Perlindungan insurans kesihatan saya membuat pendakap? -Maklumat yang penting

Perlindungan insurans kesihatan saya membuat pendakap? -Maklumat yang penting

Adakah anda perlu mendapatkan satu pendakap belakang, tetapi anda tertanya-tanya jika sokongan adalah dilindungi oleh insurans?

Adakah mungkin untuk mengetahui jika pembekal insurans kesihatan anda akan menampung kos pendakap yang?

1.) Pelan insurans kesihatan anda – maklumat penting

Sering kali, insurans kesihatan seseorang individu akan menampung kos pendakap yang belakang atau mana-mana lain pendakap Ortopedik yang (atau dikenali sebagai orthosis yang). Jika mereka tidak meliputi kos keseluruhan orthosis yang, maka anda akan mendapati bahawa peratusan besar boleh dilindungi. -Jika anda mempunyai lebih daripada satu jenis polisi insurans kesihatan, maka ini biasanya bermakna bahawa anda akan mempunyai liputan yang lebih baik penyokong gigi Ortopedik dan prosthetics, tetapi tidak semestinya.

Pilihan anda akan bergantung kepada peraturan-peraturan yang ditetapkan dalam pelan insurans anda. Itulah garis bawah. Terdapat syarikat-syarikat insurans yang kini wujud yang meliputi belakang pendakap, jika anda telah mendapat satu lagi dalam tempoh 5 tahun yang lalu, sebagai contoh. Dalam contoh itu, doktor anda boleh menulis surat keperluan perubatan untuk menerangkan mengapa anda mungkin perlu pendakap yang kedua dalam masa kurang daripada masa ini, yang boleh meningkatkan peluang anda.

Apa yang anda akan dapati adalah bahawa semua pelan insurans yang berbeza. Seperti yang anda sudah tahu, potongan yang dimasukkan ke dalam pelan anda adalah unik dan jika dan jika ia adalah tidak telah bertemu lagi, anda akan perlu membayar untuk perkhidmatan perubatan yang diperlukan.

2.) Mengapa yang penting bagi anda untuk kerja dengan lesen Orthotist di kawasan anda

Apa yang orthotist dan apa yang mereka lakukan? Orthotist-tempatan, berlesen membuat dan menyediakan pesakit dengan penyokong gigi Ortopedik. Kita tidak bercakap tentang pendakap untuk gigi anda. Kita bercakap mengenai sokongan orang-orang yang perlu untuk syarat-syarat perubatan selain daripada gigi anda. Ini termasuk anda belakang, leher, kaki dan jari kaki, sebagai contoh.

Ia adalah penting bagi anda untuk bekerja dengan orthotist tempatan, berlesen di kawasan anda kerana dua sebab utama:

A.) anda akan bekerja dengan seseorang yang mempunyai pengalaman dalam bidang Kasut (bracing). Individu-individu ini perlu mendapatkan kelayakan mereka dan terus bekerja keras untuk memastikan mereka melalui pendidikan berterusan. Semua cara ini adalah bahawa anda akan mendapat manfaat daripada bekerja dengan mereka. -Pada masa ini, profesional perubatan lain memberikan pendakap kepada orang, tetapi pengalaman pembekal pendakap berlesen akan cepat menunjukkan. Mari kita begini, jika kereta anda boleh bekerja, anda akan mengambil ia ke pakar, atau sesiapa akan ok untuk bekerja pada kereta anda? -Mengapa ianya bahawa mana-mana bahagian badan anda akan menjadi kurang penting daripada kereta anda? -Dengan mudah hujah untuk membuktikan bahawa kesihatan anda adalah lebih penting daripada kereta anda, jadi kita fikir anda mendapatkan titik di sini.

B.) memfailkan tuntutan insurans untuk Brace anda. -Apabila anda mahu tahu manfaat pelan insurans anda, atau memerlukan suatu tuntutan yang dikemukakan bagi pihak anda, maka ini adalah juga manfaat utama daripada bekerja dengan yang orthotist. Profesional ini secara konsisten membantu individu fail tuntutan kepada penyedia insurans kesihatan mereka. Jika anda telah tidak pernah bekerja dengan sebuah syarikat insurans pada masa lalu, anda boleh datang dengan cepat kesedaran bahawa ia adalah lebih sukar daripada anda pada asalnya difikirkan ia akan. Pengalaman Kasut dan prostetik Syarikat boleh perkhidmatan yang hebat kepada anda dengan cara ini juga.

Nota: Jangan lupa untuk bercakap dengan anda orthotist tempatan, berlesen mengenai nasihat perubatan berkaitan dengan pendakap. Rencana ini merangkumi Kesihatan maklumat berkaitan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *