Perlindungan perabot untuk Pemanasan berpusat

Perlindungan perabot untuk Pemanasan berpusat

PEMBINAAN

Alat pelembap boleh ditempatkan di manapun di dalam bilik berhampiran dengan soket elektrik, tetapi tidak di bawah perabot atau di hadapan tempat perapian terbuka atau cerobong yang. Kedudukan yang baik akan belakang sofa, dan di depan radiator, jadi disembunyikan daripada pandangan tetapi perjalanan ke membantu mengedarkan wap air panas dalam arus perolakan. Kebanyakan tumbuhan menikmati tambahan
kelembapan rumah, dan boleh digunakan untuk menyembunyikan humidifier tersebut. Sesetengah pereka dalaman telah datang dengan cara yang bijak untuk menyembunyikan humidifier yang sangat praktikal dalam estetik-Kabinet yang menyenangkan.

Perabot tidak diletakkan secara langsung di hadapan radiator. Ia terletak sekurang-kurangnya dua kaki dari mana-mana sumber haba. Jika perabot tersebut benar-benar harus diletakkan berhampiran radiator, adalah mungkin untuk berkompromi dengan pelan perlindungan pengasingan ‘halangan’. Ini boleh mengambil bentuk hiasan skrin kebakaran dengan sokongan yang bertebat / mencerminkan.

KAWALAN ALAM SEKITAR

Perabot antik memerlukan perlindungan daripada rendah tahap kelembapan yang disebabkan oleh Pemanasan berpusat. Tanpa pelembapan kelembapan yang mungkin akan jatuh ke tahap rendah yang berbahaya 25-30% rH terletak yang di gurun Sahara. Kawalan ini adalah sangat penting, kerana ia memberi kesan kepada kualiti kayu dan perabot kkeawetan menjejaskan semua ini. Jika perabot tersebut tidak diterbitkan di bawah kawalan, maka tempoh peranan mereka adalah agak ringkas dan mudah attacked oleh penyakit kayu.

MENGGUNAKAN HUMIDIFIER YANG JIKA ANDA MEMPUNYAI SISTEM PEMANASAN BERPUSAT

Pencegahan perabot antik dari kerosakan udara kering dengan melabur dalam humidifier yang baik yang akan membantu mengekalkan tahap kelembapan di udara yang berterusan pada musim sejuk Pemanasan. tidak sukar untuk melakukan, hanya meletakkan mangkuk air atau periuk kilang berhampiran perabot antik yang sedikit nilai dalam melindungi mereka daripada kesan Pemanasan berpusat. Bagi yang biasa selesa dalaman suhu 70 darjah F, bertujuan untuk mengekalkan kelembapan 50-55%.

Humidifiers elektrik

Humidifiers termasuk keselamatan ketot untuk padam secara automatik jika anda terlupa untuk mengecas. Mereka adalah sesuai untuk digunakan dengan air yang keras, dan hanya perlu descaled secara berkala seperti untuk cerek. Mereka juga adalah diam, benar-benar bersih dan mudah untuk digunakan.Pilihan humidifier bergantung kepada saiz bilik dan tujuan. Ia adalah penting untuk mendapatkan nasihat pakar pada model yang sesuai.

Semasa Nota: urus kesihatan / perubatan menggunakan:

Humidifiers penyejatan wap (seperti Turmix) adalah satu-satunya orang yang benar-benar tenang dan sesuai untuk digunakan di tapak semaian, Bilik tidur dan ruang tamu (tiada bahagian yang bergerak, hum ultrasonik). Turmix yang juga memegang air yang cukup untuk bertahan sepanjang malam (Keselamatan cut-out).

Humidifiers-elektrik

menggunakan kapasiti besar jika anda lebih suka humidifiers-elektrik, humidifier hang pada radiator. Ini hendaklah digunakan pada semua radiators di bilik-bilik yang berkenaan.

Anda tidak boleh sangat pelembap dengan yang humidifiers-elektrik. Untuk mendapatkan hasil yang terbaik, gunakan saiz terbesar yang boleh menampung radiators dan jangan lupa untuk mengisi setiap hari. Minyak pati boleh ditambah jika dikehendaki.

Humidifiers tersebut boleh tersembunyi di house radiators. Hadapan keperluan perumahan tersebut untuk membolehkan akses mudah untuk mengisi setiap hari.

Humidifiers ciri-ciri dan jenis-jenis yang berbeza

Humidifiers beroperasi elektrik prinsip yang berbeza, setiap satu dengan ciri-ciri yang berbeza:–

Ultrasonik / atomisation – menjana jet sejuk kabus yang dilihat. Humming sound. Deposit sebanyak habuk kapur putih di sekeliling permukaan. Kesan-kesan tempatan. Air yang lembab kartrij keperluan yang berubah-ubah secara kerap. Menggunakan air suling atau sangat lembut.

Stim penyejatan – menghasilkan wap yang lembut, mesra dan boleh dilihat. Berdiam diri (tiada bahagian yang bergerak). Kebersihan (steril pembedahan), taburan kelembapan yang baik. Mudah dibersihkan. Tiada penapis untuk Tukar. Sesuai untuk air keras atau lembut.

Kipas-dibantu penyejatan – menghasilkan kelembapan sejuk, tidak kelihatan. Bunyi bising kenderaan. Tetap kering penting untuk mengelakkan Genangan. Perlu penapis yang ditukar secara kerap.

Hygrometers

Pastikan anda gunakan hygrometer yang kelembapan yang kekal di wilayah 50-55%. Ini adalah semua untuk mendapatkan perabot antiq pada kualiti yang terbaik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *