Perlindungan insurans yang ibu bapa bagi pelajar-pelajar

Perlindungan insurans yang ibu bapa bagi pelajar-pelajar

Saya dan isteri saya memiliki perniagaan kecil di Florida, dan kita perlu membeli insurans kesihatan melindungi keluarga kami. Kami mempunyai empat anak, dua anak lelaki dan dua orang anak perempuan. Seorang anak perempuan kami mempunyai beberapa pembangunan dan masalah kesihatan. Kerana masalah itu dia sentiasa memerlukan beberapa bantuan atau bimbingan sepanjang hidupnya. Kerana kita mempunyai seorang kanak-kanak dengan keperluan khas, bayaran premium insurans kami yang sangat tinggi. Malah, anda boleh menyewa sebuah pangsapuri satu-bilik tidur kurang daripada kami membayar bulanan premium insurans.

Bilakah musim panas bermula anak saya dan kawan-kawannya berkumpul sebuah apartmen. Dia tidak pergi ke Kolej serta merta selepas sekolah menengah. Sebaliknya, beliau berangkat setahun untuk mendapatkan wang dan akan memulakan Kolej pada Januari 2010. Hanya beberapa minggu selepas beliau berpindah dari rumah kami, dia menjadi sangat sakit dan complained tentang serius sakit dalam perut dan sampingan. Apabila doktor keluarga kami diperiksa anak kami, dia menghantar kami ke pakar untuk pemeriksaan lanjut. Pakar menjalankan beberapa ujian dan pula darah beberapa kerja berharap untuk mencari masalah, tetapi beliau tidak dapat mencari apa-apa yang salah. Dia mahu menjalankan ujian yang lebih banyak. Jika beliau tidak dapat mencari apa-apa pada masa itu, beliau mempunyai satu lagi doktor yang dia mahu anak saya untuk melihat.

Kerana anak saya berumur 19 tahun, penyambut tetamu di Pejabat setiap mahu dia mengisi kertas kerja dan memberi mereka lesen memandu beliau. Apabila beliau berpindah ke pangsapuri, dia mendapat lesen yang baru dengan alamatnya baru di atasnya. Penerima diminta anak saya jika dia adalah seorang pelajar atau akan dia akan pergi ke sekolah yang bermula pada bulan Ogos atau September. Beliau memberitahu mereka tidak, tetapi beliau akan memulakan Kolej pada bulan Januari.

Bil-bil untuk doktor setiap Lawatan dan semua ujian telah dikemukakan kepada syarikat insurans saya. Kepada kekufuran kami semua tuntutan pulang dinafikan, dan kami tidak tahu mengapa. Anak kita sudah tentu tidak melebihi had umur akan dilindungi oleh polisi insurans kami. Kurang daripada satu bulan selepas 19 hari jadi beliau cedera dan kami terpaksa membawanya ke bilik kecemasan. Kecuali kami boleh ditolak, Rang undang-undang keseluruhan telah dibayar. Mengapa kali ini berbeza?

Perbezaan ini mempunyai kaitan dengan di mana dia tinggal dan sama ada atau tidak dia adalah seorang pelajar. Ketika itu beliau mendapat sakit, walaupun dia bukan seorang pelajar yang beliau masih tinggal di rumah kami dan kami yang disokong beliau. Nampaknya dengan polisi insurans kami, jika dia hidup dengan kita dia tidak semestinya perlu pelajar, tetapi jika dia tinggal di suatu tempat lain beliau telah menjadi seorang pelajar sepenuh masa di sebuah sekolah yang bertauliah. Saya tidak ingat ejen insurans yang menjelaskan keperluan ini apabila kita membeli insurans

Sekarang kita bertanggungjawab untuk kira-kira $3,000 dalam bil-bil untuk lawatan pejabat dan pelbagai ujian. Ejen insurans saya berkata bahawa sebaik sahaja anak saya mula sekolah lagi dan kita boleh menunjukkan mereka jadual kelas yang membuktikan beliau mengambil 12 kredit setiap semester, kita boleh menambah dia kembali pada polisi insurans kesihatan kami. Sehingga itu jika anak saya melihat doktor lain, kita perlu membayar semua kos keluar dari poket kita.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *