Peratus yang sama (47 peratus) melaporkan kebimbangan tentang keupayaan penjual mereka untuk menghantar perisian berlandaskan 5010 dalam masa untuk membolehkan ujian yang mencukupi. Hanya satu pertiga menyatakan pembiayaan sebagai satu cabaran yang utama.

Topik penukaran ICD-10 juga disediakan secara besar-besaran di persidangan penjagaan kesihatan penyumberan luar Ogos, mana kepentingan peluang bahawa tarikh akhir penukaran ICD-10 adalah menekankan antara outsourcers penjagaan kesihatan, dan di mana pengasas Infinit-O, Richard Eldridge, mengulas bahawa, “terdapat peluang yang amat besar sedang dalam menegak penyumberan luar kesihatan.”

Mengambil kira tekanan tarikh akhir dan bilangan organisasi yang perlu untuk melengkapkan keperluan, dan memandangkan jumlah syarikat yang belum lagi walaupun mula, paip perjanjian bagi projek-projek penyumberan luar dalam ruang kesihatan penyumberan luar akan hanya meningkat sebagai pendekatan akhir, terutama menjelang awal tahun depan, 2012.

Sama ada anda adalah pembekal penjagaan kesihatan penyumberan luar atau sebuah institusi prisihatin, bangsa adalah pasti di untuk lakukannya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *