Perlindungan insurans kesihatan Florida kontraseptif

Perlindungan insurans kesihatan Florida kontraseptif

Isu yang pasti bahawa anda boleh berikan untuk anak-anak anda mempunyai dengan menggunakan anak kontraseptif dianggap kontroversi. Ini pada dasarnya adalah satu pertembungan antara Gereja dan kerajaan tertentu. Di Amerika Syarikat, tujuh Negeri, termasuk Florida, telah memberi respons negatif kepada mandat untuk melindungi anak kontraseptif di dasar-dasar penjagaan kesihatan.

Saman difailkan di Mahkamah Persekutuan soalan legalitas dari mandat, menegaskan bahawa ia melanggar hak pindaan pertama institusi-institusi agama kerana ia menegaskan mesej yang bercanggah dengan ajaran sesetengah agama. Sesetengah percaya bahawa meliputi kontraseptif tidak mematuhi apa sesetengah agama, seperti Catholism, telah berpengalaman mengajar selama bertahun-tahun dan agama mempunyai hak-hak yang telah melanggar.

Florida peguam Pam Bondi menekankan bahawa untuk memaksa organisasi agama agar penjagaan kesihatan kepada pekerja yang merangkumi anak kontraseptif merupakan pelanggaran hak-hak mereka. Bondi menambah bahawa tuntutan mahkamah yang difailkan terhadap mandat melindungi kebebasan beragama dan adalah satu manifestasi yang jelas untuk melindungi hak-hak asas rakyat Amerika.

Ini tidak menangani hak asasi rakyat Amerika yang mempunyai pandangan yang berbeza, walaupun. Presiden Obama telah berkata bahawa wanita memerlukan akses kepada pencegahan kehamilan tanpa mengira di mana mereka akan bekerja, tetapi apa tentang lelaki? Beberapa teragak-agak untuk bapa anak-anak mereka tidak dapat memberi makanan, tempat tinggal, mendidik, dan sebagainya.

Di Amerika Syarikat, kematian semasa bersalin adalah tidak adequatelytracked malah oleh Pusat kawalan penyakit, supaya kita benar-benar tidak tahu apa risiko kesihatan bagi wanita. Kita tahu bahawa lelaki juga mempunyai kepentingan besar untuk menghalang kehamilan yang tidak dirancang. Tanggungjawab moral dan kewangan yang dilengkapi dengan setiap bayi, dan seseorang, sama ada ibu bapa atau masyarakat, akan berakhir dengan membayar.

Dalam pada itu, di Amerika Syarikat Jabatan daripada kesihatan dan perkhidmatan manusia, sebagai salah satu defendan, sifir tidak mengulas mengenai Litigasi yang belum selesai. Kongres Walau bagaimanapun berusaha akan berlaku tindakan mengenai perkara itu sebelum Hakim kaedah-kaedah mengenai kes. Insurans kesihatan Florida boleh terjejas.

Isu kontraseptif, pensterilan, dan pengguguran adalah dibincangkan semasa undang-undang yang anti-abortion di Dewan Rakyat. Dalam sesi ini tertentu, Rep Scott Plakon memfailkan satu pindaan yang bertujuan untuk menghalang syarikat-syarikat insurans yang diperlukan untuk memberi bantuan kewangan untuk terbitan. Walau bagaimanapun, pindaan kemudian dikeluarkan oleh pihak pemaju, yang pilihan untuk melampirkan cadangan pada sebahagian yang lain daripada undang-undang untuk mengelakkan membelakangkan status anti-abortion Rang undang-undang. Walaupun pindaan itu telah ditarik balik, Demokrat Elaine Schwarts Rep dikritik pindaan yang mengatakan ia adalah pencabulan jelas hak-hak wanita.

Kongres menjangkakan banyak pembangkang mengenai isu ini, termasuk undang-undang yang ditaja oleh Marco Rubio Sen. Republikan di Florida. Dia mahu memansuhkan mandat meliputi kontraseptif. Sesetengah orang di pejabat-pejabat kerajaan negeri Florida juga amat menentang undang-undang pembaharuan penjagaan kesihatan. Sama ada kita akan melihat undang-undang ini dilaksanakan atau tidak masih dapat dilihat.

Akibat bagaimana ini ternyata akhirnya boleh berkembang jauh luar Florida. Bilakah keadaan menafikan penduduk, sekurang-kurangnya someof rakyat mempunyai pilihan untuk bergerak. Beberapa Negeri, Daerah dan bandar-bandar juga mempunyai kejayaan besar dengan bekerja keras dengan idea-idea yang bijak untuk menyediakan penjagaan kesihatan untuk hampir semua orang.

Adakah orang yang tidak mendapat penjagaan kesihatan di tempat-tempat seperti Florida berhijrah? Sekurang-kurangnya seorang lelaki secara terbuka berkata beliau meninggalkan Florida kerana “mereka tidak peduli jika anda hidup atau mati tiada.” Selepas pembedahan penggantian pinggul $66,000, beliau mendapat bantuan kerajaan untuk mencari pekerjaan sekarang bahawa dia boleh berjalan tanpa rasa sakit. Terima kasih kepada program-program kerajaan, dia hanya menghabiskan $1,200 pada pembedahan.

Beliau adalah bersyukur dan yakin bahawa dia akan dapat mencari kerja dan dapat menyara hidupnya. Dia sudah pun mempunyai satu temu bual. Seperti yang anda boleh meneka, Florida pegawai pula apa-apa untuk membantu supaya negeri lain telah melakukan segala-galanya, termasuk membayar bil-bil perubatan, untuk mendapatkan lelaki ini kembali ke tempat kerja.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *