Perlombongan data boleh digunakan untuk pelbagai sebab yang berdaya saing

Perlombongan data boleh digunakan untuk pelbagai sebab yang berdaya saing

Antara aplikasi lain yang penting untuk perniagaan – apa yang kami panggil zaman maklumat di mana industri adalah sebagai berguna data yang diperlukan untuk membuat keputusan, mencipta produk datang. Perlombongan data dan menukarkan maklumat yang berkaitan adalah sebahagian dari trend yang membolehkan syarikat-syarikat untuk berkembang ke penuh mereka berpotensi. Walau bagaimanapun, banyak syarikat gagal pada pengekstrakan data sendiri proses-proses yang terlibat, kerana mereka hanya kagum dengan tugas-tugas penting yang lain. Ini adalah di mana penyumberan luar perlombongan data mula memainkan peranan.

Terdapat banyak definisi yang diperkenalkan, tetapi ia boleh mudah ditafsirkan sebagai proses pengasingan melalui jumlah data mentah yang besar untuk mengandungi maklumat yang diperlukan oleh industri dan Syarikat-syarikat dalam pelbagai bidang cabutan. Dalam kebanyakan kes ini dilakukan oleh golongan profesional, pertubuhan-pertubuhan profesional dan penganalisis kewangan. Terdapat sejumlah kian satu sektor atau Kumpulan yang terlibat dengan harta ini.

Perlombongan data adalah salah satu yang paling popular dan kuat bahawa syarikat yang boleh menerima dan mengumpul maklumat tentang klien atau pelanggan. Syarikat menggunakan teknik-teknik perlombongan data untuk mengumpul maklumat peribadi tentang pengguna dan tabiat berbelanja mereka untuk memahami. Perlombongan data boleh digunakan untuk pelbagai sebab yang berdaya saing, seperti menganggarkan saiz pasaran produk, jangkaan untuk respon kepada pelanggan, dan pelanggan boleh dibahagikan mengikut segmen.

Perlombongan data adalah hanya satu langkah dalam proses pengumpulan data dan pengguna khusus menggunakan kelebihan daya saing di pasaran. Penggunaan maklumat pelanggan, melalui proses-proses seperti perlombongan data, pendemokrasian maklumat dan analisis adalah alat yang berkuasa yang Syarikat boleh menggunakan kelebihan yang besar untuk mencipta dalam membantu syarikat yang berurusan dengan pelanggan yang lebih baik daripada pesaing boleh berhubungan dengan pelanggan.

Terdapat beberapa sebab mengapa terdapat pelanggan kian Perkhidmatan penyumberan luar perlombongan data. Sebahagian daripada mereka yang disenaraikan di bawah:

Lebar pelbagai perkhidmatan termasuk

Banyak syarikat beralih kepada penyumberan luar perlombongan data, kerana ianya banyak perkhidmatan. Perkhidmatan ini termasuk, tetapi tidak terhad kepada, Jemaah tapak web dalam aplikasi pangkalan data, data yang mengumpul maklumat dari pelbagai laman web, mengekstrak data dari laman-laman web, menggunakan perisian, jenis cerita-cerita dari sumber-sumber baru dan pengumpulan maklumat komersial pesaing-pesaing lain.

Banyak syarikat yang mempunyai

Industri-industri yang banyak mendapat manfaat daripada ini kerana ia cepat dan boleh dilaksanakan. Maklumat yang diperolehi oleh perlombongan data pembekal perkhidmatan penyumberan luar digunakan dalam membuat keputusan penting dalam bidang pemasaran langsung, e-dagang, Pengurusan perhubungan pelanggan, penjagaan kesihatan, ujian saintifik dan lain-lain usaha eksperimen, telekomunikasi, Perkhidmatan kewangan dan lebih.

Mempunyai banyak kelebihan

Langganan bagi perkhidmatan penyumberan luar dalam perlombongan data menawarkan banyak kelebihan sebagai penyedia perkhidmatan kepada pelanggan untuk memastikan bahawa global standard. Mereka berusaha untuk bekerja dengan Bolehan teknologi bertambah baik, sumber seni infrastruktur, pemulihan yang cepat, harga kos efektif; sistem ini adalah rangkaian yang lebih selamat bagi keselamatan maklumat, dan liputan pasaran yang lebih luas.

Penyumberan luar membolehkan syarikat-syarikat memberi tumpuan kepada perniagaan teras mereka dan dengan itu produktiviti secara keseluruhan. Tidak menghairankan, penyumberan luar perlombongan data merupakan pilihan yang pertama daripada banyak syarikat – membawa beliau untuk keuntungan perniagaan yang lebih besar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *